Кой пол гледа по-практично на връзката - жените или мъжете?

• 10 761
  • 421
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Типичния, дето мисли, че 20-те лева над издръжката ще отидат за тампони на бившата. Laughing

# 226
Типичния, дето мисли, че 20-те лева над издръжката ще отидат за тампони на бившата. Laughing
Много мъже биха предпочели да инвестират в новото си семейство, особено ако със старото не са в добри отношения. Логично.

# 227
Отговорна съм до развода. След това няма как да бъда отговорна за поведението на възрастен човек, вменяем, който сам решава как да се държи.

Аз лично ще се радвам и в БГ да се развие култура тип "такса бивша жена", защото много се преекспонира това с отговорността. Да те използват, а после да кажат - ми то си е нейна отговорност, тя така реши.

Аз отговорността си съм я понесла, но искам да кажа, че не може да се лъжем как след развод жената си тръгва с подаръчен пакет и летящ старт в живота, а мъжът живее на корички и плаща ли плаща. Щото не е така, изобщо даже.

Във всеки случай на бившия ми му струва около 200 лева на месец да има дете, плюс там колкото дава да го играе забавен уикенд татко. Моята сметка излиза доста по-висока. Като се почне от подсигуряване на достатъчно площ, тоест покупка на жилища, мине се през училищни разходи и всичко.

Общо взето в момента не може да ме тормози с пари, но е възможно да се прави тая врътка, да се дават тегаво и с много уговорки, ей така да й е гадно на ОНАЯ.

# 228
  • София
Много мъже биха предпочели да инвестират в новото си семейство, особено ако със старото не са в добри отношения. Логично.
Пфахахахахах, какво семейство, бе? За детето ТИ говорим.
Ама разбирам, че ти не разбираш. Нищо, има време да се научиш.

# 229
Ергените тука, много ги разбирате разводите. Още не сте си намерили жена, а правите тънки сметки за минимална издръжка при развод.

# 230
  • София
Всички теоретици, ама практиката издиша, издиша....

# 231
Еми ей това са точно токсичните, вече имат сценарий как да те цакат след развода. И не е до парите, а точно до тоя скъпернически манталитет - нека им е гадно, аз ще се държа като гъз, но не е моя отговорност, те ме карат така да се държа.

Съжалявам, ама ако си толкова креативен с гадното поведение, то явно ти идва отвътре, тоест това ти е истинският характер. За съжаление такива хора се държат скъпернитески дори в нормални ситуации, никога не успяват да се отпуснат така, че наистина да е хубаво, винаги с крачка назад, да не настинат и да не се минат.

Както казах, много обичам да ми менсплейнват, давай, Братане, силен си! Обясни ми как работят нещата:)

# 232
Хем ги разбирате нещата, хем после мън-мън 😃

Приличате на един комшия - тачи се като умел автомонтьор супер разбирач 😃, пък всяка божа събота лежи под колата, накрая корейците му виновни. 😃

Сега пък Братан е сметкаджия, гадняр и токсичен, защото обяснява логиката на законодателя и социалния механизъм.
Може да не ми е до главата, но пък поне умея да съм обективен.

# 233
Логиката е, че в БГ още се въртят много малко пари и законодателят действа на дребно, според тукашните мащаби.

Във всеки случай издръжката от 200 лева не ме е довела дотам да мяукам на бившия за малко отгоре за всеки дребен разход. Очевидно съм си поела отговорността по друг начин. Та изобщо не разбирам какъв е тоя социален механизъм и защо издръжките са неадекватни на реалните изисквания за отглеждане на дете.

# 234
Това е всичко друго, но не и обективно. И не само това. Жалко, че има такива мъже, в такива количества. Всеки прави избор какви отношения да има с детето си след развод. Ако смяташ, че понеже бившата не може да те понася, трябва да лишаваш детето си от внимание, грижа или средства и се превръща в "старо семейство" си е лично твой избор, който е далеч от обективен, но пък показателен. Wink
Законодателят казва също, че стандарта на детето след развод не трябва да се понижава. Simple Smile
Абе трябва малко бракоразводните адвокати да натиснат в посока издръжката на мъжа към бившата жена (не към детето), както е в чужбина и да мислите малко преди да си поиграете на "ново" или "старо" семейство.

# 235
  • София
Да, да, то със законова обективност се гледа дете. Трябва много повече от манджа и обувки, ама ти откъде да знаеш. Липсва ти практика, мисля, че би бил добър баща.

# 236
Впрочем моят адвокат поиска издръжка за мен, но не мина. Традиции, какво да се прави. Да не взема много да се оям и да ми е лесно, жената трябва да тегли и да й е гадно.

# 237
Като не иска мъжът бившата жена да "му" харчи парите, взема детето да живее с новото му семейство. Проста и елементарна логика, чиста работа. Защото то детето не изчезва след като изчезне любовта между майката и бащата, то си е там, трябва да се храни, възпитава, развива, да учи, да се облича и така. И често издръжката е най-малкият проблем.

# 238
Ами традиции да. Simple Smile Понеже твоя адвокат е от малкото, които дръзват да поискат такава. Но ако в 99% от делата се иска издръжка и за майката, ще се промени традицията.

# 239
]
Абе трябва малко бракоразводните адвокати да натиснат в посока издръжката на мъжа към бившата жена (не към детето), както е в чужбина и да мислите малко преди да си поиграете на семейство.

Харесва ми юридическата подготовка на дамите тук, която вече се разпрострира и в международното право. Голямо браво за интереса, наистина 😀👍 Това отговаря на това кой пол гледа по-практично на развода.

Ms.Gorgeous, благодаря, надявам се.

Базила, как да вземе детето с него, като майката е с присъдените права в 90% от случаите? За останалото си права, но си наясно, че разведени родители няма как да поемат същата грижа за детето както по време на брака.

Общи условия

Активация на акаунт