На пазар във Варна - тема 55

• 29 014
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
И тук да споделя - екипирана с шал и кожени ръкавици, с вързана коса, прибрана в шапка, и сл. очила отидох до Делта в аптеката и в Билла. Аптека _ празно, ДМ - празно, Билла - по 2-3 на каса, спокойно, общо десетина човека в целия м-н. Брашно по 0.69  Сlevarвзех, фусили, мляко... Имаше деца без маски с майките си, аз бях най-неразпознаваема откъм дегизировка. После в Елитис - там някак не мож се размина току-така на  1,5 м, просто е по-тясно и имаше умерен брой хора. Виниловите ръкавици бяха изчерпани, в ДМ също, а аз за тях отидох. Имаше тънки найлонови и гумени тип домакински. Дезинфектанти - на касите, но аз съм приготвила достатъчно домашен. Имам и малко шише с пулверизатор, пълно със спирт- дезинфенкцирам дръжки, брави, врати, копчетата в асансьора.... И вкъщи, и във входа, и където ида, стига да не ме гледат.
 Беше много студено, пронизващо, така че шапката, ръкавиците и шалът ми дойдоха добре.
ММ да ми прави напук днес отиде в Лидл и му се е отелил волът от чакане, по 3-ма пускали, другите чакат на студа. Изтръшкал 200 лв. за запаси и сега се е кротнал. Отиде без ръкавици и маска, а аз не исках изобщо да ходи, очаквах да е  навалица.

Относно храната - фусили от Билла със сирене, попара, баница, кекс, сандвичи с кашкавал, айряни и прясно мл. с лидълско какао, мюсли с кис. мл., ей такива, но то и по принцип това ни е обичайното, банани и т.н.плодове.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 13:13 от *Камея

# 676
Относно поста за възрастните хора:
Днес направих един тегел по центъра да подишам въздух. Хора малко, лесно се пази дистанция. В автобусите - и там така. По спирките обаче бабичките и дядовците на групички, като животни дето се топлят взаимно от студа. Без маски. По едно време, едната бабичка крясва в телефона: "А, вируса ли? Мен тоя вирус хич не ме интересува!"
Сами си вадете изводите...

# 677
Аз съм се кротнала...не съм излизала от няколко дена..даже във форума не писах днес...пусках си музика...в повече ми дойде всичко-и цялата тази информация и всичко което се случи за броени дни и седмици..изтощих се...предупредих мъжа ми да не ходи нон стоп по магазини,днес освен на работа е влизал в два магазина-казах му ще ходиш на няколко дена и то каквото ти кажа аз ще пазаруваш ,а не каквото се присетиш.Аз съм супер оптимист по принцип,но мога и такива апокалиптични картини да си изфантазирам ,че направо идея си нямате.
Храна и ние напазарувахме.
Моя мъж е по-сдухан от мен да ви кажа,хич го няма.Налага се да го успокоявам.А нали трябва да е мъжа в семейството.
Аз за бабите си мисля ,че май не им пука много,те са си поживяли..а какво да кажем ние младите дето ни дойде на главата това сега....

# 678
Аха, наживяли са се, браво. Ми да помислят за децата си, колко ги мислят и как се чувстват. С възрастта хората стават такива ужасни егоисти.

# 679
  • Варна
И моят баща същото разправя. Не го бил притеснявал вируса. Не гледа, че пие хапчета с шепите и вече 5 г, откакто я няма майка брат ми го крепи като рохно яйце, ами курназ.

# 680
  • ВАРНА
Някой да е срещал фолио за вакуумиране на храна?Имаше преди време ролки в ДМ,но вече не.

# 681
  • Варна
Баща ми казва, че смелите хора вирусът не ги лови, а той е смел и спокоен и не бил ходил в чужбина и нямал контакти с чужденци, хаха.
Говоря му, че е във възможно най рисковата група и е хубаво, че е спокоен и не е паникьосан, но не е излишно да взима една идея по големи предпазни средства. Но...той винаги има много странни и по негово мнение ужасно логични причини за доста неща.

# 682
  • Варна
Наистина основно с възрастни хора се сблъсках и аз вчера, чак се напрегнах. Уж много са живяли, имат претенции че много знаят и са минали какво ли не.... а просто са масово на вън. Звъннах на моите родители (те са в Шумен) да ги преслушам, те милите слушат - не са излизали от петък, всичко си имат, стоят си в къщи. Добре че са на село, че поне из двора се мотаят, но ми се къса сърцето да ви кажа. Майка ми имаше рожден ден в неделя и не можехме да се видим, да се прегърнем, да се съберем всички както обикновено... имаме и възрастна баба, та здраве да е, ще мине и това. Blush

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 08:18 от Mimkish

# 683
Здравейте,
а знаете ли от къде мога да поръчам торта в тази ситуация. В събота детето става на 10 и ми се иска поне красива торта да набавя.
Благодаря предварително за идеите!
Бъдете здрави!

# 684
Все ги бъркам Техномаркет и Технополис,срещу Метро какво беше?
На там пускат срещу измерена температура на входа.

# 685
  • Варна
Относно торта- Ламор писаха, че работят, но с разнос или след изрична уговорка- получаване на място. Чери, Кътчето и Маргарита не работят. За тези обекти знам аз.

# 686
  • Deutschland/HE
Здравейте,
а знаете ли от къде мога да поръчам торта в тази ситуация. В събота детето става на 10 и ми се иска поне красива торта да набавя.
Благодаря предварително за идеите!
Бъдете здрави!

Питай Илона Славова. Тортите са много хубави и работи с яйца, мляко и масло, а не с готови смески и блатове. Ние последните 5години само от нея поръчваме торти.

# 687
  • Варна
И така като се запасявате я кажете какво купувате ?
Ние ядем месо, зеленчуци и плодове основно. Това са продукти, който не държат много и не сме се заредили с нищо . Снощи пратих Мм в Била за разни неща-бакпулвер, сода , лимонтузу и нищо .. върна се ядосан !   Еми егати презапасяването не го разбирам !

# 688
  • Варна
Аз мая не можах да намеря, за кифлички. Взех си от хлебарница. Търсете в малките магазинчета . Някои собственици приемат поръчки.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 16:15 от Viviana91

# 689
И ние не се запасяваме,днес ще правя пълнени картофи на фурна,утре качамак за обед,после ще го мисля.
Малките магазинчета имат всичко.

Общи условия

Активация на акаунт