PayPal / ПейПал – 14

• 55 428
  • 592
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Здравейте. Закупих нещо от Германия и платих чрез ПП, като за доставката използвах Габиели. Всико в доставката  е точно, освен че ми е малко и искам да го върна. Преди съм връщала директно до Германия, чрез ДЧЛ и ПП са ми връщали парите за доставката до Германия. Знам, че тази услуга беше отпаднала преди време. Дали не са възтановили тази опция отново?

# 496
Здравейте. Закупих нещо от Германия и платих чрез ПП, като за доставката използвах Габиели. Всико в доставката  е точно, освен че ми е малко и искам да го върна. Преди съм връщала директно до Германия, чрез ДЧЛ и ПП са ми връщали парите за доставката до Германия. Знам, че тази услуга беше отпаднала преди време. Дали не са възтановили тази опция отново?
Няма вече.

С БГ Пощи не е безплатно, но е най-евтино.

# 497
Здравейте, имам регистрация в пп, но ми иска някаква банкова сметка, за да ми допусне плащане. Въпродът е, че нямам такава. Какво мога да направя? Message us ми изчезна като опция, вероятно защито им писах няколко пъти безрезултатно

# 498
Здравейте, имам регистрация в пп, но ми иска някаква банкова сметка, за да ми допусне плащане. Въпродът е, че нямам такава. Какво мога да направя? Message us ми изчезна като опция, вероятно защито им писах няколко пъти безрезултатно
Как мислиш да платиш?

Зад всяка карта има банкова сметка, та не знам как нямаш сметка.

# 499
след като свързахте карта с пп колко ви дръпна. Доколкото разбирам теглят някаква сума за доказателство на нещо си.

# 500
Нищо не дърпат. Картата вече се потвърждава с 3D парола в момента на добавяне.

# 501
Нищо не дърпат. Картата вече се потвърждава с 3D парола в момента на добавяне.
На мен ми отговориха това, затова се чудя колко е това "small charge"
When you confirm your debit or credit card, we'll make a small charge to your card. This charge and a 4-digit PayPal code will appear on your card statement within 2-3 working days. If you request the PayPal code more than once, you’ll find more than one charge on your card statement. You need to use the latest code that you've requested.

# 502
Преди дърпаха по 1-2 долара. Но откакто въведоха 3d паролите, не дърпат нищо - излиза транзакция 0 USD като се стигне до въвеждане на код за потвърждаване на транзакцията.
Може в САЩ да продължават с тази практика и затова да са отговорили по този начин..

# 503
Дърпаха 1 лв на бг карта в началото преди години. После го връщат обратно.
Преди няколко месеца добавих нова карта в акаунта, защото старата беше изтекла, не дърпат нищо и стана веднага.

# 504
  • Sofia
Имам нужда от малко помощ по един въпрос. Simple Smile

Преди няколко месеца ми се наложи да сменя картата си в PayPal. В момента съм с дебитна на MasterCard, преди бях с VISA. Това не мисля, че е от значение, но все пак, го споменавам, като детайл.

Та, откакто я смених, при плащане конкретно в сайта на iHerb, ми излиза единствено опростената версия за завършване на плащането, май се води Faster Checkout, при която няма опция за сменяване на курса, по който да ме таксуват. Съответно, ако платя по този начин, ще бъде по по-неизгодния курс.
По тази причина, направих последните няколко свои плащания към iHerb директно чрез дебитната си карта, вместо посредством PP, което, разбира се, не ми допада особено.

Ето какво виждам, като се log-на в сайта на търговеца (естествено, орязала съм полето с данните си):

Скрит текст:

Някой знае ли как да оправя тази настройка, т.е. при плащане в iHerb да ми излиза пълната версия, а не опростената?
Честно казано, в самия си акаунт в PP не намирам откъде да спра тази опция. Четенето в Internet също не ми беше от особена полза, защото там дават съвети, които са неприложими в моя случай към настоящия момент.

Благодаря! bouquet

# 505
И при мен излиза така. При плащане в ebay пък има опция да се сменя курса..
Вероятно е някаква особеност на iHerb и не може да се променя. Те нали дават възможност да се избере в каква валута да те таксуват - ако искаш да платиш в USD, избираш в IHerb USD, а в PayPal предварително сменяш валутата на картата също да е USD. И тогава би трябвало да те таксуват в USD и твоята банка да превалутира.

# 506
  • Sofia
Благодаря, martibb! Simple Smile Надявах се точно ти да се включиш с мнение, защото знам, че си компетентен.

Ами, интересното е, че този "проблем" се появи при мен, веднага след като си смених картата. Всички плащания преди това към iHerb си бяха наред, т.е. можех да избирам курса. Уточнявам, че имам плащания и от началото на тази година, с които не съм имала затруднения. Това действително е странно съвпадение...

Относно съвета ти – може да го пробвам, но не знам дали ще сработи, а и си е лека занимавка. Ти опитвал ли си? Как плащаш понастоящем в iHerb? И ти ли директно с карта? Аз, като че ли, ще продължа по този начин.

# 507
Само вметка - и сз вчера пуснах поръчка към друг сайт, имаше опция с пейпал, сумата ми беше в евро и беше повече отколкото да платя с наложен платеж и такса 1 лв. Избрах наложения платеж.

# 508
Благодаря, martibb! Simple Smile Надявах се точно ти да се включиш с мнение, защото знам, че си компетентен.

Ами, интересното е, че този "проблем" се появи при мен, веднага след като си смених картата. Всички плащания преди това към iHerb си бяха наред, т.е. можех да избирам курса. Уточнявам, че имам плащания и от началото на тази година, с които не съм имала затруднения. Това действително е странно съвпадение...

Относно съвета ти – може да го пробвам, но не знам дали ще сработи, а и си е лека занимавка. Ти опитвал ли си? Как плащаш понастоящем в iHerb? И ти ли директно с карта? Аз, като че ли, ще продължа по този начин.

За други сайтове съм опитвал смяна на валутата на картата и плащане след това и нямаше проблем. В iHerb не съм пробвал с ПейПал, там директно с карта плащам като избирам да ме таксуват в USD.

# 509
Здравейте, направих плащане с пп, но искам да го анулирам, а не виждам тази опция. Има ли такава и къде се намира

Общи условия

Активация на акаунт