Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 454
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Много интересно и практично решение за врати на огромен гардероб. Моите са триста тона, дебело 3 см пдч. И мм сам трудно ги сваля, голям зор е с тежки врати. При такива големи гардероби наистина хубаво са ги предвидили вратите вашите стари собственици.

Върнах се да гледам пак снимките. Еми, знаете на венге какво отива - оранжевото. Simple Smile Всъщност гардероба и ламината не ги виждам скарани. По-скоро бих пребоядисала стените сиви (така ще уеднаквя с цвета на полиетиленовите плоскости на гардероба) или чисто-бели и бих добавила цвят "жълтък" в стаята. В ламината го виждам, остава и върху тъмносиньото легло да го видя. По-скоро двете тъмни врати от двете страни на леглото ми натоварват окото на мен. Бих "боядисала" вратата на тоалетната в цвета на стената, за да се слива. И малко бяло ако вкарам от някъде, също ще се изсветли стаята.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 11:27 от amy_nka

# 496
По едно време много се правеха гардероби с такива алуминиеви рамки на вратите. Със стъкла, огледала, пдч (или фазер)...
Ако ще се сменя "пълнежа" на вратите, бих махнала различните крила, всички да са еднакви като материал и цвят.
А в детската стая поне тези прозрачни стъклени елементи бих сменила с оцветено стъкло (цвят като на стените например) или с едноцветна плоскост (ако не може да се ползва свалено от вратите на спалнята, за да е същото като другите сегменти на вратите).

# 497
  • София/Варна
LaughingЗдравейте дами, имам нужда от помощ и различна гледна точка. Започваме да си правим къща и трябва да си направя поне ориентировъчно разпределение на голямата стая, която е кухня,трапезария,хол и кабинет в едно. Работим и двамата с ММ вкъщи и в момента трапезната маса сме я обърнали на офис и за това сме решили в новата къща всичко да е в една стая. В офисната част трябва да има място и за принтери- единия е огромен 65/85см и към 120см висок и известно количество папки.
Стаята е 50 кв.м.
Мога да променям размери на прозорци на воля, бих могла и леко да мръдна някоя колона,защото аз съм конструктора( което води до това, че не съм особенно творческа личност, а съм просто инженер сухар Laughing)
Чертежа е ориентиран по посоките на света. На запад е улица и през улицата има някакъв цех за бетонови изделия, на изток и югоизток е съсед, а двора-градината е на юг.
Ще съм много благодарна за всякакви идеи. Най-важно към момента ми е ВиК-то,т.е. мястото на кухнята.
Скрит текст:

# 498
Имам нужда от помощ.
Че се лутаме в едни крайности и все не мога да се разпозная в някой цвят.
Кухнята..имаме бар плот, за който избрахме този красив камък.

Искам и гърба на кухнята, а може би и плота - да е от същия камък.

Харесахме горе долу този цвят (по-светлия), но искам дори да е по-светъл, защото вечер много ми тъмнее.

И сега чуденката :
По принцип бяхме харесали светъл паркет, с леко сивкав оттенък. Но междувременно той свършил.

И сега се чудим дали да останем пак на светъл под или да минем на този, който много ни хареса. Но това ще промени концепцията изцяло - ще минем на дървен гръб и плот и вероятно и малките шкафчета?
Какво мислите?

Ето вариантите:

# 499
По едно време много се правеха гардероби с такива алуминиеви рамки на вратите. Със стъкла, огледала, пдч (или фазер)...
Ако ще се сменя "пълнежа" на вратите, бих махнала различните крила, всички да са еднакви като материал и цвят.
А в детската стая поне тези прозрачни стъклени елементи бих сменила с оцветено стъкло (цвят като на стените например) или с едноцветна плоскост (ако не може да се ползва свалено от вратите на спалнята, за да е същото като другите сегменти на вратите).

Да, прозиращите плоскости дразнят.

За мен, комбинацията със светъл под е идеална. По-кафеникавия също е опция. Не виждам защо да не направите гърба и плота в същия "мрамор" цвят. Не е задължително да ги заменяте с дървесен цвят. Интересна кухня ще се получи. Simple Smile Маслинена...

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 11:40 от amy_nka

# 500
Gerundiq, колко души сте в домакинството? Телевизия и мултимедия имате ли? На мен на първо четене ми се струва че твърде много места за сядане има за сметка на “въздуха”

# 501
  • София/Варна
Условно сме 4 човека, но големия син е на 21 години и реално сме 3-ма през повечето време. Пред дивана на стената за сега предвиждам телевизор или мултимедия - нещо за зяпане. Имаме често гости и за това трапезната маса е по-голяма. Идеята ми е с мъжа ми да хапваме през деня на продължението на плота на кухнята.
Всички пътеки между мебелите са по 100-120см., стаята е със светла височина 3м. и е 50кв.м.
Честно казано и на мен ми куца нещо в разпределението и се надявам с ваша помощ да се изчисти. Бих могла да добавя още размери, ако ще даде по-добра представа

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 11:45 от Gerundiq

# 502
  • Варна
Нашата дневна е по голяма , но също има работен кът. Аз най-много стоя пред компютъра. И гледам градината. Моят съвет ориентирайте кабинета към градината, на юг, с големи френски прозорци.

# 503
Ааа сега го видях, одеве си помислих че и там е диван ..
Ще се включа по-късно

# 504
Ето това куца:

# 505
  • София
Fani34 , вратите на този гардероб са с алуминиеви рамки, които могат да се разглобят и да се подмени пълнежа, съмнявам се да е "фазер" кафявото, по-скоро е някакво по-тънко ПДЧ или тънък ламиниран МДФ, но знам ли. Може да сложите и на останалите матово стъкло, доколкото виждам другите две са с такова. Друг вариант е МДФ в съответната дебелина, която може да се постави, да се боядиса в цвят какъвто желаете. Цокълът на щипки също може да се подмени, но корпуса по краищата ще се вижда, така или иначе.

# 506
  • София/Варна
amy_nka стената под 45 градуса и мен ме дразни, но парцела е почти триъгълен и нямаше друг вариант за разпределение, защото държахме на първия етаж да има спалня. Проекта е одобрен в общината и контура на къщата не мога да го променям, мога да променям прозорци и леееко конструкция.
Като завъртя дивана къде да сложа ТВ-то, че не се ориентирам. Да го завъртя по чертежа и да се пробвам да си го представя.

# 507
  • тук и там
Angel_wing, останете със светлия под-а плот,гръб и т.н-в първият вариант да си останат .Мнението ми съвпада със това на  amy_nka. От  полседната снимка със всички варианти се вижда   кои комбинации са най-добри.

# 508
Предлагам кухнята да окупира частта север-запад, вместо "кабинет"; кабинета да окупира частта "холна", а холната част да дойде на мястото на частта "кухня". Т.е., за какво ви е такава голяма кухненска част, като нямате достатъчно място за холна част? Отделно, кухнята западно-южна ще ви е много загрята част през лятото.
Редактирам се, понеже забелязах, че частта "трапезна маса" така остава нс другия край на сраята: частта "кабинет" минава на мястото на "теапезна маса", а "трапезна маса" в близост до кухнята, сегашния холов кът, всъщност.

Т.е, ето това предлагам:

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 12:39 от amy_nka

# 509
Fani34 , вратите на този гардероб са с алуминиеви рамки, които могат да се разглобят и да се подмени пълнежа, съмнявам се да е "фазер"
И аз. И бих махнала малкия гардероб. Взима ми от въздуха, подтиска от една страна, че е различен модел от основния, от друга, че е с различни размери, от трета ми е претрупано.
Подкрепям идеята за преработка на стъклените части на гардероба, подмяна на стенните лампи. 

Мацката с разпределението на всекидневната с офисната част- и за мен има прекалено много седящи места. Определено бих помислила за премахването или преправата на острова. Така и така масата за хранене е близо, ако ще го ползвате само за хранене- не си заслужава. Така и разминаването между мебелите ще се увеличи, защото стаята не би трявало да е само за разминаване, а да има и простор...

Общи условия

Активация на акаунт