Работа, CV-та, HR-и, съвети - 70

• 29 128
  • 722
  •   1
Отговори
# 465

Учител е ключовата дума

И? Т.е. лъжеш, че искаш да работиш работа, за която не ставаш и очевидно не искаш да работиш наистина, чиито условия на труд и заплащане не те устройват, и дори не си си направила труда да ги проучиш предварително?

Честно, в някои случаи е по-добре човек да се ограничи до "Здравейте, изпращам Ви автобиографията си".

# 466
И аз намирам за нелепо да се пишат изсмукани от пръстите причини, когато човек си търси работа като редови служител.
Не мисля, че темата е само за търсещи ръководни позиции.

За evolis отказът е поради липса на умения при работа с клиенти и пари. Не възрастта. Поне аз виждам по регистратурите предимно жени на 50+. В ДКЦ-та и държавни болници. По частните предпочитат по-млади, но и там не е фатална възрастта.
Или, извинявам се предварително, ако снимката е била недобра и са търсили по-представителна визия, но това е най-последното предположение.

# 467
Всичките ми позиции са бии като редови служител и навсякъде съм имала мотивация да работя.

# 468
То всеки има. Кой за пари, кой за стаж, кой за някакви придобивки.
Говорим, когато не се целиш в някаква специална позиция, а просто искаш да работиш.
В сегашната ми фирма съм най-редови служител и не съм се превъзнасяла относно мотивацията.
Устройва ме по моите критерии, това ми е достатъчно.

# 469
Стига с тази мотивация. Какво толкова трябва да си мотивиран?!? Колкото по-висока заплата ми се дава, ще съм по-мотивирана и няма да си търся нещо по-добро. В предишната тема имаше спорове относно лоялността - ще съм лоялна, докато ми се плаща и са ми добри условията. Работодателят няма да му пука да ме изрита, ако нещо не му изнася.... Доста примери съм видяла. Има изключения, разбира се....но са рядкост.

# 470
  • Пловдив
Според мен има значение и какво точно е говорила еволис по телефона особено с първата ЧР. Не се заяждам с нея, говоря принципно, но понякога човек (включително и аз, често) някак звучи неуместно и това е причината за отказ/съставяне на определено негативно мнение в отсрещната страна. И след това ходи доказвай, че в действителност си по-адекватен...Също не знаем и СВ-то/автобиографията как е била написано, ако е било с грешки или много лошо оформление...

# 471
Това, че е работила 28 години на едно място, не е минус, ако кандидатства в същата сфера.
Аз имах 25 години в една фирма и си намерих работа по обява в Джобс, без протекции и познати. Даже много бързо. Но в сходна сфера и на позиция, която имам в СВ-то от предната работа, с 15 годишен опит.

# 472
Само че, доколкото разбрах, не ѝ се работи вече това.

# 473
И аз това си мисля. Има нещо грешно в автобиографията на еволис и /или някакво негативно отношение към нещо. В тона на кратките разговори по телефона може би също. Толкова категорично да те отрежат от две изглеждащи напълно подходящи места е твърде странно и може би показателно.
Wild rabbit, мацката не се срамува, че е била чистачка. Аз останах с впечатлението, че има някакво добро образование и затова се чуди защо не успява да си намери работа. Ако няма образование, опит или умения обаче наистина тук няма да си намери човек работа и за 1/4 от заплатата там като чистачка. То и синът ми лекар само с 2 години стаж ще взима много много по-малко тук от чистачка там.

Грешка е ако пише стажа си в чужбина като чистачка обаче. По-добре нещо друго.

# 474
Само че, доколкото разбрах, не ѝ се работи вече това.

Да, не ѝ се работи.
Но ако ѝ се работеше, нямаше да е проблем възрастта.

Аз пък не разбрах да се срамува. По-скоро не вижда смисъл да пада от кон на магаре за една и съща дейност, защото знае, че тук няма да взема толкова пари за чистене.

# 475
  • тук-там
Wild rabbit, мацката не се срамува, че е била чистачка. Аз останах с впечатлението, че има някакво добро образование и затова се чуди защо не успява да си намери работа. Ако няма образование, опит или умения обаче наистина тук няма да си намери човек работа и за 1/4 от заплатата там като чистачка. То и синът ми лекар само с 2 години стаж ще взима много много по-малко тук от чистачка там.

Съгласихте ме! Прибързах с хейта, за което - моите извинения. Стана ми гузно и реших да прочета назад.
"Мацката" от 10 г е в Гърция - със супер-дупер висше.  Съпругът и е местен. Та, за 10 г - е успяла да стигне само до чистачка!
За директор в БГ ще и трябват поне 50. Сори.

# 476
  • Пловдив
'айде, 'айде, то всичкото офисен планктон в темата, защото е незаменимо, бързо развило се и работи за едната гола чест. Оливате се понякога.

# 477
Стига с тази мотивация. Какво толкова трябва да си мотивиран?!? Колкото по-висока заплата ми се дава, ще съм по-мотивирана и няма да си търся нещо по-добро. В предишната тема имаше спорове относно лоялността - ще съм лоялна, докато ми се плаща и са ми добри условията.
Фактите са си факти. Simple Smile Много точно казано.
Не знам защо още много от Бг работодателите се надяват да си им лоялен, мотивиран и да поемаш все повече и повече работа, а заплатата да ти е все така символична, като от първия ден.
Ох, надявам се някой от тях да го прочете, ама едва ли.

# 478
Здравейте, надявам се, че ще задам въпроса си на правилното място.
Предложиха ми работа на много хубава позиция, само че преди да приема, имам някакви неясноти и притеснения. Шефа на фирмата ми каза, че ще ме осигуряват на минималната, но нетно ще получавам ВСЕКИ месец 1200 лв. Въпроса ми е наистина ли би могло да е ВСЕКИ месец твърдата сума от 1200, или например когато съм ползвала болничен или отпуска, осигуровката един месец може да ми е 610, друг месец да е 590, друг месец примерно 600 и така.. дали ВСЕКИ месец ще взимам твърдо 1200, или когато примерно брутното е 600, автоматично и нейното ще намалее? Надявам се да съм обяснила правилно, просто тези неща никак не са ми ясни. Благодаря предварително  Simple Smile

# 479
  • София
Щом осигуровката е на МРЗ, само тази сума ти е сигурна за получаване. Шефа може да реши подмасово да ти додаде до 1200 или 1500 лв, ако е доволен от работата ти. Но може да реши да ти удържи някаква сума - глоба, някакво наказание и др. подобни. Болничния ще се  изчислява върху осигурителния доход. Отпуската също. Но шефа пак може да реши да ти доплати до уговорената подмасово сума. Изобщо зависиш само от кефа на шефа.

Общи условия

Активация на акаунт