Кой пол гледа по-практично на връзката - жените или мъжете?

• 10 741
  • 421
  •   1
Отговори
# 270
Тоя е некъв трол.
Влизала съм в магазин за детски дрехи, излязох бързо.
Айде у лево. Не знам защо не го баннат това същество.

# 271
  • София
Жреби, отговорът ми е следствие на твоята констатация, че дори и да не плаща издръжка, щото нямал, един ден щял да се изплати.
Детето разбира, че глезотии не може, но няма да разбере, ако остане гладно или без животосасяващи лекарства, примерно. Нали? И кой остава да мисли - мама. А мама е ДЛЪЖНА да има.
Обратното също.

И не почвай като Сирената, че с малко напън и хоп -5К за самотните родители. Не става така.

# 272
  • Пловдив
Логиката е, че в БГ още се въртят много малко пари и законодателят действа на дребно, според тукашните мащаби.

Във всеки случай издръжката от 200 лева не ме е довела дотам да мяукам на бившия за малко отгоре за всеки дребен разход. Очевидно съм си поела отговорността по друг начин. Та изобщо не разбирам какъв е тоя социален механизъм и защо издръжките са неадекватни на реалните изисквания за отглеждане на дете.
Братан вече ти го писа и по-напред, но нека ти напомня, че от ТВОЕТО отношение пряко зависи какво ще е отношението и на бившия ти, когого ти си избрала да ти е мъж и баща на детето ти. За пример, аз преди година закупих на една бивша като подарък зъбен душ, без да е очаквала нещо от мен, нито аз да съм очаквал нещо от нея. Тя даже тогава си имаше някакъв мъж, с когото излизаше. Аз на другата сутрин отпътувах за чужбина да работя. Simple Smile Сторих го, защото е единствената бивша, която никога не е правила тънки сметки кое да изкопчи от мен. Просто дни по-рано аз си бях купил такъв модел зъбен душ, установих колко по-добър е от предишния ми такъв и от симпатии реших да ѝ подаря и на нея, макар да има заплата от над 2000 лева чисто. Давам ти нагледен пример доколко важно е и ТВОЕТО отношение с хората. Ако пък беше и майка на детето ми, щях да се грижа много и нищо да не им липсва (не само на детето, а и на нея), въпреки риска на нея много да ѝ хареса така и да се възползва от това (не е такава, но много жени го правят, когато мъжът щедро плаща). Но преди това, бих сторил всичко, за да не се стига до раздяла.

Тъй като ще побързаш да изпляскаш въпроса защо сме се разделили навремето, чета мислите ти и предварително ти отговарям: Просто имахме някои несходства, които не ни позволяваха да се наслаждаваме пълноценно на връзката. Разбрахме се като цивилизовани хора и всеки потърси щастието си с друг човек след това. Но пак ти напомням, отношението прави голямата разлика! Между другото, тогава малко след раздялата ни ѝ закупих нов телефон като подарък, макар да ми беше ясно, че няма да сме заедно. Ей така, защото исках да ѝ е готино. Колкото и да ти е трудно да го осмислиш, това е самата истина. Simple Smile Никога не съм бил на принципа - щом е бивша, на война ще е!

п.п.: Между другото, въпросната жена е тази, за която наскоро в друга тема бях писал, че прави най-качествените скандали. Simple Smile Ето тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1159621.msg40050861#msg40050861
 Честото неразбирателство по практически причини в ежедневието ни раздели (най-вече нейни очаквания как да се обличам, какво да върша вкъщи всичко по неин вкус, каква прическа да имам, да нося часовник и други), а не лъжи, изневери, пари и т.н. Та, да не си помислиш, че съм правил подаръци след раздялата ни въз основа на някакви розови очила или "мислене" с долната глава. Нищо подобно. Чиста симпатия и приятелски чувства към човек от моето минало, за когото зная, че не се възползва от парите на мъжа. Напротив, бачка здраво и печели повече от сегашния мъж до себе си.

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 16:20 от На кака жребчето

# 273
Пирончо още от онази тема, където излезе на яве, че го болят едни 40лв за риба в ресторант от преди 8 години, ми е направо потресаващ.

Сега си е отворил тема как да спести като "умен" пари от издръжка за нероден петко от въображаемата бъдеща жена, която ще го изтърпи, че и ще роди от него (въпреки контрацептивите и възможностите за аборт ако не ти харесва от кой си забременяла) ... а той още не я срещнал, но вече дели сметките за след развода.

Щото умен, видиш ли.
Скрит текст:

Ма те и жените са умниии. С такива на сватбено Оро се не Фащат Wink

# 274
Е то някои хора си натискат копчето за кофти отношение още като чуят думата развод, ако ще и да е сравнително нормален. Просто те обявяват за нечовек и дори нормални действия се описват, все едно жената е някаква дива вещица.

Впрочем абсурдно е да се иска жената да се е измъкнала от кофти брак и някак да си преглътне травмата и да се държи мяу-мяу-кротичко с бившия. А той пък да чака само една думичка накриво, за да пусне тежката артилерия от гадости, като накрая жената е виновна, щото нали - НЕЙНОТО отношение, гадна вещица такава. А ТОЙ - целият в бяло.

Впрочем това беше любима фраза на бившия ми - каквото повикало, такова се обадило. Обаче си личеше, че само дебне малко нещо да го докачиш и да пусне тежка артилерия от добре култивирана гаднярщина, студенина и изобщо все неща, които не идват току-така на човек, ако не си ги е отгледал в характера и не си ги пази за специални случаи. В смисъл и аз съм искала да направя нещо гаднярско, ама като не ми идва отвътре?

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 14:27 от The Siren of Titan

# 275
За сантиметъра си прав, Братан, вече само това гледам. 😂 Другото си осигурявам сама, пък даже съм и подпомагала разни през годините.

# 276
  • София
Ако слушкаме - ще папкаме. Хайде по-сериозно.

# 277
Ти верно ли ѝ подари зъбен душ? Аз съм туше. Smile

# 278
Знаем ги тия теории с отношението, как от него зависело колко бащата ще е щедър.

Превод от практиката : бащата иска майката, въпреки, че му е бивша да продължава да му се мазни, усмихва, да го лъскае и боготвори, ако той дава нещо над издръжката. Ако ѝ е просто безразличен и се държи формално учтиво с него, когато е наложително да общуват, има един комплексарски бяс от много бащи, които лишават децата си от средства, поради яд към майките, че не ги имат за фактор в живота им.

Тогава бащата казва: "Като не си ме помолила както трябва (демек да ми се четкаш) и се правиш на много хард (демек дипломатична без емоции) - оправяй се сама.Нали си много оправна?"

Майката пък си казва : "Я си гледай работата, ще ти се мазня за някви  100 лв. отгоре, които едва ще прежалиш за детето. Като не се сещаш сам, аз ли да ти казвам от какво има нужда детето ни."

Виждала съм го нееднократно на живо това. Bowtie

# 279
Наистина е до хора - няма как да се хванеш с някой, който по начало е стиснат, безотговорен, егоист и да очакваш, че детето му с магическа пръчка ще отключи някакви хубави качества в него.
Тово което се спомена за инвестирането повече в новото семейство е много грозно. Детето на приятелка стигна до психолог точно защото при въпросните уикенди с таткото и новато му семейство вижда огромната разлика в отношението на баща си към другото му дете и към нея. На възрастен човек би му било трудно да преглътне такова нещо, какво остава за дете?
Като чета темата все се сещам за приятел, който няколко години живя с жена, която има  две деца от предишен брак. От години не са заедно, но най-редовно се вижда с децата, прави им подаръци, дава пари на майката като закъса. Обяснението му - те са ме израснали пред очите, как няма да ме е грижа за тях? И от другата страна са мъжете, които си плащат със свито сърце смешната издръжка и им се свиди за каквото и да е друго.

# 280
  • София
Някак удобно избра да пропуснеш другото, което написах. Simple Smile Грешка е да се закупуват плътно опиращи детски обувки. Разумните родители купуват на децата си малко по-голям размер, за да не са крачетата неудобно и вредно притиснати още отначало.
Разумните родители купуват номер повече, не като Пипи ДЧ - да може да си мърда пръстите на краката. И тези обувки в най-добрият случай на другата година може и да омалеят, зависи на каква възраст е детето.  Сирената има малки момичета, които сега растат като гъби.
Иначе съм съгласна с теб за някои неща, доста жени мразят да говорят за числа и боравят с общи термини, а ако мъжът каже нещо конкретно - се започва плюене колко е скръндзав.
Като не стигат парите - в НМ има рокли под 50 лв., особено за деца. Или от английски сайтове, там върху детските стоки няма ДДС.

# 281
  • Пловдив
Скрит текст:
Някак удобно избра да пропуснеш другото, което написах. Simple Smile Грешка е да се закупуват плътно опиращи детски обувки. Разумните родители купуват на децата си малко по-голям размер, за да не са крачетата неудобно и вредно притиснати още отначало.
Разумните родители купуват номер повече, не като Пипи ДЧ - да може да си мърда пръстите на краката. И тези обувки в най-добрият случай на другата година може и да омалеят, зависи на каква възраст е детето.  Сирената има малки момичета, които сега растат като гъби.
Иначе съм съгласна с теб за някои неща, доста жени мразят да говорят за числа и боравят с общи термини, а ако мъжът каже нещо конкретно - се започва плюене колко е скръндзав.
Да, и аз писах за едната година. Аз също сменям обувките си през година, но не поради растящо ходило, а защото теглото на възрастен човек оказва влияние за многократно по-ускореното износване на материалите, от които е изработена обувката.
 Но тя изтъкна, че обувките на децата се сменяли през 3 месеца, а това няма как да се случи, ако практично се подбират модели, които дават известен простор за ходилото. Simple Smile Ако детските крака в една успоредна вселена наистина растяха с по 1 см на всеки 3 месеца, математиката в този случай казва, че за 10 години детското ходило би се удължило с допълнителни 40 см. Grinning А на 15-годишна възраст удължаването на детското ходило вече набъбва на 60 см. Scream Че, той докато стане мъж за женене и/или отиде в университета, вече ще има 80-сантиметрови "гребла" на краката... Отново напомням, че съм купувал неведнъж обувки на дете (последно беше преди 2 месеца) и зная с каква скорост растат детските ходила.

# 282
То и аз не трябваше да имам голям бюст, щото в първи клас съм била плоска, ма на! Joy

# 283
  • София
Ами през 3 месеца настъпват нови сезони и миналогодишните може вече да са омалели.
И да се повторя - вече съм забравила как е с малките, но там наистина краката растат по-бързо. 2 деца с малка разлика + старание  да им вземеш качествени. Е, да, при Сирената има една част преекспониране

# 284
"Ако детските крака в една успоредна вселена наистина растяха с по 1 см на всеки 3 месеца, математиката в този случай казва, че за 10 години детското ходило би се удължило с допълнителни 40 см."

Днес имаш много тъпи моменти, но хубавко менсплейнваш, драго да ти стане.

В началото на живота си човек си удвоява теглото за няколко часа, но не продължава така цял живот, нали? Човек не расте с един и същ темп, има пикове на растежа. И да, случвало ми се е да взема обувки с аванс да им растат краката и точно него месец да пораснат като гъби. А като бебета могат да си удвоят теглото за месец, но нали човек не расте така цял живот? И затова не се минава с по едни обувки на година, никак даже.

При децата има бум на растежа. Освен това се сменят сезонни обувки - лятото сандали, зимата ботуши, междинно маратонки. Миналогодишните като им дойде времето, вече са отеснели.

А иначе на малка възраст не може да им вземеш със сантиметър по-големи обувки, защото самото им краче е 5 см. Ти представяш ли си да имаш 20% аванс на обувката отпред? Нали се спъват, трябва обувката да е хубава и да пасва добре, защото то сега прохожда. И точно в тоя период номерата хвърчат в рамките на месеци. Синът ми пък е пред-тийн и там има бумове на растежа, докато се усетиш и ми стигнал номерацията.

Общи условия

Активация на акаунт