Частни училища - информативно-дискусионна тема 33

• 27 386
  • 781
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Не ми дава да редактирам предишния пост, заов допълвам нов.
Тиина, какъв ти е проблемът? Ясно ми е, че не ме харесваш, но поне се дръж прилично, че се излагаш!  Ако можеш да формулираш причините за грозното си отношение към мен, поне ги напиши, за да мсе зяснят нещата веднъж завинаги. Очевидно не е заради кебапчетата.

Много съм скептична относно историята на Белослава. Дори да приема, че има такова момиче в това училище, ми се струва преувеличено по пуберски. Също така не разбрах какво е отношението на родителите й. Те са хората, които са подписвали договора и с които трябва да говори по въпроса. Иначе това си е тип западняшко училище, което иска всичко да се случва там и много хора това ги стройва, дори когато се отнася за единайстокласници.

# 451
Анди, простичко е, а и вече на няколко пъти ти го казвам.
Логопедия от НБУ е далеч от методика на преподаване на английски език за нейтив говорящи. Онова другото, коро го свеждаш до броене на кюфтета, също говори за абсолютна липса на професионализъм. То и такъв няма защото това, което ти си учила е много далеч от педагогиката.
Позволяваш си да даваш съвети за неща, които въобще не разбираш.

# 452
  • в страната на чудесата
Здравейте, пиша с молба към родителите на деца в Питагор.
Дойде времето за избор на училище за първи клас. Изведнъж се оказахме пред дилема.

От това, което наблюдавам само обема на домашните е по-голям от това, което е ок за мен. Но аз съм  малко в страни. Назад Хоуп е писала не малко.
Спейс, нямате ли дете в ТЕ?

# 453
  • София
Ти нямя как да ме познаваш и да знаееш какво зная отвъд официалната програма, нито какво уча още и т.н. На теб в момента ти е удобно да ме рисуваш като незнаеща и неможеща, макар да си достатъчно умна, за да знаеш, че ученото в университета е около 20 процента от това, което е нжно на един амбициозен специалист, за да се развива. Към момента нито веднъж не си успяла да обориш написаного от мен, затова скачаш емоционално и гнусно чрез "ти си тъпа и нищо не знаеш". Детинско поведение, на което съм се нагледала по детските градини. Не падай толкова низко, не е в твоя полза!

# 454
Здравейте, пиша с молба към родителите на деца в Питагор.
Дойде времето за избор на училище за първи клас. Изведнъж се оказахме пред дилема.

От това, което наблюдавам само обема на домашните е по-голям от това, което е ок за мен. Но аз съм  малко в страни. Назад Хоуп е писала не малко.
Спейс, нямате ли дете в ТЕ?
Чудя се дали да не предложа на Влъчкова да ми сложи телефона в сайта. Така ще им е най-лесно! Simple Smile

# 455
  • в страната на чудесата
От пламенната защита на ТЕ преди време бях останала с впечатление, че спейс има дете там. Та въпросът малко ме изненада.
Към днешна дата не виждам дилема ТЕ/Питагор, в полза на второто. Но за малко дете не мога да кажа.

# 456
  • София
На хората не им се чата, искат веднага и наготово информация. После защо децата били непостоянни и не се задълбочавали в нищо! Как да стане, ако възрастните разсъждават на ниво фастфууд!

# 457
На хората не им се чата, искат веднага и наготово информация. После защо децата били непостоянни и не се задълбочавали в нищо! Как да стане, ако възрастните разсъждават на ниво фастфууд!
Не е от мързел. Някои от нас нямат време да изчитат по 100 коментара на денонощие. 1 година няма да ми стигнат нервите да изчета всички лични нападки и коментари водени  от егото на коментиращите. Все още се държа с надеждата да попадна на полезно инфо. Който не иска да не отговаря. Все пак впечатлена съм, че някой отговори.

# 458
Mimikona, тук не е военно-информационна сводка, а форум. Пишат живи хора и да, всеки от тях си има его, както и ти. Това е интересното, че е разговор между различни характери, емоционалности, житейски и родителски опити. Иначе щеше да е много скучно, ако беше само информационна сводка. И информация има много. Като не ти харесва формата, не е задължително четенето и участието тук, но не е уместно да казваш на толкова много възрастни хора как да се държат и какво да говорят и пишат. Пък и никой не е длъжен да ти форматира информацията както на теб ти харесва. Аз съм съгласен с Анди. Ние сме отделили време да изчетем хиляди страници и да търсим информация и по други пътища, да не би ей така да съм спрял първия срещнат и той да се е оказал родител на дете в интересуващо ме училище и да съм го разпитал най-подробно. Пък дали ще отделя човек такова време е въпрос на личен избор.

# 459
  • София
Когато на човек нещо му е важно намира време и полага усилия. Щом не го прави, значи не му е важно. Останалото е чиста проба използвачество. Когато в работата и в живота чуя "нямам време" (дай наготово), вече съм наясно, че работата няма да върви.

# 460
  • София
Lejka, кажи повечко за тези много домашни, дее Simple Smile По математика ли?

mimikona, има достатъчно образователни сайтове, които може да посетиш и да получиш нужната информация, както и ЖДНБ - можеш сама да се свържеш с желаните училища, ако тук информацията не ти е достатъчна.

Скрит текст:
Освен за ново ЧУ, имам и една друга идея за бизнес - ми дайте да направим форума като информационен бюлетин и да сложим такса за ползването на информацията в лицеприятен сдъвкан вид. Или поне да печелим и ние от рекламодателите Joy 

# 461
  • в страната на чудесата
Сега домашните са съвсем приемливи, отнемат до час, час и малко. Домашно си има по всички предмети, като навремето при нас. И понеже часовете свършват до 2 без десет време има за всичко, включително за нищоправене и хобита. Събота и неделя са свободни ако детето е организирано.
Но понеже ставаше дума за малките, които са цял ден в училище, отбелязах за домашните. Аз като цяло не съм фен на домашни при целодневно обучение, вкл.уикенда. Детето ми има нужда да се развива неструктурирано. Но това е моето мнение за моето дете. И касае всяко училище.
Пак да кажа вероятно от сегашната ми гледна точка бих избрала Питагор с домашни пред фургони макар и първокласно изпълнени, светли и със собствена тоалетна Simple Smile
Освен това видях, че изпитът за пчмг не е много голяма бариера за питагорци.

# 462
Сега някой може да попита какво е ЖДНБ ("жива да не бях") Grinning
Много уместно предложение да сложим такса;)

# 463
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мога да дам инфо за програмата на ИЗЗИ за 2 клас - 10 часа БЕЛ на седмица, 5 часа МАТ и 5 часа МАТ на английски. 4 часа по 60 мин - английски език, отделно всеки ден от седмицата имат по 1 или 2 предмета на английски,  например "Наука география", "Наука Химия", "Наука Физика", "Приложни изкуства" и т.н . В програмата имат още шах, танци, рок музика, word/ppt/excel, време за самоподготовка. След следобедната закуска имат време и за 1 клуб по избор - айкидо, балет/китара, астрономия, японско изкуство и фотография.

Програмата много ми харесва, на посещението ще разпитам доколко се изпълнява.

# 464
  • София
Скрит текст:
Сега домашните са съвсем приемливи, отнемат до час, час и малко. Домашно си има по всички предмети, като навремето при нас. И понеже часовете свършват до 2 без десет време има за всичко, включително за нищоправене и хобита. Събота и неделя са свободни ако детето е организирано.
Но понеже ставаше дума за малките, които са цял ден в училище, отбелязах за домашните. Аз като цяло не съм фен на домашни при целодневно обучение, вкл.уикенда. Детето ми има нужда да се развива неструктурирано. Но това е моето мнение за моето дете. И касае всяко училище.
Пак да кажа вероятно от сегашната ми гледна точка бих избрала Питагор с домашни пред фургони макар и първокласно изпълнени, светли и със собствена тоалетна Simple Smile
Освен това видях, че изпитът за пчмг не е много голяма бариера за питагорци.
Ама питагорчетата нали нямат домашни през седмицата? Само за уикенда...

Общи условия

Активация на акаунт