Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 452
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • тук-там
Наистина ви се чудя на ентусиазма за специален "кът за четене".
Ако нямате други изисквания, а само стол и табуретка.
Моят наистина е специален - на терасата - с много удобства и лиготии, но там прекарвам по около 6 часа всеки работен ден с t над 15 градуса.  Уикендите - целите.
По колко време прекарвате на тези столчета?
Не се заяждам - интересно ми е.

# 286
  • Варна
Аз съм за кът, както някои предпочитат декоративна камина. Е не може пък само необходимото, малко радост за окото. Чета киндълчо на дивана, но той пък се пренаселва понякога, един цъка таблета друг гледа тв з мсга да съм на креслото. Обичаме да сме в една стая макар и с различни занимания. А един диван събира двама полегнали, третият наказан на стол Simple Smile. Креслото е добре да е с висока облегалка, аз харесвам люлеещия поанг, кеф да се полюшва. Грета и аз постнах тази снимка в една посока сме.

# 287
Именно идеята за кът за четене, който е само за 1, е привлекателна. В такова ъгълче можеш както да четеш, така и кафе/чай да си пиеш или просто да седнеш да се абстрахираш от останалото домочадие. С дивана винаги има борба за място, там се гледа телевизия, посрещат се гости, играят си децата... А кътчето е само за теб - забранено за останалите!
Като и ако му се насити на това кътче, най-лесното е да махне креслото, масичка и лампа.

# 288
Maybahмного благодаря за труда ти. Интересно се е получило. Жената от снимката е Грейс Кели😊
Wild Rabbit твоя учай е идеален и е много хубаво, че имаш такова местенце.
На мен целия хол ми е пълен с книги и ми харесва да стоят там. Не, знам видях го като идея и ми допадна. Пък дори и да не го наричем така ми се иска да имам такова обособено място. Декоративна камина имам,направина от нас си за Коледа. А за някога си ще си купя и истинска. Много ги харесвам.

# 289
Хахах, Дорис, не съм видяла, извинявай. Flowers Hibiscus

# 290
Относно този "кът за четене" много сте се хванали за думите. Това си е просто кресло с масичка, което е на мястото си във всеки един хол. За Мис Бингли ще бъде кът за четене, за детето ѝ - кът за занимавка с таблет,  за мъжа ѝ - удобно място за гледане на телевизия и т.н. Аз лично много повече харесвам акцентните кресла в хола, които контрастират като цвят и стил с дивана, отколкото тези, които са в комплект с него.
Мис Бингли, бих ти препоръчала някакво релакс - кресло с механизъм за повдигане на краката. Като това в Икеа, но има и доста други от този тип по магазините:
https://www.ikea.bg/products/chairs-stools-benches/armchairs/fab … ehanizam/90299029

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 21:57 от GG_BG

# 291
  • Norge
При ламинат на тавана - ламинат в най-общоприетата му форма, това със сигурност би се отразило на акустиката в помещението. Ефектът би бил негативен.
В този смисъл, ако има материал с по-мека, поглъщаща повърхност, би било по-добре.

# 292
  • SF
Няма оправдание за тупане на килими. Това че на някой му е остъклена терасата не означава че е ОК да се тупат килими да не говорим че е забранено и има глоби. Дори съседите да са ОК то закона не е ОК.
Не живеем в миналия век когато не е имало прахосмукачки нали? Тогава е нямало друг начин сега има. Тупането навън не се различава за мен от това да плюеш да си хвърляш боклучетата извън кошчетата или да люпиш семки на пейката с две думи замърсяваш.
Извинявам се ако звуча остро не е лично.

А знаеш ли как се прилага този Закон? В Прокуратурата ли да отида? Жалба в полицията ли да подам? Как се доказва това? Клипче с телефон не е доказателство. А и няма как да го снимам, докато тупа. Трябва да имам специално облекло, пък и рискувам оня чистник отгоре да ме залее с нещо, ако ме види да го снимам.

# 293
  • тук и там
Кои са топли и кои студени  и неутрални цветове? Имам някаква представа,но за някои съм в чуденка.Сиво ,бяло,черно и кафяво-това ли са неутралните?
Как е най-добре да се съчетават-някакво правило и съотношение има ли? Трябва едно  таванско помещение  да правя-но там ще е много трудно,защото ще ползваме стари мебели,вече налични в разнородни цветове и нюанси.. ..

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 09:09 от Kaisia

# 294
Кът за четене се обособи и у нас. Без да искаме. По Коледа спечелих един
https://sackit.eu/produkt/150/retroit-cobana?variantID=174&f … IIHwFYuTiesGUSJMA
и поради липса на място е изпльоскан в един ъгъл в хола. Аз се ширя на дивана,  а децата и ММ минават през него. Кой с книга, телефон, таблет. Има и контакт, доволни са.

# 295
  • София
Кои са топли и кои студени  и неутрални цветове? Имам някаква представа,но за някои съм в чуденка.Сиво ,бяло,черно и кафяво-това ли са неутралните?
Как е най-добре да се съчетават-някакво правило и съотношение има ли? Трябва едно  таванско помещение  да правя-но там ще е много трудно,защото ще ползваме стари мебели,вече налични в разнородни цветове и нюанси.. ..

Най-общо, топли са цветовете с повече червено и жълто в тях, студени - с повече синьо, но това се отнася за чистите цветове (тези, които не са смесени с бяло и черно). При нюансите и сенките практически всеки цвят може да стане по-студен и по-топъл. Топлите цветове създават усещане за по-голяма близост на обекта, а студените обратно, за по-голяма отдалеченост. Мисля че тази статия би дала по-голяма представа за това, как  се съчетават и използват и може да те наведе на добри идеи.

# 296
  • тук и там
MayBach, много благодаря,- ще ми е от полза  !  Flowers Hibiscus.Запазих си статията.

# 297
Момичета,
Пак ще моля за съвет.
Тоалетната има стени с боя ( за баня).
Но бих желала около мивчицата и от двете страни на тоалетната да измисля нещо, което подлежи на почистване с препарат.
Плочки има само зад тоалетната.
Моля за идеи. ( снимам с тел и затова са ми такива снимките)
Скрит текст:

# 298
  • тук и там
Скрит текст:

rosss,aз съвет не мога да дам-защото  така е перфектно за мен.Много ми харесва !Но искам да попитам сивата стена от горната снимка какво е- тапет, боя,плоскост някаква  или друго?От къде е ? Имаме бели стени в една от тоалетните и не ми харесва много-за разлика от показаната от теб..

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 10:52 от Kaisia

# 299
Много хубава тоалетна. Аз бих я оставила така. Щом е с боя за баня, значи се предполага, че ще се мокри и замърсява, но ще се почиства без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт