Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 405
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Не знам дали въпроса ми е за тук, ако не е се извинявам. Оправяме новопостроена къща и сме в мислене какъв материал да изберем за вътрешно стълбище. Спрели сме се на врачански камък, за който ни казаха, че вече имало импрегниране, че много замърсен видяхме, че става. Има ли някой от вас, който е с такъв камък вкъщи и подходящ ли е? Какво друго предлагате, без дърво.

Гранитогрес. Има си специален гранитогрес за стъпала, с оформено чело. Отивате в специализиран магазин и питате какво предлагат за стъпала. Има хубави гранитогреси, имитиращи естествен камък - като мрамор, оникс, гранит. Но от истинския естествен камък само гранитът е подходящ, ако можете да си го позволите. Врачанският камък не е достатъчно здрав, а и има едни шупли, дето ги пълнят с кит и се изронва. Импрегнирането му не пречи да се замърсява лесно, а и не знам дали не става по-хлъзгав с него.

# 556
Не знам дали въпроса ми е за тук, ако не е се извинявам. Оправяме новопостроена къща и сме в мислене какъв материал да изберем за вътрешно стълбище. Спрели сме се на врачански камък, за който ни казаха, че вече имало импрегниране, че много замърсен видяхме, че става. Има ли някой от вас, който е с такъв камък вкъщи и подходящ ли е? Какво друго предлагате, без дърво.
Ние сложихме врачански камък на вътрешното стълбище точно преди седмици. На нас ни харесва и то много. Обмисляхме и много се двуумяхме дали да не отделим още малко парички и да сложим естествен трислоен паркет, но при нас има малко повече извивки и чупки, та и монтажа щеше доста да оскъпи. Не съжалаваме, че избрахме камъка. Все още съхне и затова не сме го импрегнирали. Но след време, ако се захаби, може лесно лекичко да се "изцикли" и отново да се импрегнира, без излишни трудности.

# 557
3,70 кухня може да поеме отнемане на 20-25 см зад колоната Wink
Ще ми се да видим чертеж с размери на стените - дебелина и ширина на онова малкото разделящо кухнята от хола, има ли греда на тавана (тази дебела колона там предполага наличие на носеща греда), колко е широка, колко предвиждат да остане като светъл отвор към трапезарията и т.н. (казваше, че може иска да е затворено, дори с врата)
Скрит текст:
може нещо такова
Ето го механизма за скрито плъзгане
http://www.arcoma-bg.com/plyzgashti-vrati-sgyvaemi/compact/
(нали не са изградени стени там където няма на чертежа?)
http://www.arcoma-bg.com/plyzgashti-vrati-sgyvaemi/sistema-za-plyzgashti-vrati-2/
Още много фирми предлагат...

Обмислете вариантите за затваряне на кухнята преди да сте доизградили стените Hands V

# 558
Gerundiq,
Мислили ли сте за вариант да поскриете малко работните места - с плъзгащи или други врати. Да има вариант при семейни събития и гости да се получи една просторна дневна, а да не е сякаш все сте у дюкяна.

# 559
  • Canada
3,70 кухня може да поеме отнемане на 20-25 см зад колоната Wink
Ще ми се да видим чертеж с размери на стените - дебелина и ширина на онова малкото разделящо кухнята от хола, има ли греда на тавана (тази дебела колона там предполага наличие на носеща греда), колко е широка, колко предвиждат да остане като светъл отвор към трапезарията и т.н. (казваше, че може иска да е затворено, дори с врата)
Скрит текст:
може нещо такова
Ето го механизма за скрито плъзгане
http://www.arcoma-bg.com/plyzgashti-vrati-sgyvaemi/compact/
(нали не са изградени стени там където няма на чертежа?)
http://www.arcoma-bg.com/plyzgashti-vrati-sgyvaemi/sistema-za-plyzgashti-vrati-2/
Още много фирми предлагат...

Обмислете вариантите за затваряне на кухнята преди да сте доизградили стените Hands V

Едно от момичетата пишещи тук показа врата със скрит механизъм вграден в самата врата.

# 560

Гранитогрес. Има си специален гранитогрес за стъпала, с оформено чело. Отивате в специализиран магазин и питате какво предлагат за стъпала. Има хубави гранитогреси, имитиращи естествен камък - като мрамор, оникс, гранит. Но от истинския естествен камък само гранитът е подходящ, ако можете да си го позволите. Врачанският камък не е достатъчно здрав, а и има едни шупли, дето ги пълнят с кит и се изронва. Импрегнирането му не пречи да се замърсява лесно, а и не знам дали не става по-хлъзгав с него.

Стълбището ни е извито и няма да стоят добре плочки.

# 561
Камъкът и той е във вид на плочки и се реже и лепи по същия начин. Същевременно гранитогрес се предлага на доста дълги плочи, които могат да покрият цяло стъпало. Няма някаква разлика във външния вид, заради която да се каже - това ще изглежда добре на вита стълба, това - не. Плюсът на гранитогреса е в обработеното чело, което спестява от цената, ако трябва същия вид да се постигне с камък. Другото е, че не се хлъзга като камъка и лесно се почиства.

# 562
  • Варна
Привет ,скоро трябва да започвам спалнята и се чудя за цвета на мебелите -нещо светличко ще е но не искам бяло съвсем ,може ли идеи ?
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 19:59 от princess_des

# 563
  • тук-там
Камъкът и той е във вид на плочки и се реже и лепи по същия начин. Същевременно гранитогрес се предлага на доста дълги плочи, които могат да покрият цяло стъпало. Няма някаква разлика във външния вид, заради която да се каже - това ще изглежда добре на вита стълба, това - не. Плюсът на гранитогреса е в обработеното чело, което спестява от цената, ако трябва същия вид да се постигне с камък. Другото е, че не се хлъзга като камъка и лесно се почиства.

Нашите стъпала са цели - врачански камък.
Плочки стоят ужасно на стълбище - фуги -муги - винаги си личат.

# 564
princess_des, стените в този цвят ли трябва да останат?

# 565
  • Варна
princess_des, стените в този цвят ли трябва да останат?
Да,не ми се занимава да пребоядисвам ...

# 566
Привет ,скоро трябва да започвам спалнята и се чудя за цвета на мебелите -нещо светличко ще е но не искам бяло съвсем ,може ли идеи ?
Скрит текст:

Като гледам ламината и вратите...

Аляска + аруша венге. Това е от Виденов.

Най-светлото с бежов отенък е цвят астра, но с тия жълти стени ще сивее астрата. Дъб-сонома пък жълтевее и пак нама да пасне.
Бяло никак не го виждам в тази спалня.

# 567
Без да искам да изпадам в дискусии в никакъв случай, нито да споря или да убеждавам някого, споделям мнението си, че доводите срещу врачанския камък на GG са напълно резонни, но СПОРЕД МЕН важат за външно стълбище. Не мога да се съглася, че не е устойчив, че се рони и че се захабява лесно в домашни условия на закрито стълбище. За интензивно натоварване- да, от всички естествени камъни е най- какав, но за съвсем олекотена експолоатация даже мисля по поддръжка и цена надминава всички други варианти, докато гранитогреса веднъж захабен е аут.

# 568
  • Cobrs
Ето тези варианти в жълто ми допадат на мен:

# 569
Момичета, дайте идея как може да се използва тази "дупка", която се отвори в следствие на поръчани шкафове с грешен размер: https://i.postimg.cc/HWBxDwBh/IMG-d129e3148cd196a755f278260b26f975-V.jpg

https://i.postimg.cc/MHPK7wnS/IMG-17e06fb7ac8bf4e76b5c6740df46c4c8-V.jpg

Обмислям някаква етажерка на колелца, където да държа лук, картофи, чесън, но не намирам подходяща. Тази пасва като размер, но не ми се връзва сякаш...

https://www.home-max.bg/etajerka-na-kolelca-pisa-4-niva/?s=1

Общи условия

Активация на акаунт