Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 17

• 26 132
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Днес загледах обявите за малките жилище в фейсбук групата без брокер. 60% са писаници на кандидат наематели, че търсят едностаен до 350-400лв или двустаен до 550лв, обикновено с домашен любимец.

30% са обяви за отделни стаи от апартаменти.
Пускам срещнатите обяви от наемодатели:

Прави впечатление очакванията на наемателите (както на някои в темата тук), че с търсене може да се намери жилище на цена 30-40% под пазарната. Сигурно се е случвало, но изобщо не е масовия случай.... Реалните обяви от наемодатели са доста оплювани поради факта, че в тези групи са насъбрани повече търсещи имот до определена цена. Всеки може да влезне и да разгледа "хейта" който понасят пускашите обяви, че отдават. Така че моят съвет е, ако искате реално да намерите читави наематели - предплатена карта и по големите сайтове Wink

# 481
Чудя се кои са хората, които реагират със смеещи се емотиконки на обявите. Аз бях в една такава група от чист интерес и там го забелязах, и сега на снимките. Много смешно, хаха.

# 482
Двустаен в Манастирски ливади - 600 лв
Скрит текст:
Снимки от двустайния в Красна Поляна за 500 лв
Скрит текст:
Гарсониера в Дианабад 530 лв
Скрит текст:
Чисто нов двустаен на Дондуков с включено паркомясто 800 лв
Скрит текст:
Никой не е твърдял, че е масово, но добри оферти изскачат.

# 483
  • София
800 лв не ми звучи изгодно, сигурно заради паркомястото е такава цената

# 484
Апартаментът е току-що ремонтиран и на Дондуков. За сходен апартамент без паркомясто в Изгрев беше обявен на 1 300 лв.

# 485
  • София
Кой ще им даде 1300!? И аз гледах такива обяви, но не вярвам да ги дават реално на такива цени! То, по-добре кредит и да си купиш нещо, отколкото да даваш 1300 за наем!

# 486
На това ккъв е тоя гардероб срещу котлона, кухнята в коридора ли е?? Ако е така, е*аси мизерията за 700 лв.

# 487
  • София
Двустаен в Манастирски ливади - 600 лв
Скрит текст:
Снимки от двустайния в Красна Поляна за 500 лв
Скрит текст:
Гарсониера в Дианабад 530 лв
Скрит текст:
Чисто нов двустаен на Дондуков с включено паркомясто 800 лв
Скрит текст:
Никой не е твърдял, че е масово, но добри оферти изскачат.
Нито един не отговаря на условията за изгоден, както обсъждахме за хубава гарсониера в Дианабад за 550 или за 350 в Сухата река. Тази панелка в Дианабад не е видяла ремонт от 40 години, 530лв дори са й много...
Красна Поляна ми е любимия квартал - особено ЕПК-тата до циганската ма'ала.

# 488
Чудя се кои са хората, които реагират със смеещи се емотиконки на обявите. Аз бях в една такава група от чист интерес и там го забелязах, и сега на снимките. Много смешно, хаха.

Тези, които не могат да пишат, въпреки че имат и диплома, и претенции.
Тези, които на обява за имот без цена пишат отговор - ?
Тези, които отговарят с НЗ.
Такива хора.

Между другото за обявата на Дондуков не разбрах дали апартаментът е чисто нов или е чисто новоремонтиран.
По Дондуков няма много нови кооперации - включеното паркомясто се чудя къде е точно.
И да уточня, че Дондуков свършва на Моста Чавдар - бойлерите Светльо Шишков са в последната кооперация (НС) на ъгъла на Дондуков и Злетово точно в началото на моста. Там паркоместа има откъм Данаил Николаев, но се съмнявам разни претенциозни кандидат наематели да искат да живеят точно на това място.

# 489
А на мен ми бяха супер досадни автоматичните отговори във фейса, кой от кой по-абсурден, от типа 'този продукт наличен ли е още'. Гледаш обява, отдолу 20 такива отговора. Аз ако съм, такива автомати директно ги оТписвам. Толкоз да не можеш 2 думи да напишеш със собствения си мозък не ми говори добре за собственика на мозъка.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 17:57 от Анонимен

# 490
Гарсониератав Дианабад е ремонтирана от до - кухня, баня, дограма и пр. Мебелите не са от тази година, но сравнително отскоро, не знам защо си решила под всяка обява да пускаш заядлив коментар. Апартаментите са достатъчно обновени за средностатистическия наемател и са си съвсем изгодни. Който иска супер луксозен апартамент, може да потърси в Luximmo и подобни. Има и за 1000,и 2000 и т.н.

# 491
  • София
Не се заяждам. Но това не е ремонтиран апартамент - дограмата е дървената от построяването на блока - т.е. 40+ години, няма никаква изолация. В такъв апартамент месечните сметки са поне +50лв. И Това е съобразено в цената - наемодателят чака да вземе пак над 500лв. Ако беше направен от - до, щеше да иска 600 + със сигурност

# 492
Това дървена дограма ли е?
Скрит текст:
Ето и банята
Скрит текст:

Освен ако не се отоплява на духалка, не виждам за 1 стая как може да се плати 500 лв сметка. Живяла съм и в неизолиран апартамент.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 13:35 от bebolilina

# 493
  • София
Добре е, харесва ми. Цената е подценена за мен А реална ли е обявата?

# 494
Безсмислено е да водим този спор повече. Хубав уикенд на всички.

Общи условия

Активация на акаунт