Работа, CV-та, HR-и, съвети - 70

• 29 135
  • 722
  •   1
Отговори
# 435
  • тук-там
Можеш да вършиш същото, което в чужбина. Да чистиш.
При толкова много работа в региона... Или можеш само да чистиш, или претенциите ти са големи.

# 436
  • Пловдив
И аз не намирам за удачно при самото кандидатстване да се изпращат дипломи и препоръки.
И се радвам, че още има хора, които изпращат автобиографии вместо СиВи.

# 437
При толкова много работа в региона... Или можеш само да чистиш, или претенциите ти са големи.
Хахаха, едва ли някой българин ще ми плати 100 евро за 4 часа почистване, или 1500 евро заплата за два даване на лекарства и хранене на възрастен болен.
Не си мърдам пръста в България да чистя!

# 438
Такава заплата в България не може да очакваш. Независимо от работата....освен ако не си директор.

# 439
Причините да не се обаждат за интервю са много. Най-добре да се изпраща св-то същия ден, в който е пусната обявата. Може св-то да не изглежда привлекателно.
Аз също не получавам покана за интервю на повечето обяви, на които изпращам.
На някои интервюта имам чувството, че ме канят само за да видят що за птица е тази, която има много години при последния работодател, знам ли...
Може би на интервютата не се представям добре, защото не получавам оферта,...

вие правите ли сухи тренировки за интервютата? Сега това ми е хрумнало, ама то трябва с другарче да го разиграя... никак не ми е присъщо да се хваля, а това май е най-доброто за интервютата

# 440
  • тук-там
Скрит текст:
Хахаха, едва ли някой българин ще ми плати 100 евро за 4 часа почистване, или 1500 евро заплата за два даване на лекарства и хранене на възрастен болен.

Ще направиш услуга на всички, ако
".....отново куфара и самолета."

# 441
  • Сф
Хайде, моля ти се, и аз ако имам възможност за един и същи труд да получавам 50 лв или 150 евр, кое мислиш, че ще избера? И не е, защото съм мързелива, а защот оси знам интереса. Така че по- полека с услугите Wink

# 442
  • София
И аз не разбрах с какво толкова ви ядоса този потребител, че му се нахвърлихте от пращането на автобиография до последното.
Ми много ясно, че няма да работи нещо, с което не може да се издържа.
Иначе, без информация за квалификация и какъв тип работа се търси и аз не мисля, че можем да му помогнем, но не бих се нахвърлила на човек, който търси работа и не е казал нищо лошо.

# 443
На някои интервюта имам чувството, че ме канят само за да видят що за птица е тази, която има много години при последния работодател, знам ли...
И аз имам такова чувство за себе си, защото и моят случай е такъв.
Миналия февруари получих и оферта, но я отказах, защото се оказа, че не осигуряват на пълна заплата, а отпускът и болничните са на минималната.  За което не ме бяха уведомили предварително, разбира се.
Мила, родна картинка на БГ бизнеса. Grin
Към H/I:
Изпращай персонализирани автобиографии, спрямо изискванията на позицията, пиши и мотивационни писма. Не се отчайвай, може да минат няколко месеца или дори година преди да намериш работа.
Ето този сайт има хубави съвети и модели на CV. Аз него съм ползвала: https://forjobhunters.com/

# 444
Скрит текст:

На мен няма да ми направи услуга, напротив, а на теб с какво ще ти помогне? Пада конкуренцията ли???

# 445
Яз не съм и се нахвърлила. Просто си изразих впечатлението. Не ми звучи, като да е специалист някакъв, и ако иска точно нея да изберат, трябва да ги впечатли с нещо.

# 446
  • Бургас
Скрит текст:

Не е нужно да си толкова груба. Потребителката може са е чистила в чужбина, но може и си да има образование, което е завършила тук. Никой не знае защо й се е наложило да ходи в чужбина.

Яз не съм и се нахвърлила. Просто си изразих впечатлението. Не ми звучи, като да е специалист някакъв, и ако иска точно нея да изберат, трябва да ги впечатли с нещо.

Не зная каккъв е нейният случай но генерално наистина ли всички се смятат за специални? Ако някой например кандидатства да реди стока в Кауфланд какво трябва да му е специалното?

# 447
Точно това казвам. Трябва да изглежда специална, като обясни колко много иска да реди...

# 448
И че винаги е мечтала това да прави и това я вдъхновява...Joy
Не исках да звучи като ирония, извинете.
За такива позиции според мен не е нужно чак такова преиграване в мотивацията. На всички е ясно, че са за човек без образование или е временна работа на някой студент.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 10:26 от Анонимен

# 449
  • Бургас
Ха ха, сериозно ли?
"От малка си мечтая да редя стока във вашия магазин. Това за мен е мечтаната работа."

Общи условия

Активация на акаунт