Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 40

• 40 816
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Нищо не разбирах от качество на строеж, докато не избрахме хубава, доста добре построена сграда, в която всичко е мислено, и звукоизолацията даже я има и подгряване на рампата за подземния гараж, за да не замръзва зимата. И вече 7 години живеем и нямам забележки към Инфинити Пропърти. Освен, че са скъпи строежите им. Stuck Out Tongue Winking Eye
Инфинити са много истински.

Аз им гледах сайта в един момент - те в Гео Милев имат няколко кооперации. Но поне съдейки по сайта им, естествено, нямат прекалено много кооперации - десетина може би. Иначе и аз бях питала за тях - казаха ми, че са сериозни.

# 571
Нико, много преувеличаваш и преиграваш...чак пък грам понятие да си нямам...айдеее...и чак пък изумен...Мислех те, че си по-съвременнен човек и сам си се сетил,  как консултирам клиентите. В екипа си имам: адвокат, ползвам и външни/най-добрите в специфични области/; архитект; конструктор; счетоводители. Да не изброявам, колко други специалисти познавам извън екипа си и при необходимост мога да се консултирам.  Аз не съм нито адвокат,  нито архитект  нито конструктор...и смятам, че колкото  и да знам е безотговорно до давам компетенции в област, която не ми е специалност.  Важно е да има, кого да питам и да не подценявам ситуацията.
Ииии..кажи ми, какво правим,  когато купуваме на вторичен пазар...сграда от преди 2..3..5..10 г.
Tomeva, не лъжи! Или имаш къса памет и не помниш! Пазя ти писанията на лични! Никакъв екип нямаш нито от строителни инженери, нито архитекти нито нищо. Вероятно ползваш юрист (надявам се, накрая си "увряла" за това, щото старите теми помнят твои бръщолевиници на юридическа тематика, помнят и как замазваше положението, като те хване някой че дърдориш глупости), но едва ли е на агенцията ти. Отпусни парата вече, няма да впечатлиш нови клиенти като се ежиш с несъществуващи екипи!

# 572
В НС плочата 15см ли е? Строи ли се с по-дебели плочи?

# 573
  • София /Абсурдистан
Относно шумоизолацията, и друг път съм го писала - имаме такава на всички стени, подове и тавани. Спасява от почти всички шумове, с изключение на ударен шум. Шум от тичане и набиване на пети също се чува.

# 574

Пак ще се позова на един строителен инженер, който ми обясняваше, че с увеличаване на дебелината на плочата се увеличава провисването й, заради тежестта. И конструкцията на цялата сграда също натежава. Изчисления се правят, не е на око.
Не мога да знам дали не ме е заблудил.

# 575

Скоро гледах апартамент в един мастодонт 25 см. бяха плочите, в апартамента нямаше носещи колони и трегери.
Много натърти на тези факти строителя, затова го споделям.
Иначе масово се строяло 15 см. дебелината зависила от вида на постройката, от подпорните разстояния.

Относно шумоизолацията, и друг път съм го писала - имаме такава на всички стени, подове и тавани. Спасява от почти всички шумове, с изключение на ударен шум. Шум от тичане и набиване на пети също се чува.
Родителите ми направиха навсякъде гипсокартон с вата, никакъв ефект. Някаква по-специфична ли е вашата.

За плаващите подове твърдят че изолират от ударен шум https://www.isover.bg/products/toplo-i-zvukoizolaciya-na-plavashch-pod дали на практика е така обаче ...

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 19:31 от Casual

# 576

Именно. Аз имам и изолация от ударен шум, но тя прави да не ти се забива в мозъка ударът, а не да не го чуваш.

От наблюденията ми по строежите плочите НС са поне 20 см. Може и повече, но не съм мерила. Но ето една снимка на типично НС. Сравни с дебелината на дограмите.

https://static.petel.bg/resources/2020/01/22/s2(4)_%202000x%201500.jpg

# 577
Ами 15см е плочата. Най-добре се вижда на терасата. Това,  което си мислиш,  че е 20-30см, е плочата с трегера над прозореца. 15 см плоча + 25 см трегер =40см - така го виждам аз.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 19:33 от lu_lu

# 578
Casual, по време на стоежа на нашата кооперация /през 2003-2005 г./, говорихме със строителя и направиха за наша сметка плаващ под над спалнята ни. Точно с материали на Изовер.
Над спалнята ни е трапезария с гранитогрес. Не чуваме като говорят, пускат музика или като вървят. Но се чува някой път като местят столовете или ако изпуснат нещо.

# 579
Ами 15см е плочата. Най-добре се вижда на терасата. Това,  което си мислиш,  че е 20-30см, е плочата с трегера над прозореца. 15 см плоча + 25 см трегер =40см - така го виждам аз.

Не мога да споря за окомер. На мен обаче ми изглежда повече - плочите на терасата са горе долу една тухла дебели (трегерите доста повече), на най-долния етаж се вижда най-добре. Една такава тухла пък е висока 24 см (238 мм).

# 580

Именно. Аз имам и изолация от ударен шум, но тя прави да не ти се забива в мозъка ударът, а не да не го чуваш.

От наблюденията ми по строежите плочите НС са поне 20 см. Може и повече, но не съм мерила. Но ето една снимка на типично НС. Сравни с дебелината на дограмите.

https://static.petel.bg/resources/2020/01/22/s2(4)_%202000x%201500.jpg
Всичко декорирано, пък стойката на кофража си стои по ъглите на терасите... Защо ли?! Нещо притеснение от провисване? Ех, като ги видя такива... Извили ръцете на колегата да твори глупости. А то място за конструкция си има...

# 581
Не съм спец по кофражи, но гледам, че на всички строежи след махане на платната оставят малко такива подпори, не само под балконите, а и под плочите. И понеже знам теорията, че бетонът стяга експоненциално до 100 години, то е нормално след 2 седмици все още да не е съвсем надеждно изсъхнал. Та не виждам нищо лошо в подпорите.

# 582
Нико, много преувеличаваш и преиграваш...чак пък грам понятие да си нямам...айдеее...и чак пък изумен...Мислех те, че си по-съвременнен човек и сам си се сетил,  как консултирам клиентите. В екипа си имам: адвокат, ползвам и външни/най-добрите в специфични области/; архитект; конструктор; счетоводители. Да не изброявам, колко други специалисти познавам извън екипа си и при необходимост мога да се консултирам.  Аз не съм нито адвокат,  нито архитект  нито конструктор...и смятам, че колкото  и да знам е безотговорно до давам компетенции в област, която не ми е специалност.  Важно е да има, кого да питам и да не подценявам ситуацията.
Ииии..кажи ми, какво правим,  когато купуваме на вторичен пазар...сграда от преди 2..3..5..10 г.
За вторичния пазар е ясно, но ти самата купи апартамент в сграда, в строеж, за която нямаш идея с какви материали е построена. Явно после половинката ти се е хванал за главата и доколкото си спомням направихте вътрешна изолация, която отне от размера на помещенията. А при сграда строена с качествени материали няма нужда от тази галимация.

# 583
  • София
Нищо не разбирах от качество на строеж, докато не избрахме хубава, доста добре построена сграда, в която всичко е мислено, и звукоизолацията даже я има и подгряване на рампата за подземния гараж, за да не замръзва зимата. И вече 7 години живеем и нямам забележки към Инфинити Пропърти. Освен, че са скъпи строежите им. Stuck Out Tongue Winking Eye
Инфинити са много истински.

Аз им гледах сайта в един момент - те в Гео Милев имат няколко кооперации. Но поне съдейки по сайта им, естествено, нямат прекалено много кооперации - десетина може би. Иначе и аз бях питала за тях - казаха ми, че са сериозни.
Преди това живеехме в друга сграда НС, пак от добър строител, уж. Ами разликата е огромна. Инфинити са изпипали сградата, онази беше средна ръка строеж така излиза. Още е наше онова жилище и ходим, гледаме как се " състарява" сградата, така да се каже. Ами нищо общо. От НС до НС разлика може да има от Небето до Земята... Инак всичко уж е НС... То даже не ми се изброяват разликите, то всичко в сегашната ни сграда е по - добро.      Тук, даже при предаване на сградата ни караха да подпишем съгласие, че няма да променяме фасадата Stuck Out Tongue Winking Eye  с две думи, ако може без висящи климатици, сателитни чинии, простори и остъклени с друг цвят дограма на терасите. Ясно е, че не могат да ни задължат. Но вече 7 години никой не е дупчил фасадата, така се получи.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 20:24 от Wooden Cuckoo Clocks

# 584
[ Ще дам реален пример. Мой познат има много сериозна строителна фирма. Последния му проект (в съдружие) е за 30 000 РЗП. Досега сам е построил десетки сгради. Та този човек строи със супер посредствените (направо кофти) тухли Форати, тъни откъдето може, но преди дупка цените са му много добри и понеже има много сгради зад гърба си продава почти всичко на чертеж. Та в този ред на мисли какво значение има, че фирмата е много сериозна при положение, че когато кихнеш ще се чува през два етажа (образно казано). П.П. Аз самия по критерии построени сгради и мащаб съм не несериозен строител, а направо ме няма на картата (едва първа сграда). В моята сграда обаче тухлите са възможно най-добрите, има изолация в плочата, слагам най-хубавия бетон и възможно най-дълготрайната и добра външна изолация и облицовка. Дограмата също е страхотна. Та въпроса ми е ако знаеш всичко това в чия сграда би си купила апартамент?
В ничия от тези 2мата.
Новака, колкото и супер дупер тухли да влага, той е новак. Майсторите му на строежа и те ще са нови, от кол и въже. Понеже добрите са вече на работа при ония с калпавите тухли.  И най скъпата ти изолация не знам кой ще е полага и знае ли технологията на процеса. При ония с калпавите тухли и опита, сигурно бачкаторите му вече знаят как става.
И страхотната дограма, дали ще я поставят качествено, нов строител все пак...
Та така разсъждава купувача.
Грубия строеж се прави от фирма с дългогодишен опит, като договора е сключен след преглед на други техни обекти. Излиза ми с около 30 евро за м2 по-скъпо, но си спестявам доста главоболия. Всички други етапи също ще си ги правят съответни специализирани фирми.  Строителния надзор съм го избрал след специални препоръки и наистина следят какво става на строежа. Няма вариант да се лее плоча и да няма техен човек, който да следи какво става. Освен това съм дал процент от фирмата ми на човек, който дълги години е бил технически ръководител и прекрасно знае какво да следи за да стане перфектна сградата. Реално той се занимава с всичко. P.S. Между другото освен, че се прави качествено сградата е и много добре проектирана. Аз исках хората, които ще живеят там да се щастливи с покупката и да се чувстват като бели хора. Така че недоразумения от типа на спални от по 10 м2 не съществуват.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 20:55 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт