Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 17

• 26 379
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
@Soul Free,

Много ясно, просто се опитвам да си представя колко трябва да е закъсал за наематели.

# 196
Явно съм много тъпа, но просто не си обяснявам каква е целта на това - да обявиш имот за 560 лв., а всъщност да е 760 лв. примерно....?!?! /иконка "чудя се"/

# 197
Този никога няма да бъде свободен за наемане. Просто брокерите ви вкарват в базата си данни и предлагат алтернативна квартира, която е с 30% по-скъпа, 25% по-тясна, 45% по-стара.

# 198
  • София
"Този го отдадохме, но има почти същия" е втората реплика на брокера Wink

# 199
  • София
Тези обяви не може да са реални и са пуснати за стръв.

# 200
Стига бе, приятел живее в гарсониера в Младост, нае я за 600 преди 2 години.
2стаен под 600 там...освен това да е първата обява за квартира, която Димитричка от Сусурлево вижда в живота си, като се записва в 1ви курс, не виждам как иначе ще повярва на наема.

# 201
В крайна сметка лошото за нас наемодателите е, че на най-голямата арена нашите истински имоти се давят в море от фалш и почти сигурно остават незабелязани или игнорирани пред евтините и лъскавите. Естествено не и за опитното око, но за съжаление болшинството от търсещите там не са такива. Нали се сещате, че позвънилия на такава една обява като горната директно означава за брокера "тотален балък" готов за всякаква обработка Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 00:25 от setuid

# 202
И после ще каже -   ама как ми искате 700 лв?!?  Какви жилища има за по 500...

# 203
Точно за това говорим, Soul Free

# 204
Ами да си наеме за 500 като има избор, защо се преговаря за цената? Аз не бих влизала в такъв диалог въобще, впрочем затова и ползвам брокер.

# 205
В крайна сметка лошото за нас наемодателите е, че на най-голямата арена нашите истински имоти се давят в море от фалш и почти сигурно остават незабелязани или игнорирани пред евтините и лъскавите.
Ако ви се занимава, мисля, че може да се подаде сигнал до КЗП.
А във фейсбук аз съм подавала доклади, че обявеният продукт не се предлага реално.

# 206
Цитат
Ако ви се занимава, мисля, че може да се подаде сигнал до КЗП.
А във фейсбук аз съм подавала доклади, че обявеният продукт не се предлага реално.

Това ако можеше да мине досега да е минало. КЗП работят с документи, не с наблюдения (screenshot-и).

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 10:06 от setuid

# 207
Не е точно така.
КЗП работят и с информация, че потребителят не е получил стоката/услугата такава, каквато е описана. Ако днес брокерът Иванчо ти каже, че този апартамент е зает, а седмица по-късно обявата още стои, може да се заядеш за пробата. Пък вземе и че проработи.

# 208
Все пак трябва да има нещо писмено - поне мейл, в който брокерът обяснява, че е отдаден, че не е на тази цена, че не знам какво си.... Иначе ще е от рода на твоята срещу неговата дума.

Крайно време е да започнат да носят отговорност за лъжите си.

# 209
Нищо не може да се направи, колко стабилни агенции са се опитвали да се борят с този тип агенти и нищо.
Когато пусна обява 98% се обаждат агенции и 2% частни лица. После питам наемателите си - добре не видяхте ли моята частна обява в сайта - НЕ. Ето това как става не мога да разбера - imot.bg визирам. Не знаят как да отбелязват да им излизат обяви без агенции вероятно.
Другият номер който правят е да пуснат обявата на по-ниска цена, водят наемателя и се опитват да ме убедят като наемодател да сваля цената. Имала съм фрапантен случай на обявен от моя страна 500 лв, те да пуснат на 450 и да кажат на клиентката че ще ме убедят да падна на 400. Тя повдигна въпроса и пред двамата на огледа и стана една  ... аз дадох тон, тя продължи и най-накрая двете си стиснахме ръцете без агента на 450 ( на колкото и аз щях да падна по принцип )

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 20:14 от Casual

Общи условия

Активация на акаунт