Кой пол гледа по-практично на връзката - жените или мъжете?

• 10 760
  • 421
  •   1
Отговори
# 195
А за завиждането, не го мислиш сериозно, нали.
Почвам вече да го мисля Thinking

Трябва да се излъчи в крайна сметка комитет. И жена и мъж, да светим дружно. Защото, ако не е форумно даказано, значи не се е слу чи ло.
Чакайте, бе, хора, човек да не ви подаде пръст, ръката му ще изядете.

# 196
  • BG
Почвам вече да го мисля Thinking
ОК, нищо против.

А иначе по темата практичният поглед върху една връзка би трябвало да се появява на по късен етап, когато пеперудите са отлетели. Ако го има в началото, той по скоро служи за прикритие.

# 197
  • София
Тони, аз мисля, че любовта е с чисто практическа насоченост до едно време. Събира хората, притъпява им сетивата и ги кара да продължат човечеството. След пеперудите - каквото стане.
Ако си изтъркалял ей тия събития, после любовта не носи заряда на практичност. А, е просто хубава, жива и свободна.

# 198
  • BG
Тони, аз мисля, че любовта е с чисто практическа насоченост до едно време. Събира хората, притъпява им сетивата и ги кара да продължат човечеството. След пеперудите - каквото стане.
Ако си изтъркалял ей тия събития, после любовта не носи заряда на практичност. А, е просто хубава, жива и свободна.
Ама, напълно съм съгласен с теб, с всяка дума от написаното.
Казах, би трябвало, но в смисъла на: ако се прояви, защото има и такъв вариант.

# 199
  • София
Важното е любов да има. И да се множи, не да се дели Grinning

# 200
  • BG
Мдаа... Любов и делене в едно изречение не се понасят.
Много ми хареса един цитат на Елора в съседна тема. Той напълно обезмисля темата за практичността. ей сега ще го докарам тук.

Цитат
Скрит текст:
Ако обичаш някой заради красотата му - не е любов, а желание.

Ако обичаш някой заради интелигентността му - не е любов, а възхищение.

Ако обичаш някой, защото е богат - не е любов, а интерес.

Ако обичаш някой и не знаеш защо - това е ЛЮБОВ !

Ей това е.  Просто, кратко и ясно.

Последна редакция: чт, 23 яну 2020, 21:54 от Tony34Al

# 201
  • София
Ще убием с теб 5К стереотопите, ще гътнем форума 😂
Обаче, темата хич не е за любов....

# 202
  • BG
Ще убием с теб 5К стереотопите, ще гътнем форума 😂
Обаче, темата хич не е за любов....
Еми, да ни трият бе. И без това сме малко.
Таман да пообиколим някой пиано бар - може да се окаже практично...

# 203
  • София
И всеки ще си плати сметката 😂

# 204
  • BG
Е, може би, в случай че не се познаем.
Simple Smile

# 205
  • София
Е, може би, в случай че не се познаем.
Simple Smile
ще се запознаем де, как няма 😄

# 206
Не знам за всички, но лично аз съм практична във връзките си. Изобщо не си давам зор, ако виждам, че човека не е читав и не бих изградила семейство с него, а е нещо преходно.
   Иначе практицизма ми се изразява в това, че винаги гледам да имам собствени пари, а и съм работохолик, така че доходите ми постоянно се покачват.
   Иначе и аз не бих си причинила връзка с мъж, тип калкулатор. Не, защото не мога, а защото е нормално един мъж да дава, ако има сериозни намерения. И да поема мъжките задачи във връзката: По-голям процент от месечните битови сметки. Така би ми показал, че мога да разчитам на него, при евентуална бременност и раждане. Това пак е от практицизъм. Бих искала да си изгледам детето спокойно, а не да гърбя като кон, защото едното винаги  за сметка на другото. Пък и децата търсят главно майките си до към 2-3 годишна възраст. Нормално е.
  Обаче за козметика, дрехи, почивки, фризьори, маникюри и тн, не бих позволила на мъж да ми купува или плаща, понеже не ми се вижда редно. Все пак и мъжът си е взел жена, а не дете. Може да позволя такова нещо в случай на бременност и отглеждане на дете, но не и повече.
  Даже имах един куриоз на скоро, приятелят ми реши да ми направи подарък, та ми взе палто. Само дето не се сбихме в магазина, като тръгна да го плаща. Супер гадно се почувствах, като си извади портмонето на касата. Ама като цяло, направих си сефтето с купуването на дрехи тогава. И тоя пример показва, че всеки е с шизофренията си. Има всякакви хора, важното е да си пасваш с половинката. Иначе всички имаме различен начин на мислене.

П.С. Много е яко как едни и същи хора се изяждат във всички подобни теми. Приемете, че мислите по различен начин и толкова.  🥴

# 207
  • Paris, France
Невена, ти си в друг свят просто.

В същия свят съм и на същия континент. На 80лв и 2.30 часа разстояние с Уизеър съм.

Не ми казвай, че в България жените нямаме избор дали да абортираме или родим ако забременеем и като родим, дали да отгледаме детето или да го оставим за осиновяване! Ако решим да го гледаме можем да съдим бащата за издръжка. Желанието на бащата няма значение.

След раздяла или развод можем да си живеем с детето и с когото си поискаме, да водим най-различни мъже, да живеем с тях, да се оженим и това не е причина майките да загубим родителски права в България.

И в България при раздяла в семейното жилище остава родителят, при когото е детето - майката в 95% от случаите.

# 208
И в България при раздяла в семейното жилище остава родителят, при когото е детето - майката в 95% от случаите.

Ако е придобито по време на брака, да. Издръжката пък е просто смешна. Особено ако майката няма на кой да разчита и все още е в отпуск по майчинство. Наистина ми е интересно как някой може да сложи наа един кантар трудностите, които понася майката и въпросните 150 лева, които бащата е задължен да изплаща. Една жена с 2-3 годишно дете е толкова трудно приспособима към трудовия  пазар у нас...
Точно за това не разбирам жените във връзка, които раждат от някой, който не става  за баща. Тук не става дума за практичност или меркантилност, а за обективна оценка на реалността.
А по темата кой е по-практичен във връзките си, мисля че е нормално и двата пола да  си търсят половинка, която да им пази гърба, на която имат доверие и на която магат да разчитат. Когато някой те използва, това винаги се усеща.

# 209
  • Paris, France
Скрит текст:

Ако е придобито по време на брака, да. Издръжката пък е просто смешна. Особено ако майката няма на кой да разчита и все още е в отпуск по майчинство. Наистина ми е интересно как някой може да сложи наа един кантар трудностите, които понася майката и въпросните 150 лева, които бащата е задължен да изплаща. Една жена с 2-3 годишно дете е толкова трудно приспособима към трудовия  пазар у нас...
Точно за това не разбирам жените във връзка, които раждат от някой, който не става  за баща. Тук не става дума за практичност или меркантилност, а за обективна оценка на реалността.
А по темата кой е по-практичен във връзките си, мисля че е нормално и двата пола да  си търсят половинка, която да им пази гърба, на която имат доверие и на която магат да разчитат. Когато някой те използва, това винаги се усеща.

Най-добрата ми приятелка получаваше £2 седмична издръжка за детето си в Англия преди 25 години. Отделно бащата спря да плаща ипотеката и банката си прибра апартамента. Е, имаше социални помощи, настаниха я в хотелска стая и след 2-3 месеца и дадоха социално жилище с три стаи и супер нисък наем, който и покриваха на 100%, но трябваше да се мести, да разглобява гардероби и да плаща склад за тях, са се пере у приятелки. В съда бащата каза, че има още 3 деца от първата жена и новата му приятелка чака бебе. Изкара се фалирал, а беше мултимилионер и така.

Във Франция съм виждала издръжка от 30€ месечно намалена на 10€, защото бащата се разболял и му се народили още чавета.

И тук има жени в трудно положение, шантажирани от бившия. Социалните натискат децата да се дават редовно на бащите и ако не - затвор за майката. Имах съседка, чийто бивш, регистриран като опасен джихадист я заплашваше, че ще възпитава 2 годишната им дъщеря с бой и ще я отведе в Сирия. Съдията знае, видял е СМСите и въпреки всичко постанови всяка седмица да му я води и оставя в един център и ако всичко е наред след 1 година да си я взима за уикенда и да не плаща повече издръжка. Даже и да е в затвора бащата има право на контакт и трябва да му водят детето.

Това, което се опитвам да кажа е, че ние знаем размера на издръжките и какво следва при раздяла или смърт на партньора и можем да преценим можем ли или не можем да си позволим дете с него или с друг. Също, че имаме повече избор от мъжете, колкото и да не ни се вярва.

Никога не можем да предвидим 100% от развитието на човека до нас и бъдещето. Пияниците, насилниците, комарджиите не са били такива като са се женели. Епидемия, война, криза и прекрасния ни съпруг може да фалира и умре.

Общи условия

Активация на акаунт