Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 17

• 26 121
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
Не, аз не си търся, благодаря.
Но обявата според мене е фалш. Тоя 'съд' го знам и е мнооого далеч от Пирогов,
да не говорим от ВМА. То двете болници са на поне 10 мин бърз ход една от друга. Освен ако в случая ВМА е нещо друго, а не болницата.

# 466
Аз не твърдя, че локацията не е преувеличена, но Лагера си е търсен квартал. Може би си търси студенти и затова така го рекламира.

# 467
  • София
Аз се чудя кой наемодател, ще си отдаде имота доста под пазарната цена и то на непознати чрез фейсбук, вместо да си пусне едни хубави реални снимки, да рекламира по няколко канала, за да може да изтиска максимума. А това с познатите, го написаха преди 2 страници Wink

# 468
Групата е без брокери, та си спестява комисионна. Апартаментът може да има забележки, може много неща. Отдават се и стаи в Стрелбище по 300-350 лв. от вече нает апартамент, т.е. целият наем за 2 отделни стаи и евентуално бокс е 600-700 лв. Не знам кой ги пуска на такива цени, но едва ли някой поддържа цяла страница за мое удоволствие, отделно фалшивите обяви се докладват и свалят. В групата, естествено, има и скъпи обяви, но сега не говорим за тях.

# 469
Аз съм алчна. Joy Ако давам жилище под наем, ще направя точно казаното от chiana2003. Много ясно, че ще искам максималното, което мога да взема и което отговаря на състоянието и местоположението. Говоря разбира се за нормално жилище без забележки от сорта на тавана тече, дограмата зее, банята е ремонтирана с боядисани плочки.

# 470
Мисълта ми беше, че съдът и ВМА са през 2 района, абсолютно невъзможно е да е близо до двете. Даже не съм сигурна дали тоя съд не се пада в Славия. А ВМА няма нищичко общо с Лагера. Виж в гугъл квартали на София, за да се ориентираш. Аз работя на Руски паметник и до Пирогов ми е 5 мин, а до ВМА поне 10 пеша. А въпросният съд е на поне 4 спирки с трамвая (РП, Пирогов, Гешов и чак тогава Лагера и Хиподрума).
Обявата чисто и просто лъже.

# 471
  • София
Всички обяви без снимки и наем под пазарния, със сигурност са фалшиви. Разбира се има и евтини коптори с тоалетна с връвчица и телевизор София '81 с плетена покривка върху него, ама там интересни са само коментарите под тези обяви
За Фейсбук групите написах какви хора се обаждаха. На следващия ден отдадохме апартамента без да плащаме комисионна чрез по-нормални канали...

# 472
Аз съм ходила в Лагера не веднъж, точно срещу Пирогов, не знам за съд в района, или кадастър, но не съм живяла там.
В агенциите също доста се преувеличава с локациите, особено понятието широк център, така че и те не са гаранция.

Почти всички обяви са със снимки, не е моя работа да снимам цялата група и да ви пращам. Има и скъпи, има и евтини, ако ви е любопитно, влезте в някоя и разгледайте. Не е моя работа да проверявам всяка обява, която видя и не е мисля, че е редно тук да се хейтят неща, които не са виждани.

# 473
Лагера мисля, че свършва на Гешов,а Пирогов е бая след Гешов.
Съдът май беше Софийски районен. Едит: да, районният е там. И даже е на спирката на Хиподрума, а не на Лагера, тоест още по-далеч.
Не знам кой е този с обявата, ама лъже като дърт циганин.
Едит 2: моя грешка със съда! Има и на Скобелев.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 21:45 от Анонимен

# 474
Лагера мисля, че свършва на Гешов,а Пирогов е бая след Гешов.
Съдът май беше Софийски районен. Едит: да, районният е там. И даже е на спирката на Хиподрума, а не на Лагера, тоест още по-далеч.
Не знам кой е този с обявата, ама лъже като дърт циганин.
По-близо е до ВМА, моя грешка.
Скрит текст:

# 475
При калкулирането на цена локацията е първа. Но другите детайли не са по малко важни. Дали ще съм на по-висок етаж с изглед към морето или в сутерен наполовина в земята, обзавеждането, уредите ( Раховец или Горение ) разликата за една локация ~ 400 лв.

Баба ми живееше в Лагера - там има и достатъчно нови кооперации, но ако е в старо строителство в не добро състояние някой наследник да му иска 500 лв. без да се занимава с ремонти ...
Справка в имот.бг излиза средна цена 411 euro.

# 476
За всички апартаменти без снимки, наистина можем само да гадаем, и тук, и в групите, и в сайтовете. Аз се надявам някой без големи възможности или един млад специализант да си го наеме и да бъде щастлив. Такива обяви не са норма, но се радвам, че ги има и дано на някой да му излезе късмета с тях.

# 477
При положение,  че с телефона може да се направят и сто снимки,  не виждам причина да няма такива.  ..освен при фалшиви обяви.

# 478
Факт е, че излизат и изгодни обяви за наем директно от собственик, но са рядко май. В повечето случаи подобни изгодни обяви са само набирателни от агенции.
И има вариант за реална обява без снимки, но е много вероятно обявата да е пусната от пенсионер, който не снима с телефон и няма профил във фейсбук. Лятото помогнах на познат пенсионер да пусне обява в имот.бг, човекът има смартфон, но аз му правих снимките с моя телефон и аз пуснах обявата в имот.бг с неговия телефон. Тези неща той не може да се научи да ги направи на неговата възраст. Апартаментът беше много зле, по мое мнение, а аз не съм с прекалено високи критерии. Мислех, че няма да намери наематели на исканата от него цена - 200 евро за баш център. Но си намери. Тук ми казаха, че това е най-ниската цена за района.

Писах и за познат, който си нае изгодно панелен двустаен апартамент в неатрактивен район и в състояние соцпанелка без ремонт, като сам направи освежителен ремонт за сметка на наема. Естествено със съгласието на наемодателя. Според мен наемателят направи разумен избор, засега е доволен от жилището. Но то не е за наематели с претенции, които искат съвременен ремонт и мебели, в престижен район и  с нисък наем. То е естествено да искат такова нещо, но трябва да си дават сметка, че това е изключение и не може да се смята за стандарт на съотношение качество/наем, спрямо което да се сравняват назидателно другите оферти, които са преобладаващи за съответния район.

# 479
Набирателните обяви драстично цапат пазара и вредят и на двете страни. На брокерите как се отразяват - дълъг разговор.

Общи условия

Активация на акаунт