Частни училища - информативно-дискусионна тема 33

• 26 795
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Новите потребители си държат като началници, а това ужасно дразни. На всичко отгоре като инфантилни началници това не искам, онова не искам... Фантазии!

# 691
Пипи, отговорих ти на лично съобщение.

# 692
Новите потребители си държат като началници, а това ужасно дразни.

Поколенчески културни разлики. (Разбирай: време е ние дъртите да се оттеглим в името на общото благо)

# 693
  • София
Изискванията към училището също са инфантилни -да не учат много, но да знаят много;, да са в планината, но за влязат в топ университети и да имат перфектен английски.  Стегнете се! Училището не е "клубче", с аниматори!

# 694
Новите потребители си държат като началници, а това ужасно дразни. На всичко отгоре като инфантилни началници това не искам, онова не искам... Фантазии!

Андариел,
така е, дразни. Но повечето от нас също са се чудили откъде да подхванат. А и сега информацията е в пъти повече и са/сме свикнали често да е наготово. Изкушението просто/ или първо да попиташ е голямо. А, да. И ние тук сме се ориентирали в 3-5-6-10 теми, а не в 30+ Wink

Също толкова дразни да те поучават и да те гледат отвисоко, все едно ти си на 5, а не детето ти. Grinning

Дразни и това “старите кучета” и “популярните” да са надменни с аутсайдерите и инакомислещите - направо на казарма или гимназия заприлича.

Затова - по-спокойно [реасе] !

Онна,
адмирации за положения труд и огромната маса систематизирана информация! Сигурна съм, че е безценна за страшно много хора.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 15:47 от summmertime

# 695
Ахахахах, Анди днес си във вихъра си.

Ми те повечето се държат като на 5 и още са на етапа да не са научени да събират информация и да вадят изводи от нея. Пък нека сме надменни. Преди изобщо да посмея да задам въпрос за първи път тук бях изчела всички предишни издания на темата и всякакви други касаещи ме в подфорума. И не само, че имах представа за съкращенията, но имах представа и на кой къде учи детето и какви са му пристрастията.

# 696
Моето дете е по-голямо и не знам дали ще засегнем изобщо въпроса за детската градина и ПУК. Аз така или иначе не търся класически тип академично училище, така че съм малко предубедена за ЕСПА. Дотук от толкова училища имам интерес към БШ, Азбуки, ЕСПА и евентуално ИЗЗИ.  ЧУ с немски не стоят като опция, защото дъщеря ми не е учила досега немски, няма как да се впише тепърва в 3 клас, а и не ми се иска да смесва англ.език с друг западен от малка. Чакам БШ и Азбуки да обявят дали ще имат прием за нейната възраст.
ние бяхме кандидати за първи клас, но това не им попречи 2/3 от времето да говорят за успехите на децата от детската градина, дори имаше прожекция на слайдове за това колко са успешни и ограмотени Simple Smile Щеше да има и обиколка на училището, но няколко родители не издържахме и след близо два часа си тръгнахме без да я дочакаме.
ПП не прочетох, че сте за 3ти. Е, при вас може да е различна.

# 697
  • София
Очевидно не си давате сметка, че "старите" ви отговарят на добра воля и тази воля много лесно се изпарява, когато тропнете с краченце. Те нищо не ви дължат, камо ли 1234972367 смилане на една и съща информация.

# 698
Здравейте! Интересно ми е дали има родители на деца, които не са били приети в ЕСПА за ПУК, 1 или 2 клас?

# 699
  • София
Това с "искам всичко" (като в една стара реклама) е начин на мислене, все едно училището е продължение на детската градина, а щомплащат, значи трябва да им угодят за всичко.

# 700
Здравейте,

Ще си позволя малък коментар относно стила в тази тема. Доста отрицателно са заредени коментарите в повечето случаи. Всички сме стигнали до темата, защото е трудно да се избере училище, защото ни е грижа за децата ни, защото сме объркани, т.н. Човек като зададе въпрос не очаква да му скочат насреща и то понякога с обидни квалификации.

Забелязвам, че ако се зададе въпрос, отговорът обикновено е "Четете" (33 теми, по 50 страници) пък и ако може с разбиране, и аналитично, и с усет за ирония. Много ми е интересно колко от "новите" потребители (сигурно и аз съм от тях, макар че чета от поне три години) е задал въпроса си БЕЗ преди това да е потърсил информация за това, което пита. Съмнявам се да са много.

Лично на мен, така както само си чета мненията, ми остава едно горчиво усещане. Рядко има позитивни коментари. Май и за други е така, защото поне в тази тема на последните няколко страници на два пъти сякаш чета нещо от рода "Четох, четох и реших, че Света София (СС) не е за мен/моето дете". А то има-няма всички 33 теми са защита и "реклама" на СС. Оставам с впечатлението, че точно тази агресивна защита, направо отблъсква и създава още по неприятни предразсъдъци. Дали е възможно малко да се смекчи тона и то специално към новите потребители? Все си мисля, че форумите са за взаимопомощ.

Извинявам се за off-topic.

# 701
  • София
Хахахха, ох, не мога... (моля тук си представете 100 от търкалящите се емоджита).
Анди, Ежко, Шарки и останалите - нека си пишем за културни различия, дали някой на някого е длъжен и wtf претенции и даване на наклон, и след тва , прааас едно такова и "надежда всяка тука оставете". Айде, наздраве за който разбрал! Остава все пак утехата и радостта, че има и кой да ни разбере/ се разбираме.

# 702
  • Sofia
Здравейте,

Признавам, че не съм чела цялата тема и се извинявам предварително, ако засягам тема, която вече е дискутирана!

Търся отзиви и информация за ПРЕДУЧИЛИЩНИТЕ ГРУПИ на izzi science и Еспа.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 16:30 от alegra

# 703
  • София
Това е форум. Ако ви е трудно да намерите релевантната информация с функцията "Търси" (горе в левия ъгъл, неслучайно до главното меню), можете учтиво или пък неучтиво (както нас, с тропане с краче) да накарате админите на този форум да приложат някакъв по-съвременен алгоритъм на търсене, че да ви селектира и вади нужната информация. В момента се опитвате нас да ни ползвате за "търсачка", интересно ми е срещу какво? Срещу още тропане, но вече с юмрук по масата?

Елементарна култура е да уважавате времето на другите, особено на непознати хора.

....

Миленитке, вече стана през един пост Simple Smile.
..
Е пък няма да пиша повече за директорката на ИЗИ, да ходят да си ѝ плащат и после да се чудят на какво са се нахендрили.

# 704
  • София
Вижте сега, за да съм информативна - в момента в Света София има грип. Внимавайте, ако имате приемни процедури тези дни. Половината от децата са болни вкъщи. Щам А и щам Б.

Има лаборатории, които правят бързи тестове. За да ги ползвате трябва да знаете ЕГН на детето - иначе няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт