Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 423
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
А, и това е така, но зависи и от мястото, с което разполагаш.

# 361
Направихме преразпределение на стаите, за да има за децата голяма стая, че иначе имаха 12 квадрата, ама пак не мога да ги наредя Grinning
Леглата да са на ъгъл ми е най на сърце, ама не се събира легло при вратата.

# 362
Според мен най-много място за игра  и пространство за обитаване от 2 деца ще има с двете легла по дължина на дългата стена. Много ми хареса проектът на Дибла, с ракла разделител  между тях. Така няма краката на едното дете да са в главата на другото. Ще има и поне малко усещане за отделяне и уединение.
Гардероб на отсрещната стена, колко голям - въпрос на преценка. Детските дрехи умаляват бързо, умалелите обикновено отиват в килер/мазе/таван/на боклука или се дават на познати, ако са в прилично състояние. Следователно няма нужда от огромен гардероб, поне според мен.
А по дължината на комина може плитък шкаф/библиотека за учебници/книги/играчки и т.н. Открит или закрит - както ти харесва.

Допълвам се - за вариант с ъглови легла по принцип.
Основният проблем е, че половината от дължината на едното легло се намалява с ширината на другото легло. И човекът, който е на това легло, трябва да се избутва надолу, за да стане. Казвам го от опит - леглата в къщи са ми така. За възрастен е по-трудно да стане, за малките деца е много по-лесно, обаче.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 19:01 от man_darin_ka

# 363
12квадрата за детска стая са идеални, при условие, че децата са все при родителите в дневната... и така до тийн възраст Wink Дневната в колко пространство ще я поберете?
Не мисля, че планирате стаята само за 2-3 години, а после преподреждане... та помислете за пространство за отделни бюра със съответни етажерки и шкафчета за книги и учебници. Достатъчно място за дрехи и бельо, да не си разбъркват едно на друго дрехите, да си има всеки неговото си място.
Аз съм "за" успоредни легла на двете стени. Между тях дебел килим за игра на пода. Едното легно не е между двете врати, защото тази "пътека" ще се ползва по изключение, не е като в преходна стая.

Има тема за детски стаи с много практични идеи. Питайте и там Simple Smile

# 364
Идеята за голямата стая е точно това, да има достатъчно място за големи, т.е. нормални, бюра, на които да може да се сложи и лаптоп и учебник без едното да пада. За сега не искаме да слагаме и тези неща, защото поне 2 години ще пречат, а по-скоро да има достатъчно място, за да може да се сложат по някое време бюра и етажерки. Гардероба го мисля разделен на две напълно еднакви части, за да си имат място. Няма да преходна стаята, едната врата е за тераса, която на този етап трябва да се направи да се заключва, защото не им вярвам достатъчно, за да имат достъп до тераса. За сега всички играчки и всичко разхвърляно е в дневната, но там искам да седят в детската и в дневната количеството играчки да е по-малко...поне да се подреждат в детската, а не всеки шкаф да ми е зает с играчки.
Дневната ще е 28 квадрата, не е малка според мен, ако не бяхме преразпределили стаите щеше да има отделна кухня, което на мен по-скоро не ми харесва, голямо общо помещение ми харесва повече.

Още едно питане имам. Как се избира цвета на вратите? Мисля ги светли дървесни, гардероба в коридора същия, кухнята нямам идея още. Спалнята бяло и някакво сивеещо дървесно, а детската екрю и светло дървесно. Кухнята мислех бяла, ноо ми се струва много трудно за чистене и ако има бяло ще е по-скоро на горните шкафове. За холната част мисля сиво и тюркоаз, много ми е смело, но много ми харесва.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 11:42 от Ваня А.

# 365
  • Варна

Здравейте мами. Имам нужда от помощ. Това е спалнята ми. Трябва да сменим ламината и ще поръчам ново легло. Това многото кафяво ме дразни. И какъв да е ламината? Леглото ще е тапицирано , но какъв цвят? Стените са светло сини, те остават така. Пускам снимка и на леглото, което ще поръчаме. Много  ще се радвам някой да ми помогне, наистина не мога да се справя сама.

# 366
  • София

Още едно питане имам. Как се избира цвета на вратите? Мисля ги светли дървесни, гардероба в коридора същия, кухнята нямам идея още. Спалнята бяло и някакво сивеещо дървесно, а детската екрю и светло дървесно. Кухнята мислех бяла, ноо ми се струва много трудно за чистене и ако има бяло ще е по-скоро на горните шкафове. За холната част мисля сиво и тюркоаз, много ми е смело, но много ми харесва.

За цвета на вратите няма някакви правила, освен да се връзват стилово с интериора. Ако вратата ще стои основно отворена, може да е свързана цветово със стените; в обратния случай може да е в цвета на пода, в цвета на первазите или да повтаря цвета на масивните мебели в помещението. Може да са в неутрални цветове, стига да не се бият със стила. А може и самата врата да е отделно "цветно петно", ако интериорът е твърде монотонен, варианти много.
За бялата кухня - ами не се чисти по-трудно от небялата, поне според мен. Била съм навремето в една от квартирите с кухня с тъмносиви гланцирани шкафове, е нямаше такава мъка, всяко докосване оставяше следи, все едно е дошла полицията да взема отпечатъци, че се и виждаха отдалече. Така че повече зависи от покритието на шкафовете, отколкото от цвета им, мисля си.

# 367
  • тук и там
Спрях се на няколко килима за ментовата стая. Кой мислите че би бил най-подходящ?Аз се колебая между първите два най-вече..
Стаята я знаете

Килим едно
https://www.laredoute.be/ppdp/prod-350057825.aspx?dim1=1&dim … sp;    

Килим две(този ми харесва най-много)
https://www.laredoute.be/ppdp/prod-350170504.aspx?dim1=1&dim2=1  

Килим три
https://www.benuta.fr/tapis-pastel-multicouleur-60002390-31101.html
Килим четири
https://www.xxxlutz.de/p/novel-webteppich-160-230-cm-blau-gelb-g … ruen-006251015264
Килим пет
https://www.xxxlutz.de/p/laeufer-in-outdoor-70-180-cm-gruen-wei-004115001604
И килим шест
https://www.benuta.fr/tapis-jardin-multicouleur-beige-60005705-5 … B#187=2080  

Детето от всички показани-харесва два ,но ще водим преговори ако трябва..Последно мнение,моля..Избера ли килима-ще допълня със пуф  и нощна лампа примерно в подходящ цвят(пудра,розов или жълт-зависи ..).

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 12:24 от Kaisia

# 368
От показаните съм за ЕДНО.
Изглежда ми най-приличен.
Килим пет-аутдор ми прилича на някъв вид мушама.
Килим 2 -вълнен вероятно(не чета фр) - бодлив и хлъзгав.
Четири не ми се връзва цветово
3- става, на втора позиция според мен:-)

# 369
  • тук и там
Аз точно между едно и две се колебая.
Едно  е полипропилен(каквото и да означава това).пише и лесна поддръжка...
Две е памук и се пере на 30 градуса..
Виж-за материи и такива неща,не се бях сетила да гледам..5-6 стават и   за вън и за вътре уж ..Естествено-детето харева най-много тях..Rolling Eyes

# 370
  • Deutschland/HE
Килим 2 е от 100% памук и ми харесва най-много, килим 1 е 100% полиестер, а другите изобщо не ми харесват

# 371
  • Пловдив
Килим две много ми харесва, но не ми се връзва нещо със стаята.
Номер 4 също.
Харесват ми 1 и 3, както и 5. Бих оставила детето да си избере от тях, ако аз трябваше да решавам.

# 372
Според мен ако се сложи някакъв пухкав килим ще омекоти доста цвета. Проблема е, че е детска стая и няма да се поддържа лесно.

# 373
  • софия
Килим тип шаги не се поддържа трудно. Освен това, не знам как е с вашите деца, но моето продължава да прекарва 2/3 от времето си в хола, вкл. там пише домашни, прави проекти и всичко. Почти не си седи в стаята.

# 374
А склонна ли е да гледа и други?
Или в това се ограничава избора?
Например нещо “космическо” без определени форми

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B07XGRY77Z/ref=sspa_mw_detail_2?ie … mp;psc=1&th=1
Полипропилен предполагам е тип мокет..

Общи условия

Активация на акаунт