Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 40

• 40 821
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София, Bulgaria
Нико, много преувеличаваш и преиграваш...чак пък грам понятие да си нямам...айдеее...и чак пък изумен...Мислех те, че си по-съвременнен човек и сам си се сетил,  как консултирам клиентите. В екипа си имам: адвокат, ползвам и външни/най-добрите в специфични области/; архитект; конструктор; счетоводители. Да не изброявам, колко други специалисти познавам извън екипа си и при необходимост мога да се консултирам.  Аз не съм нито адвокат,  нито архитект  нито конструктор...и смятам, че колкото  и да знам е безотговорно до давам компетенции в област, която не ми е специалност.  Важно е да има, кого да питам и да не подценявам ситуацията.
Ииии..кажи ми, какво правим,  когато купуваме на вторичен пазар...сграда от преди 2..3..5..10 г.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 18:36 от tomeva

# 556
Със сигурност има, но никой не пита за това. Има и мостри от бетона даже... Но ако се попита ще ти покажат спецификациите, под ръка са им все пак. Ама то хубавият бетон си личи и на око - лъскав, без шупли. Тухлите пак се познават, изолацията се вижда, дограмите и стъклата също, а за тях се дават спецификации.  просто хората масово не питат.

# 557
Е, хайде да не си припомняме разни кофти случки с пътища и магистрали, дето по документи всичко е наред, ама в действителност не е точно така. И магистралите пропадат, а по пътищата няма сцепление.
Като има толкова сведующи в темата, кажете кои са добрите фирми за бетон, та поне по името на бетоновоза да де ориентираме, щото по лъскавина и цвят - трудно.
За тухлите е ясно - ходим с телефон и картинка в бгмама и сравняваме.

# 558
  • София, Bulgaria
Аз мисля, че Държавата трябва да регулатор и контрол и защита на хората, но докато се шири шуро-баджинащина и корупция...получаваме само едно: Гаранция-Франция!!!
Купувачът е с вързани ръце. Шах и мат! Купува на зелено и следи дали му слагат точните тухли и бетон..., но пък трепери дали " доказания строител" ще довърши сградата с мечтания акт 16. Или купува на вторичен пазар и ...това което вижда...лустросано, лъскаво или дори не чак толкова, но според бюджета. Да, тъпо е да платиш за най-висок клас, а да те прецакат с топла бира.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 19:58 от tomeva

# 559
[ Ще дам реален пример. Мой познат има много сериозна строителна фирма. Последния му проект (в съдружие) е за 30 000 РЗП. Досега сам е построил десетки сгради. Та този човек строи със супер посредствените (направо кофти) тухли Форати, тъни откъдето може, но преди дупка цените са му много добри и понеже има много сгради зад гърба си продава почти всичко на чертеж. Та в този ред на мисли какво значение има, че фирмата е много сериозна при положение, че когато кихнеш ще се чува през два етажа (образно казано). П.П. Аз самия по критерии построени сгради и мащаб съм не несериозен строител, а направо ме няма на картата (едва първа сграда). В моята сграда обаче тухлите са възможно най-добрите, има изолация в плочата, слагам най-хубавия бетон и възможно най-дълготрайната и добра външна изолация и облицовка. Дограмата също е страхотна. Та въпроса ми е ако знаеш всичко това в чия сграда би си купила апартамент?
В ничия от тези 2мата.
Новака, колкото и супер дупер тухли да влага, той е новак. Майсторите му на строежа и те ще са нови, от кол и въже. Понеже добрите са вече на работа при ония с калпавите тухли.  И най скъпата ти изолация не знам кой ще е полага и знае ли технологията на процеса. При ония с калпавите тухли и опита, сигурно бачкаторите му вече знаят как става.
И страхотната дограма, дали ще я поставят качествено, нов строител все пак...
Та така разсъждава купувача.

# 560
  • София /Абсурдистан
http://www.holmes.bg/pcgi/home.cgi

В този сайт има много фалшиви обяви, може да си ги гледате, че били "евтини", но истината е, че масово "евтините" са Фалшиви.
То е този сайт дали има и една обява, която да не е фалшива.

# 561
След лош опит където се чуваше всичко от съседния апартамент аз питам, строителите които работят с такива материали също го обявяват, показват материалите. Питам колко са дебели плочите също Simple Smile Това разбира се ако купуваш НС. Но досега само 2 такива обекти съм виждала.
Скоро бях на гости в сграда на Артекс инжинеринг, уж известна фирма, множество обекти, а същата работа чувах телевизора от съседния апартамент. Така че гаранция няма коя е фирмата.
Наистина обаче масово брокерите не се интересуват ( пак само за индивидуалния си опит говоря ) , или не им се занимава с такива купувачи като нас.

# 562
Те и брокерите са в същата ситуация като купувачите-имат проспект, но не са строителен надзор. Естествено няма как да ти гарантират, че всичкото хубаво по документи е хубаво и като изпълнение.

# 563
  • София, Bulgaria
Не искат да закачам темата Артек, зощото не ми се влиза в спорове с техни Фенове. И както се разбра не разбирам много от тухли, но за това пък имам хора в кухнята и не само..та поназнайвам някои неща: не всичко, както изглежда.  Да не говорим за живеещи в техни сгради...Едни си мълчат и не смеят да кажат, щото...,а други може и на уше да споделят...това, онова.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 18:51 от tomeva

# 564
Защо не смеят да кажат - страхуват ли се?

# 565
  • София, Bulgaria
Защо не смеят да кажат - страхуват ли се?
Ааа..не, не в такъв смисъл, но нали разбираш...до някъде его...Някои дебело подчертават, че са купили в Артекс..колко е супер, какви пари са дали...демонстрация на положение...ииии..как ще кажат, чувам съседите...

Сега където живеем...сградата по мои кретерии е дори под средното ниво...няма грам лукс в нея. Стълбището е мозаечни плочи, за да се ориентирате, колко е базисно нивото. Пред очите ни я построиха...,та като казвам базисно,  наистина е такова. Но, не знам как и защо,  много е тихо...все едно нямаме съседи.  Преди време съседката от горе, като ме среща един ден и почва да се извинява,  че с две малки деца и почна да ми обяснява,  как стържели със столовете и хвърлят играчки. А аз стоя и не разбирам, за какво ми говори...въобще не ми беше направило впечатление...Сега в новия, уж е класи над този и с допълнителни изолации...ама ще видим...

# 566
  • София
Нищо не разбирах от качество на строеж, докато не избрахме хубава, доста добре построена сграда, в която всичко е мислено, и звукоизолацията даже я има и подгряване на рампата за подземния гараж, за да не замръзва зимата. И вече 7 години живеем и нямам забележки към Инфинити Пропърти. Освен, че са скъпи строежите им. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 567
  • София, Bulgaria
Нищо не разбирах от качество на строеж, докато не избрахме хубава, доста добре построена сграда, в която всичко е мислено, и звукоизолацията даже я има и подгряване на рампата за подземния гараж, за да не замръзва зимата. И вече 7 години живеем и нямам забележки към Инфинити Пропърти. Освен, че са скъпи строежите им. Stuck Out Tongue Winking Eye
Инфинити са много истински.

# 568
Според един строителен инженер с който се консултирахме за шума, голяма рола играят и подовите настилки - тези теракоти и ламинати които сега масово се ползват не спомагат за тишината. Като бях дете си спомням - килими, деколини ( така ли се харича ?!? )  и плюшени пердета - поглъща се шума. Все пак дебелината на плочата е от значение.

# 569
Нищо не спасява от яко тропане. И най-добрата изолация само намалява шума с Х децибела, но не го спира. Ако отгоре е гранитогрес и някой ходи с токчета с метални капачки изолацията ще го направи по-приемливо, но няма да го спре. На когото му е тихо - късмет е. Става дума за тропането и стъргането де. За гласове е друго, там качественият градеж работи.

Общи условия

Активация на акаунт