Не може ли пак да си говорим за любов? Петък е, все пак!

Но не се учудвам. Поех сметката на непозната жена за над 100 лева. Това беше първа среща с тази непозната жена, с която преди това в Тиндър се разбрахме да се поразходим в централния парк.
Там първата ѝ работа беше да каже как не била яла от часове (макар по нейни думи цял ден да си е била вкъщи на леглото пред телевизора и с теелфона в ръка) и е много гладна. Веднага предложих да отидем на добра пицария в близост. Обаче тази така ГЛАДНА госпожица ОТКАЗА категорично да я черпя в пицария и настоя вместо това първата ни среща да бъде в рибен ресторант на няколко километра оттам. Въпреки, че тя не се съобрази с факта, че когато човек (тя) кани някого на ресторант и непременно държи та са точно там (пак тя), следва или да поеме цялата сметка, или поне своята, аз платих сметката ѝ. Установих някои неща в хода на общуването с нея, които ми подсказаха, че с подобно материалистично същество, интересуващо се от движимото и недвижимото имущство на мъжа, не бих желал да имам нищо общо. Преди това в Тиндър ми беше писала, че за разлика от други жени, тя не се интересувала от парите на мъжа, дали имал кола и т.н.
После действията ѝ доказаха нейните лъжи. Та, тази случка с рибния ресторант ми беше много полезна за живота занапред и се радвам, че се случи на такъв ранен етап.
И няма да ти излизам с номера, че искам там, защото цял ден съм лежал мързеливо вкъщи и не съм ял през това време.
Другият плюс за теб ще е, че така после ще можеш да се пъчиш тук във форума колко си щедра и как си над тези неща с тънките сметки.
И още по-важното - ще се хвалиш как си доказала на един уж стиснат според теб мъж как се правят нещата. Не забравяй, че много жени пракикуват точно това: Правят нещо НАПУК, само и само да докажат нещо, след което го развяват навръз и нашир, като периодично го натяват до откат в продължение на години. И си въобразяват, че едно такова единствено изключение (едростта женска към мъж), направено напук и с ясната цел да бъде натяквано, едва ли не ги прави ежедневно щедри към мъжете.
Същото се случва и с много други "жестове", които жени правят просто от чиста куртоазия с цел да се докажат като някакви.

А, и между другото, тогава пердашех още повече километри пеша, включително и катерене из пловдивските хълмове по скалите, играене на футбол, тичане и т.н.. а сега имам отделни обувки за ходене, за катерене и за тичане. Отново го пиша, но повтарям, защото явно си пропуснала да прочетеш или не си го запомнила: Като дете бях възпитан да ценя нещата си и за разлика от мои връстници тогава, не се отнасях безразсъдно с дрехите и обувките си, нито към другите ми вещи: велосипед, играчки, учебници, раница и т.н. 
Дори можеш да докажеш тези "осем пъти", като ги цитираш. Гарантирам ти, че повече от един път не можеш да намериш и цитираш тази история в другите теми.
И това е така, защото именно само веднъж съм описвал историята преди. Ако преувеличаваш една идея по-малко, това много ще ти помогне в живота. А и ще те направи по-малко пристрастна в преценките и мненията ти.
Защо тогава се учудваш, че хора на първа среща няма как предварително да се познават като нрав и поведение? Не прескачай словосъчетанието "първа среща" - то е ключово. 
Препоръчани теми