Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 17

• 26 098
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Аз пък въобще не мисля, че 350 лв. за 1-стаен в Сухата река е евтино, освен ако не е точно върху новата метростанция, разбира се.

# 436
Гал, какъв смисъл има още да продължаваш да нищиш апартамента в Сухата река? Ще преливаме от пусто в празно с едни и същи аргументи.
Потребителката каза и то не веднъж, че и тя иска да оправи теча и работи по въпроса. Какво повече искаш от нея?
Ако е хубаво и евтино, е добре за наемателя, но е прецаквация за хазяина.
И прелетни птички има доста - слушала съм ги да си говорят. Наел бил той апартамент преди месец, ама сега един авер освобождава квартирата, която е по-евтина. Раз и готово - местим се в по-евтиното.
Беболина, щом не е до Бизнес парка, направо за 100 лв. да го дават и то и това ще е много.

# 437
И аз се чудя какъв е смисълът по няколко пъти в тема да се повдигат едни и същи въпроси, ама си продължавате. Двойния депозит е един от тези щатни въпроси. И редовните 2-3 чужбински лястовици казват 'ами то при нас в чужбина е така', после някой напомня, че 'така' са други неща в интерес на наемателя и така до безкрай.

# 438
Гал, аз често се включвам като чужбинска лястовица точно защото се повтаря ли повтаря за по-добре защитения наемодател, по-големия депозит, по-стриктния подбор на наематели, но без да се представи какви права получават наемателите насреща.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 18:11 от Welt

# 439
Беболина, щом не е до Бизнес парка, направо за 100 лв. да го дават и то и това ще е много.
Наскоро се отдаде за малко по-малко от 500 лв доста добре направен 1-стаен апартамент, в Дианабад, недалеч от Г.М.Димитров. Ако наемодателката смята, че апартаментът е подценен, винаги може да поиска същата цена. Според мен 350 си му е точно.

# 440
То за толкова и в Овча купел дават под наем. Какъв е тогава смисълът да купуваш в Дианабад за 70 и кусур К панелна гарсониера разбита за тотален ремонт? В който ще хвърлиш поне още 20 К - за евро говоря?
По-изгодно ще е да купиш панелен едностаен в по-евтин квартал, но с добър транспорт, ремонтираш и даваш под наем на почти същата цена като в т.нар. престижни квартали.
Може би просто гарсониерите са си изравнили цените по квартали, защото таргетът им е сам човек или млада двойка с по-ограничен бюджет, нямам представа де.

# 441
Гал, аз често се включвам чужбинска лястовица точно защото се повтаря ли повтаря за по-добре защитение наемодател, по-големия депозит, по-стриктния подбор на наематели, но без да се представи какви права получават наемателите насреща.
Истината е че в България и наемодателите и наемателите са еднакво НЕзащитени Wink

# 442
Гал, аз често се включвам чужбинска лястовица точно защото се повтаря ли повтаря за по-добре защитение наемодател, по-големия депозит, по-стриктния подбор на наематели, но без да се представи какви права получават наемателите насреща.
Истината е че в България и наемодателите и наемателите са еднакво НЕзащитени Wink
Да, така е.
Просто в момента наемодателите почват да заемат някои порядки на чужбинските такива, което е нормално щом ще ги защити поне в някаква степен. Същевременно обаче не искат да дадат на наемателите си правата, които имат чужбинските наематели. По някоя време ще се уравновесят нещата.

# 443
В Овча купел се дават по толкова най-вече ако е близо до НБУ, аз не знам в Сухата река да има университет. Но дори да е така, при еднаква цена не смятам, че някой ще наеме в краен квартал вместо южен, източен или централен.

# 444
Просто в момента наемодателите почват да заемат някои порядки на чужбинските такива, което е нормално щом ще ги защити поне в някаква степен. Същевременно обаче не искат да дадат на наемателите си правата, които имат чужбинските наематели. По някоя време ще се уравновесят нещата.
Велт ти като наемател какво предизвестие трябва да дадеш при напускане ? Видях чак за май месец пишеш ?

# 445
Беболина, питай Гал за Овча купел.
И каква е разликата между южен или източен краен (Дружба е източен краен, например) и северен краен? Все са крайни. С изключение на централните или близко до центъра, всички други са крайни.

# 446
Велт ти като наемател какво предизвестие трябва да дадеш при напускане ? Видях чак за май месец пишеш ?
Три месеца.
Ако ние трябва да напуснем предсрочно, те трябва да ни дадат същото.

# 447
Беболина, питай Гал за Овча купел.
И каква е разликата между южен или източен краен (Дружба е източен краен, например) и северен краен? Все са крайни. С изключение на централните или близко до центъра, всички други са крайни.
Нека и Гал да се включи, но ние коментирахме Дианабад, Овча купел и Сухата река, нека не намесваме Дружба за удобство. Между еднаква цена в Овча купел/Сухата река и Дианабад, повечето хора, аз включително, бих избрали Дианабад.

# 448
  • София
Между еднаква цена в Овча купел/Сухата река и Дианабад, повечето хора, аз включително, бих избрали Дианабад.

Ще избереш ако се докопаш до изгодната обява за Дианабад.  Повечето се разпространяват между познати и познати на познати, наемат се веднага.
Сухата река е много близо до центъра, също е удобна и за към бизнес зоната около летището, за сградите по Цариградско  и затова е предпочитан квартал. Пътуването с такси излиза на цена колкото с гр. транспорт, а е много по-бързо като време.
И не обожествявайте наемодателите в Германия. Много мога да пиша за измекярски номера в т.н. град на милионерите.  Замаскирана счупена тоалетна,  мивка - залепена на плочките в банята. Самите плочки извити и готови да паднат. Вече 1 год. собственика не се трогва да оправи поне това - срещу наем 800Е и 3 депозита за двустаен. Масово при наемане има замаскиран мухъл. Ако се оплачеш - редовно те обвиняват, че не си проветрявал или си сушил прането в стаята. А в пералното към апарт. има сушилня и реденето  по радиатори се обезсмисля.
И застраховка да имаш - адвокат не те спасява.

# 449
Беболинче, ми то Дружба си е източен квартал, както и да го погледнеш, ти си тази, която каза за източни, южни и централни райони, сравнени със Сухата река.
Човек търси или там, където му е удобно, т.е. близо до работа/университет/училище на децата и т.н., или там, където е най-евтино. Гал търсеше в Овча купел, защото там й е сравнително удобно и е сравнително евтино. С изискване за удобен ГТ, а Нов Български, дето го наричат университет, не отговаря на последния критерий.
Аз не виждам особена разлика в облика между Овча купел и Сухата река, но Сухата река е много-много близо до центъра, респективно до удобен ГТ, с който да стигнеш навсякъде. И по Ботевградско има офис сгради и работещи, така че този район, заедно с Левски ГДЕЖЗ също им е удобен. Хем близо до работа, хем близо до центъра.
От Дианабад имам спомени отпреди десетилетия, тук чета, че не се променил много, значи като облик е супер, но какъв е сградният фонд там?

Общи условия

Активация на акаунт