Прием в ясли и детски градини в Пловдив - 7

• 53 323
  • 455
  •   1
Отговори
# 330
  • до най-прекрасния мъж
На големите класирания не е възможно местата да са 2,3, 4... Пускате си заявлението, следите случайното число, пък ако не стане след 3те по-големи класирания, мислите друг вариант... Така бих направила аз ☺️
Успех!
Да, но ако кандидатстваме на големите класирания нямам готовност да я пусна след 1 месец. На 05.01.26 навършва 2 и искал след това.
Няма шанс, освен в Изгрев или да изкарате някакъв супер късмет. Дъщеря ми беше последно на 3-4 място в класирането, но нямаше места. На всяко следващо класиране се появяваха деца с повече точки и при обявено единично място, както е често през годината, влизаха деца с по 22-23 точки. Тогава бяхме с 19. За една година, при условие, че случайното й число започваше с 8 не успя да влезе. Но тя изкара ниско случайно на първо класиране, после анулирах и се вдигна, но така й не успяхме. Постоянно се появяваха деца с повече точки и тя пропадаше назад. Яслите са си чисти късмет. Тя е родена декември, аз започнах от 1.5 г и до 2.5 не влезе. От 2.9 г тръгна на градина, сега е първа група.

# 331
Здравейте на всички! 🙂 От Пловдив съм, с момченце на годинка и 5 месеца. Става на 2, септември месец. Разбирам от прочетеното до момента, че шанса да го приемат на ясла декември или януари примерно е нищожен..Значи за прием септември, трябва да се кандидатства май-юни? А, ако все пак искам да се пробвам за края на годината, по-късно ли трябва да подам заявление? Благодаря! 😊 Ще следя темата с интерес!

# 332
Да. За декември-януари се кандидатства по-късно. За официален старт на учебната година се кандидатства май-юни и последвалите лятни класирания. Има и срок за стартиране, не е задължително от 15 септември, но трябва да попитате допълнително в яслата кога най-късно. (моето дете тръгна на 9-и октомври)
Скрит текст:
Здравейте на всички! 🙂 От Пловдив съм, с момченце на годинка и 5 месеца. Става на 2, септември месец. Разбирам от прочетеното до момента, че шанса да го приемат на ясла декември или януари примерно е нищожен..Значи за прием септември, трябва да се кандидатства май-юни? А, ако все пак искам да се пробвам за края на годината, по-късно ли трябва да подам заявление? Благодаря! 😊 Ще следя темата с интерес!

# 333
Да. За декември-януари се кандидатства по-късно. За официален старт на учебната година се кандидатства май-юни и последвалите лятни класирания. Има и срок за стартиране, не е задължително от 15 септември, но трябва да попитате допълнително в яслата кога най-късно. (моето дете тръгна на 9-и октомври)
Скрит текст:

Много ви благодаря за информацията! 🙂

# 334
Здравейте !

Дъщеря ми тази година трябва да бъде в 1ва група ДГ, но имам чуденка (родена е през лятото)....

Как да разбирам, написаното в dz-priem.bg :
"Не се разрешава кандидатстване без отписване при 1во, 2ро и 3то класиране за новосформираните първи възрастови групи в детската градина за предстоящата 2025-2026 учебна година, а само при текущите класирания"

Трябва да я отпиша от яслата, за да кандидатства за градина ли ? По принцип ми се струва нелогично и абсурдно , ама вече малко неща могат да ме изумят... Grinning

# 335
she.wolf, дъщеря ми беше на ясла до 13.09, петък, вкл. и тръгна на градина в понеделник (16.09) 🤷🏼‍♀️

# 336
Дъщеря ми е родена Юли, отписах я от яслата на края на Август и от септември си тръгна на градина.
Кандидатствах си спокойно през Май за градина, детето си ходеше редовно на ясла, не е обвързано това с кандидатстването.

# 337
Това "Не се разрешава кандидатстване без отписване при 1во, 2ро и 3то класиране за новосформираните първи възрастови групи" за мен означава, че ако на първо класиране ти приемат детето в ДГ "Ежко  Бешко", ама ти предпочиташ детето да посещава ДГ "Калинка", която ти по-желана от другата, трябва да отпишеш от първата, за да участва за следващо класиране за втората.

Но дали ще приемат детето в Калинка? Никой не ти дава гаранция, а междувременно губиш мястото в Ежко Бешко.

# 338
Здравейту ,от коя ясла сте доволни в район централен Детски смях или Детска ясла на мечтите ?

# 339
  • до най-прекрасния мъж
Детето си остава в яслата до 31.08, ако е навършило вече три или до 14.09, ако все още не е. От 15.09 тръгва в първа група. Отписването касае само последващо класиране. Ако не сте доволна от резултатът на първо класиране, но въпреки това запишете детето и впоследствие желаете да опитате късмета си за друга градина на 2-ро или 3-то класиране, то трябва да отпишете детето от първата градина и да кандидатствате наново, като мястото не е гарантирано. След трето класиране, ако има обявени свободни места, можете по всяко време да смените градината, без да отписвате детето, като кандидатствате по надлежния ред.

# 340
Здравейте, тепърва ни предстои кандидатстване в ясла, но понеже в квартал Изгрев има избор между две, Щастливо детство и Послушко, се колебая в коя да подам документи. Някой да има мнение за въпросните?
И още едно питане, дали е възможно да се разгледат самите ясли, да се поговори ако не с учителките поне с директорката?
Разбира се, ще попитам и в самите ясли, но ако някой е запознат, ще съм благодарна за информацията.

# 341
  • Пловдив
Няма директор, който да ви откаже среща.
В ДГ Биляна също имате опция. За там мога само хубави неща да споделя, синът ми е втора група, в момента. Другото ми дете също ще е там, като ще проуча този вариант, като дойде момента.

# 342
malinakupina, познавам се с 3 семейства, чиито дечица минаха през "Послушко" и всички са безкрайно изненадани (приятно!). Абсолютно всеки ден е възможно да говорите с директор на което и да е детско заведение. Единствено бих посъветвала първо да се обадите, за да не улучите момент, в който директор отсъства или е ангажиран с друго.

# 343
Дъщеря ми също смятам да я запиша в Изгрев в Щастливо детство, но може и в Послушко да отида и да говоря след като видях вашите отзиви.

# 344
Здравейте на всички! Искам да ви попитам, до 9ти май ли е срока за онлайн подаване на заявление за прием в ясла, за големите класирания май и юни?

Общи условия

Активация на акаунт