Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 17

• 26 073
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
Аз Категорично съм "за" в договора да има клауза, че се губи депозита ако напусне преди 1 години. Аз съм правила тази грешка, ... И какво? Уж на познати го дадох жилището, уж по-нисък наем, за да не се занимавам с брокери, уж ми сервираха че имат котка в последния момент. Айде от мен да мине, нали "добра котка" Grinning в чисто ремонтираният ми апартамент . Айде поставиха ми условие, да им купя спалня. Вярно е , че спалня нямаше в жилището, но имаше достатъчно други легла. Уж първо им хареса.
Депозита им отиде за спалнята  Thinking
На 6-стия месец, междудругото ме запитват дали няма да им продам жилището си, защото търсят да купят.... Dizzy Face
Аз изненадана.... нямаше и да знам де... че смятат да купуват ( уж са познати)

По Коледа точно се изнесоха след 9 месеца престой....оставиха ми сметки за 2 месеца, неплатени...
По Коледа какви нови наематели да търся?
Отделно извадих пари да им платя сметките за 2 та месеца ( те ги забравили Grinning )
И ми звъняха да ми пищят... там за едни 100 тина лева ... от изравяването накрая , дали са останали
Платих им и толкова...
Вече клауза - под 1 година - нъц депозит... ( то и без това не мога да ги принудя да платят последните сметки ако решат да не ги плащат... та какво?)

Отдавна в темата сме стигнали до извода,  че бизнес с познати или познати на познатите не се прави. Държат се сякаш имат прекомерни права и никакви задължения. За сметките също доста сме обсъждали. Няма как да не проследя ежемесечното плащане на сметките и да допускам трупането на неплатени сметки.

В нехуманния ми договор пише, че при неплащане на наема и сметките до 5 дни след установения срок в договора, последният се счита за автоматично прекратен и жилището се освобождава. Не карам никого да подписва с пистолет, опрян в главата.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 10:10 от :::

# 406
Отдавна в темата сме стигнали до извода,  че бизнес с познати или познати на познатите не се прави.
Не съм ви прочела навреме Wink Потвърждавам от опит.
Не карам никой да го подписва с пистолет, опрян в главата.
Аз държа кандидат наемателя да прочете договора пред мен, за да няма после " ама аз мислех " ...

# 407
Аз държа кандидат наемателя да прочете договора пред мен, за да няма после " ама аз мислех " ...

Абсолютно! Настоявам да се прочете договора преди подписването. Колкото време е нужно. Има хора, които казват "няма нужда". Пак настоявам. Случвало ми се е да променя клауза след дискусия с потенциален наемател и преди да положим подписи.

# 408
В нехуманния ми договор пише, че при неплащане на наема и сметките до 5 дни след установения срок в договора, последният се счита за автоматично прекратен и жилището се освобождава. Не карам никого да подписва с пистолет, опрян в главата.
Ами, нехуманен е, всеки може нарочно да не отиде до 5то число да вземе наема и за изгони наемателите под претекст, че не са коректни, за да си вземе жилището. Ами, ако са семейство с малки деца?

Само че, добрия адвокат няма да ми намери купувач за проблемен имот.
Какво значи проблемен имот?

# 409
  • София
Ама чакайте малко .... какви 5 дни от неплащане на сметките? Нещо не разбирате ли?
Те си събират багажа и напускат някъде към 23 декември ( платиха си наема за декември и на 23.12. събират последен багаж, аз отивам него ден да си видя жилището и взема ключовете) По Коледа. Confused
Момичето ми казва ... "Ааааа, те сметките са излязли току -що"
Така е- сметките за ТЕЦ и водата за ноември излизат към 18-20- сто число на следващият месец

И ми казва, "Ти нали ми държиш депозита, ти от депозита си ги плати? " ( даже се опитва да ми обясни , че само за 1 месец имала сметки) Confused

Казвам: То сметките за ноември са ясни вече. Има да излизат и за декември, нали? Т.е към 20 -сти януари , ще мога да кажа за 2 месеца какво се дължи- ноември и декември. Не е ли така? То ТЕЦ е най-много като пари

Винаги са 2 месеца сметки назад към момента, в който си събират багажа, какви 5 дни от неплащане на сметки, то няма дори 5 дни... понеже вървят с 1 месец закъснение. ТЕЦ най-вече... това е голямата сметка

# 410
Ама чакайте малко .... какви 5 дни от неплащане на сметките? Нещо не разбирате ли?
Те си събират багажа и напускат някъде към 23 декември ( платиха си наема за декември и на 23.12. събират последен багаж, аз отивам него ден да си видя жилището и взема ключовете) По Коледа. Confused
Момичето ми казва ... "Ааааа, те сметките са излязли току -що"
Така е- сметките за ТЕЦ и водата за ноември излизат към 18-20- сто число на следващият месец

И ми казва, "Ти нали ми държиш депозита, ти от депозита си ги плати? " ( даже се опитва да ми обясни , че само за 1 месец имала сметки) Confused

Казвам: То сметките за ноември са ясни вече. Има да излизат и за декември, нали? Т.е към 20 -сти януари , ще мога да кажа за 2 месеца какво се дължи- ноември и декември. Не е ли така? То ТЕЦ е най-много като пари

Винаги са 2 месеца сметки назад към момента, в който си събират багажа, какви 5 дни от неплащане на сметки, то няма дори 5 дни... понеже вървят с 1 месец закъснение. ТЕЦ най-вече... това е голямата сметка

5 дни от крайния срок, в който се дължат всички излезли към момента сметки. При напускане, останалите сметки се удържат от депозита. Това е една от основните му функции.

Ами, нехуманен е, всеки може нарочно да не отиде до 5то число да вземе наема и за изгони наемателите под претекст, че не са коректни, за да си вземе жилището. Ами, ако са семейство с малки деца?

Вие за банков превод чували ли сте?

# 411

Е, хайде да не влизаме в конспиративни теории. Защо наемодателят да не иска да си вземе парите и да изгори с парите за наем и консумативи? Пък и депозитът си е в него.
Наемодателят има изгода да си взима редовно наема и консумативите и наемателите му да са читави. Не да ги гони за щяло и нещяло.

# 412
Не, бе, аз съм малоумна, как щу съм чувала забанков превод? Моля ви се да пуснете една анкета, колко ходят да си взимат наема в брой, имаше в предните страници достатъчно примери.

Хич не са конспиративни теории, ако искате си направете отделна тема, в която всички наемодатели са бели и добри, а наемателите негодяи. Предната ми квартира (с банков превод), ако не се бях ободила случайно за 1 ремонт в блока, никой нямаше да ми каже, че ще си ползва апартамента, щях да си платя всички наеми и сметки, нито щях да си видя депозита, нито парите от парното - 100+ лв. за връщане.

# 413
Ако лошият Ви наемодател си е изгубил разсъдъка и отказва да си вземе наема, идете и му преведете по банков път или с пощенски запис на записания в договора адрес.

# 414
  • София
Здравейте, надявам се да има някой тук, който да може да ми помогне. Става на въпрос за отдаване на апартамент в Банкя. Как мислите дали е по-добре да го предлагаме обзаведен или необзаведен. Кое е по-вероятно да се търси там? Гледам обяви, но са толкова малко, че не мога да се ориентирам за нищо.  Дано можете да ми помогнете със съвет. Отдава ни се възможност да купим или наемем имот там на цени доста под пазарните. И мислим или да го купим или да го преотдаваме.

# 415
Додо, за да обзаведете апартамента и да носи той по-висок наем, трябва да вложите повече средства и да поемете по-големи рискове за обзавеждането. Оставам с впечатлението, че все се търсят, а не се намират необзаведени апартаменти, но под необзаведено се подразбира с оборудвана кухня и завършена баня. Вероятноста хора със собствена покъщнина да си вдигнат чукалата, извинявайте за израза, е доста по-малка.

# 416
  • София
Додо, за да обзаведете апартамента и да носи той по-висок наем, трябва да вложите повече средства и да поемете по-големи рискове за обзавеждането. Оставам с впечатлението, че все се търсят, а не се намират необзаведени апартаменти, но под необзаведено се подразбира с оборудвана кухня и завършена баня. Вероятноста хора със собствена покъщнина да си вдигнат чукалата, извинявайте за израза, е доста по-малка.
И аз мисля, че е по-добре да направим баня и кухня и да го оставим необзаведен. Но не съм сигурна дали ще има такова търсене в Банкя, за необзаведено жилище. Не виждам да има такива обяви, но то почти никакви няма.

# 417
Да, в София има търсене на необзавенени апартаменти. За Банкя не знам.

# 418
под необзаведено се подразбира с оборудвана кухня и завършена баня.
Последният ми наемодател беше постъпил точно така, логиката му беше че ще завърши обзавеждането спрямо наемателя/те, дали ще искат спалня, 2 легла, дали самите кандидати си имат свои.

# 419
под необзаведено се подразбира с оборудвана кухня и завършена баня.
Последният ми наемодател беше постъпил точно така, логиката му беше че ще завърши обзавеждането спрямо наемателя/те, дали ще искат спалня, 2 легла, дали самите кандидати си имат свои.

Да, хубаво е да се обзаведе според първите наематели. Те ще останат доволни.  Ако наемодателят има готовност да обзаведе, добре. Но имайте предвид, че повече се търсят апартаменти със спалня, отколкото апартаменти с две легла. Ако слагате диван в хола, добре е да е разтегателен и също да става за спане.

Общи условия

Активация на акаунт