Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 17

• 26 375
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
Eй така моята колежка сега се чуди къде да си търси свястна квартира....
Нейн познат брокер ѝ намира хубав имот, като ѝ обещал, че ще смъкне цената. Наемодателят обаче не искал да се пазари и го дал на друг човек.

# 211
Да се пазари човек за сваляне на 50 лв. от примерно 600 лв. наем, означава да очаква собственикът да се лиши от един наем през годината. Това може да го направи някой с наследствено жилище, въпреки че не винаги ще се съгласи, но някой, който е давал собствени пари - едва ли.
така че - пазарете се, но не очаквайте всеки да се съгласи.

# 212
Бих се пазарила, ако жилището или местоположението не ми харесват много, но съм склонна да го наема. Ако се колебая, бих питала за намаляване, пък ако не - не.
Лошото е, когато няма голям избор и изпуснеш читав апартамент заради пазарлък от 20 лв. примерно.

# 213
Все пак трябва да има нещо писмено - поне мейл, в който брокерът обяснява, че е отдаден, че не е на тази цена, че не знам какво си.... Иначе ще е от рода на твоята срещу неговата дума.

Крайно време е да започнат да носят отговорност за лъжите си.

При мен 99% от брокерите са отказвали комуникация по имейл или друг вид писмени съобщения, предполагам точно с цел да не носят отговорност за лъжите си.

# 214
  • София
Здравейте и от мен, пиша ви, във връзка с фалшивата обява няколко поста по-горе, попаднах на реалната в една от ФБ групите, ето и линк https://www.facebook.com/groups/174564386302408/permalink/679573245801517/
В коментарите пише, че се отдава за 850лв.
Пълно е с подобни фейк обяви, създаващи нереалистични очаквания, объркващи както наематели, така и наемодатели без много опит в това.
Поздрави!

# 215
колко е в действителност, на мен не ми се отваря връзката

# 216
Групата е поверителна, и аз не успях да видя.

# 217
В мнението на Калин пише, че е за 850 лв., което ми се струва по-възможно.

# 218
  • София
850лв

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 12:33 от Kalin_g

# 219
Screenshot-и от поверителна фб група изтекли в OLX. Който и да ми разправя, че няма брокери навсякъде...
Сега тази групичка трябва да си намери къртицата Simple Smile

@Kalin_g, a в кой квартал е имота?

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 14:11 от setuid

# 220
# 221
Ако няма още една спалня, има да си помечтаят за 950 лв.

# 222
Тук вероятно се залага на по-"бутиково" обзавеждане и на клиенти чужденци. Но цената която споменах по-горе е доста близка до тази на която го предлага собственика Simple Smile

# 223
Аз имам много колеги чужденци и нито един не е в апартамент с една спалня, да не говорим, че предпочитат затворени комплекси с екстри. Посоченият апартамент е и с някакъв дълъг, тесен и нефункционален хол, в който трудно ще поканиш гости, бутиков или не.

Това са моите наблюдения, не ангажирам никого с тях.

# 224
800-850 е ок, 950 е прекалено за показания апартамент.

Все пак си е само една стая и една дневна. При това в студентски град. Удобно е единствено за студенти.

Общи условия

Активация на акаунт