Кой пол гледа по-практично на връзката - жените или мъжете?

• 10 790
  • 421
  •   1
Отговори
# 240
Проблема не е в издръжката, а в опитите на повечето жени да манимулират бившите чрез всякакви методи, включително децата. Един вид да накажат бащата и да се радват на това.

# 241
Е, Братан, това е до договорки между родителите. Аз говоря за цивилизовани отношения и хора. За циганиите и скандалджиите не коментирам, там да се оправят.

Дидоян, има и гадни женички, да, но има и гадни мъжчета, така че всичко е въпрос на договорки и всеки може да сложи граници, ако не желае да бъде изнудван.

# 242
Темата стана сухарска и скучна с тия издръжки. Rolling Eyes Дайте да видим ще се запознават ли котката на Гал и Феникса. Nerd

# 243
  • Насред хаоса
Типичния, дето мисли, че 20-те лева над издръжката ще отидат за тампони на бившата. Laughing
Много мъже биха предпочели да инвестират в новото си семейство, особено ако със старото не са в добри отношения. Логично.
Само че децата от предишното семейство и законът не мислят така логично. Тоест, новото семейство не заличава децата от предишното и ще, не ще, той е длъжен да участва в издръжката им. У нас Ганьо мре да се прави на тарикат и да мъсти на бившата си чрез децата, като ги лишава от елементарни неща, които им се полагат. Хеле пък ако инициативата за развода е била нейна, най-вече заради безобразно негово поведение. Но с добър адвокат и на такива тарикати им се намира начинът. В белите страни, към които се стремим, като му сложат вилата на врата, няма измъкване, да не говорим за врътки като тукашните идиоти, които не осъзнават, че се касае за децата им.

# 244
  • София
Проблема не е в издръжката, а в опитите на повечето жени да манимулират бившите чрез всякакви методи, включително децата. Един вид да накажат бащата и да се радват на това.
Това нещо се получава от факта, че двойките не се развеждат овреме, а чакат да се намразят докрай. От омраза хората не усещат, че използват децата по най-долния начин. Бащата не дава пари (защото -виж по-горе), безпаричие и болно дете могат да докарат майката до лудост. И дните се нижат, мешат се родите, детето е разменна монета на глупостта и злобата. Всеки си има неговата версия и си носи собствената обида.
 Хубавото е, че все повече хора не стигат дотам, приключват отговорно и цивилизовано в полза на децата.

# 245
Разведох се навреме бързо и чисто, не настройвам детето, имат си срещите. Но реалността е, че аз трябваше да изградя живот от нула и накрая свърших повече работа по детето, това срещу 200 лева издръжка и през 2 седмици забавен уикенд татко. Защото никой не те пита, 21 век е, има си стандарти за гледане на дете и правя каквото мога, да изляза на позиции.

В случая мъжът е супер облагодетелстван, с по-малко житейски сътресения, повече свободно време.

# 246
Кога ще се научите да си носите отговорността, ехоо.
Отговорна си, че си се омъжила за такъв човек.
Отговорна си, че си родила вашето дете.
Отговорна си, че си го докарала до развод.
Отговорна си, че този човек така се отнася с теб след брака.

За него важи същата отговорност.

И прави разлика между издръжка и такса бивша жена, не очаквай да получаваш цяла заплата, че гледаш вашето дете.
Таксата "бивша" е напълно справедлива, тъй като жената е претърпяла финансови загуби и е пропуснала финансови ползи, отглеждайки дете. Жалко, че в България обществото все още не е дорасло за подобни разсъждения.

За мен е напълно логично да има такса "бивша" след развода. Това дори е по-лесно за мъжа. Той се откупва с пари, а бившата, отглеждайки общото им дете (неговите безценни гени), продължава да пропуска финансови ползи, съобразявайки режима си изцяло с детето.

Хайде да обърнем ролите. Развеждат се и детето остава при бащата. Майката плаща издръжка и някаква таксичка "бивш", забавлява детето през уикенда. Много ли ще го греят тези пари бащата, при положение, че той ще подчини целия си живот, кариера и финансови възможности, съобразявайки се с детето, училището му, заниманията му? Много ли ще го греят подхвърлените парички тогава или ще преглъща горчиво?

# 247
Имаме и такива познати. Майките оставиха децата на бащите. Леле какво вайкане до бога. Горкичкият той. Накрая всички баби и дядовци под строй включени в отглеждането защото животът на бащата е за оплакване . Сега с това дете как да си  уреди личния живот . Така че Много са двойни стандартните ...

# 248
Имаме и такива познати. Майките оставиха децата на бащите. Леле какво вайкане до бога. Горкичкият той. Накрая всички баби и дядовци под строй включени в отглеждането защото животът на бащата е за оплакване . Сега с това дете как да си  уреди личния живот . Така че Много са двойни стандартните ...
Абсолютно. Двойните стандарти на макс. Обществата все още са жестоки спрямо жените. Въпреки че имам 2ма познати самотни бащи. Справят си се чудесно без да мрънкат. Единият - фотограф отглежда сина си сам и си върти гаджета, флиртаджия е, но без сериозни връзки. На другият даже от време на време му натрисат полубратчето на дъщеря му от новия брак на майката. И той си ги гледа. Та, има и силни мъже. Специално тези двама мои познати рядко ползват помощта на баби, справят се с ежедневието и рутината. Но имам и близка приятелка, отгледана от баща си и най - вече от баба си (майката на бащата), а майката беше в чужбина. Обикновено ако майката напусне семейството, на бащата често помага майка му. Трябва и да отбележа, че като че ли самотните бащи не правят чак такива драми за издръжка. Това са ми наблюденията, как реално се справят, те си знаят.

# 249
Да. Обикновено и те мен. Simple Smile
Това ли ще е входящата комисия? Simple Smile
Това, да - моя милост и Рижко, 9годишен Simple Smile
Мале, тука сте изписали 2 кофи глупости пак.
Братане, боклукът е боклук. Да твърдиш, че издръжката сплотява, е тотално неразбиране на човешкия характер. А това за новото семейство е върхът на сладоледа. Не знам кой с акъла си, зрял човек, дели децата си според дали е женен за майката.

Да, да, то със законова обективност се гледа дете. Трябва много повече от манджа и обувки, ама ти откъде да знаеш. Липсва ти практика, мисля, че би бил добър баща.
Женскониковия ли ще е добър баща, бе?! ЖДНБ!

# 250
  • София
Братанчо, Гал. Ще се поочука, ще позаглади ръбовете, ще намести размислите по темата.

# 251
  • Далече, далече
Получавам дежа вю с това търсене на мъж за Галкина. Joy
Напомня ми как потребителките в една друга тема търсиха мъж за едно мома, но никой не беше достоен за нея, защото е пракалено "готина".Joy
Агенте, не се престаравай.

# 252
Не знам кой с акъла си, зрял човек, дели децата си според дали е женен за майката.

За щастие, много бивши си остават приятели в името на децата и няма такива проблеми, но да не забравяме какви незрели хора има в обществото.

Ако едното му дете е вкъщи, с любящата му нова жена, а другото е като някакъв изгнанник с бившата, а тя не понася бившия си съпруг и всяко вземане на детето е съпроводени със скандали, номера и негативни емоции (особено пък и ако майката настройва детето) , в един момент това може да ескалира и да рефлектира на бащината привързаност към детето от стария брак.

# 253
  • Далече, далече
Темата стана сухарска и скучна с тия издръжки. Rolling Eyes Дайте да видим ще се запознават ли котката на Гал и Феникса. Nerd

Мечтите са безплатни, както напомни Светецът.
Братане, ти също не се престаравай.

# 254
Чак пък приятели няма нужда да са бившите, за да има нормална родителска грижа от бащата... Не може ли просто бившия да ти е безразличен и пак да няма драми? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт