PayPal / ПейПал – 14

• 55 419
  • 592
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, направих плащане с пп, но искам да го анулирам, а не виждам тази опция. Има ли такава и къде се намира
Не. Има начин, но ако има основателна причина. https://www.paypal.com/us/cshelp/article/i-want-my-money-back-ca … a-payment-help106

# 511
  • Враца
Здравейте, имам въпрос, не намерих информация в първия пост.
Харесала съм си четец в немски сайт за обяви.
Продавачът изисква плащане с PayPal приятели, като предлага и това да стане със защита на купувача, която изисква такса за това. Не можах да открия на колко процента възлиза тази такса при сума 120-130 Евро например.
Дали някой има представа, може и линк, ако не ви затруднява.
Ако закупя стоката получател ще бъде фирма за доставка на стоки от Германия, това проблем ли е също?

Много благодаря, усмихнат четвъртък от мен

# 512
Здравейте, имам въпрос, не намерих информация в първия пост.
Харесала съм си четец в немски сайт за обяви.
Продавачът изисква плащане с PayPal приятели, като предлага и това да стане със защита на купувача, която изисква такса за това. Не можах да открия на колко процента възлиза тази такса при сума 120-130 Евро например.
Дали някой има представа, може и линк, ако не ви затруднява.
Ако закупя стоката получател ще бъде фирма за доставка на стоки от Германия, това проблем ли е също?

Много благодаря, усмихнат четвъртък от мен
Със защита е по-добре. Около 2.5% + още някакви центове.

Не е проблем да доставят поръчаното на адрес на превозвач, обаче провери дали изпраща, а не е с взимане от адрес, че някои ги мързи да изпращат.

# 513
  • Враца
Благодаря. Да, изпраща, написано е изрично. Явно ще се възползвамот опцията.
Ще задам и тъп въпрос - продавачът ще го сметне и ще ми каже каква е крайната сума - цена на артикула, защита и доставка предполагам?

# 514
Buyer protection не важи ако се пращат пари като friends and family. Ако стане някакъв проблем, PayPal едва ли ще съдейства за връщане на парите.. Все пак тази опция не е предвидена за покупка на стоки/услуги и реално се нарушават общите им условия като се прави подобно плащане.

# 515
  • BG-DE
Ако сайтът е Vinted е рисковано, защото точно сега имам една изгубена пратка от там, но пазарувах през системата на сайта и след месец ще си получа парите обратно, ако бях платила с ПП щях да пия една студена вода.

# 516
Buyer protection не важи ако се пращат пари като friends and family. Ако стане някакъв проблем, PayPal едва ли ще съдейства за връщане на парите.. Все пак тази опция не е предвидена за покупка на стоки/услуги и реално се нарушават общите им условия като се прави подобно плащане.
Нали тя ще плати не като приятел, а "For goods and services", тоест ще има защита.

# 517
  • BG-DE
Написала е, че продавачът иска да плати като приятел и точно това ме наведе на мисълта, че става въпрос за Vinted, защото там има продавачи, които изискват да се плати по този начин, но за мен си е рисковано, защото ако не получиш това за което си платил пиеш една вода.

# 518
Написала е, че продавачът иска да плати като приятел и точно това ме наведе на мисълта, че става въпрос за Vinted, защото там има продавачи, които изискват да се плати по този начин, но за мен си е рисковано, защото ако не получиш това за което си платил пиеш една вода.
Така е. За приятел не се пращат пари за покупки, защото може да пие една студена вода. Трябва да е "For goods and services" и тя да си поеме таксите. Аз поне така разбрах, че ѝ дава избор кое от двете да избере.

# 519
  • Враца
Да, продавачът предалага 2 -та варианта, а аз трябва да реша кой да избера.
Не е Vinted, a https://www.kleinanzeigen.de/
Но докато ми приемат и активират регистрацията и някой го купи.

# 520
Здравейте! За пръв път чета и пиша тук, четох първи пост и три страници назад, не намерих отговор. Нова съм и в Пейпал . Изпратих си бърз превод от Пейпал към банковата си сметка. От Пейпал имам известие, че парите трябва да са пристигнали по сметката ми, а не са вече цял ден. Говорих с банката , нямало пречки да не пристигнат. Някой знае ли какъв е проблемът, че парите не пристигат веднага, при условие че така са зададени да пристигнат?

# 521
  • София
Здравейте,
Имам проблем с ППал - имам акаунт и си работеше безпроблемно, до момента, в който смених телефона си, и след верификация и 3д такава на картите, каквото и плащане да се опитам да направя, изписва - не успяхме да направим плащането, проверете акаунта или се свържете с нас.Може би бъркам някъде, но не разбирам къде точно. Иконите на картите са заключени, единствено мога да сменям с коя да се плаща. Освен да изтрия и отново да пусна потвърждение ...
Не успявам да намеря съпорта, за да повдигна въпроса, попадам на диспут само, но при положение, че няма изобщо осъществена трансакция, няма какво да отварям, та да питам вас, как да стигна до помощния център да си задам въпроса... Извинявам се, ако звуча лаишки, но се надявам, да се намери решение ...

# 522
Има си message centre. Пишете там и искайте да се свържете със служител. Отговарят бавно, на мейла получавате съобщение. Но ще Ви отговорят.
Ако е нужно влезте през браузър.

# 523
  • Mediterraneo
Не бих отдала проблема на смяната на телефона. През браузър също ли не става да влезеш и да платиш?

# 524
  • София
Свързах се с message centre - проблемът се оказа елементарен - актуализация на личните данни Flushed.
Вече всичко е наред, че си и работи Bowtie! Благодаря ви за подсказката, и тя - лесна - да се сети човек, просто ме е срам, че рових къде ли не из акаунта . ..въх

Общи условия

Активация на акаунт