Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 33 719
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
ЧС, нищо не може да ни попречи да си мечтаем!

Дорис, специално за теб - видеото не показва подробно интериора, но е само бетон, стомана и малко дърво.

https://www.youtube.com/watch?v=dXyhM4nyvSo

От спалнята и банята си гледаш океана!

# 631
Високи тавани, големи обеми... А за отоплението кой мисли?
Joy айде да си оправдаеш ника, те дамите си мечтаят ли мечтаят, ти тривианости разни им треснеш!
Къде се врем и ние любителите на дърво и топлина (аз и на цветенца), в тая "индустриално бетонена" агитка се чудя Smiling Imp

# 632
  • тук и там
Пенева,не ги мисли..Те тези кооито могат да си позволят да купят такива огромни помещения,най-верояъно могат да си позволят и да им плащат тока..Grinning.Ние гледаме тук  едно предаване за недвижими имоти.Представят по  3 имота на вечер за продажба,според изискаванията на клиента.Има нещо като съсътезания и между трима брокера-всеки представящ един от трите имота.(реални такива,продаващи се )Тази седмица е седмицата на богатите.Бюджета на снощната двойка беше   имот до 2,5 милиона евро ,търсеха къща край Антверпен.Двойката-бизнесмен със жена си-Аня,украинка  с  вид на манекенка на около 27г..Та ако можеш да си позволиш къща за 2,50 милиона,със сигурност ще можеш да  си плащаш сметките..Между другото-от трите къщи,едната само ставаше според мен.Третата беше голям кич.Обаче градините...Не двор,направо цял парк си имаха всички къщи от показаните.

# 633
Тя "бетонената агитка" е от две потребителки, май.  Smile
Но не пречи да се види, че има и други стилове освен бяло сканди. Не коментирам преобладаващите съвети за оформяне на такъв интериор - на мен не ми харесва, но щом на други им харесва, си е ОК.
Ако някой си направи труда да прочете тази тема, току-виж и бетонената агитка стане от трима, в оптимистичен вариант - каре за карти. Laughing
Ясно е, поне за мен, че никога в този живот няма да мога да си позволя такива обеми и такъв интериор. Но това не ми пречи да си го харесвам и да си се представям в него. Мечтите са безплатни!

# 634
Нещо не разбирам.
Примерно е квартала около СМГ има доста сгради с височина на таваните 3,30 м. Цените не са баснословни.

# 635
...Но не пречи да се види, че има и други стилове освен бяло сканди.
Това дето в последно време върви като "сканди" всъщност е леко изсветлен Modern mid century стил Simple Smile
Скрит текст:

А това дето му викат "класическо обзавеждане", всъщност си е чист Modern Thinking
А много от белите интериори с фрезовано на вратичките и бели первази и корнизи, хич не са сканди, а English country home или дори към Rustic Simple Smile

Преди година, покрай коментари със сина ми на една "ужасно грозна" сграда в Глазгоу... намерих кой й е архитекта... За тази "ужасно грозна" сграда има архитектурна награда, както и за още 3 в Глазгоу, всичките от 80те години. Елементите бяха в стил "хотел Янтра" и масовия случай на младежки и/или пионерско дом в Бг. Та установихме, че "соц сгради" всъщност е "Brutalist buildings" и по-конкретно "Abstract Brutalist Modern Architecture Glasgow" (според архитектурните каталози) Smiling Imp
Скрит текст:
Вътрешния им дизайн е "зрял соц" - дърво (или ПДЧ с фурнир)  или гетинакс в комбинация с винкел (или тръбни метални елементи) Rolling Eyes
Стиловете не са това което бяха, или поне имената им Joy

Нещо не разбирам.
Примерно е квартала около СМГ има доста сгради с височина на таваните 3,30 м. Цените не са баснословни.
Една приятелка "свали" тавани на 3,30 в двете спални и кухнята, че бяха по 3,80, а помещенията не повече от 3,50*4,00 ставаха като комин Thinking (района на Солунска и Белчев)

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 10:13 от peneva_a

# 636
Родена съм в апартамент с таван на 3,20. Ми не му обръщах толкова внимание, не гледам все нагоре. Обаче зимата плащаш за отопление на 1/4 апартамент отгоре, спрямо нормален таван на 2,65. Но това е само математически, реално плащаш още повече, защото топлото бяга нагоре и за да ти е долу 23 градуса при тавана ще е 25-26.
Точно по тази причина високите тавани са за горещите страни, за да може топлият въздух да отива нагоре и долу да е по-прохладно. За мен 265 си е идеална височина. Ако живеех зад полярния кръг и за 2,20 щях да се замисля.

# 637
  • тук и там
Според мен индустриалният стил иска големи пространства,не само високи тавани. Та висок таван,сам по себе  нищо не значи...освен че ще стоят добре висящи осветителни тела..(шегувам се..,но при нас наистина нищо висящо не носи,защото е  ниско-2,40-2,50 м. .)

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 09:23 от Kaisia

# 638
Нещо не разбирам.
Баба ми живее в апартамент с тавани около 3,60 мой по спомен. Специфичното е, че сградата е от тухли, обаче между етажите е каратаван. Във времето ляха някакви плочи. Още нещо - ВиКто също знам, че е особено. Не всеки майстор е съгласен да хваща такъв обект, защото вертикалните щрангове са различни.
Истинското отопление става единствено с твърдо гориво, което вече при тях никой не практикува и масово си свалиха височината на таваните. Парно никога не е имало. Да, лампите са задължително надолу, ако не и висящи. Плюсът е малкото апартаменти, всеки с мазе и таванско помещение, както и прекрасен вътрешен двор.

Като обзавеждане май най-много вървят мебели от масив, включително и хубав паркет, не ламинат.

# 639
KittyCatty, квадратурата на помещението ли е 5 кв.м или само шкафовете имаш предвид? Ако е първото, бюджетът ти е доста добър. Всъщност най-добре дай колко метра е линията на шкафовете.
Релефът на вратичките, които си показала, може да се изработи само от МДФ или естествено дърво. Това са и най-скъпите варианти на кухня. С ПДЧ вратите могат да бъдат само гладки, но пак е възможно да се постигне такъв тип винтидж визия като на снимката - с дръжки, аксесоари, плочки и т.н. Евентуално това е нещото, с което ако си склонна да направиш компромис, цената може доста да падне - т.е. шкафовете да са от ПДЧ. Но материалът си има други преимущества.
Качествените механизми също са сериозно перо, но от тях не е препоръчително да се пести.
По-евтино може да излезе и ако се ползват някои свободно стоящи уреди - хладилник, например.
Както са ти казали, готовите кухни винаги излизат по-евтино от поръчковите и ако не искаш нещо нестандартно - по тесни/широки шкафове, шкафове до тавана - спокойно можеш да се насочиш към модулните.

Ето я тази фабрика, дето всички варненци са ѝ хвърлили око - проектът е на Куатро  студио, аз съм им фенка http://quattro.studio/project/loft-story/
Обаче такива интериори си вървят с персонал. Спокойно можеш да назначиш чистачка на пълен работен ден, която само праха да бърше и пак няма да сколаса. Пък и бая охрана ще трябва, така като гледам тия прозорци отвсякъде.

# 640
Родена съм в апартамент с таван на 3,20.

Поради същите обстоятелства, откакто не живея там, все имам усещането, че ми е схлупено.
Не гледам все нагоре, но ти дава различно чувство за простор.

# 641
Търся си долен пластмасов шкаф за баня.

# 642
[
Ето я тази фабрика, дето всички варненци са ѝ хвърлили око - проектът е на Куатро  студио, аз съм им фенка http://quattro.studio/project/loft-story/
Обаче такива интериори си вървят с персонал. Спокойно можеш да назначиш чистачка на пълен работен ден, която само праха да бърше и пак няма да сколаса. Пък и бая охрана ще трябва, така като гледам тия прозорци отвсякъде.

Погледнах картинките - и мен ме заболя сърцето, да можех поне седмица да поживея в такъв обем и с такъв дизайн, но не би, и това няма как да стане, но е красотаааа!!!

# 643
Колко е шарен света! Не бих понесла и чая си да изпия в такова помещение. Побиват ме тръпки. Този стил свързвам с дворците- студени, тъмни, паяжинясали и мрачни. Не понасям  тъмни цветове и материали със студено излъчване, високите помещения ми навяват чувство за несигурност, а леснодостъпните големи прозорци на градски имот ме правят уязвима. Аз съм домошар човек, не съм рискова натура, не съм експериментатор и иноватор. Стилът, който ни допада според мен е тясно свързан с характера. Затова трябва да има 100% толерантност към всеки един стил и имот.

Аз също мисля, че бюджета на Кити Кати е напълно адекватен. Тя казва, че има опит с ремонт, така че едва ли ще прибегне чак и до дизайнер. Даже мисля, че ще се справи по- лесно, отколкото тя самата предполага. Simple Smile

# 644
Търся си долен пластмасов шкаф за баня.
Пусни търсачка в гугъл "PVC шкаф за баня" и ще ти излязат сума ти предложения... Влез в най-близкия строителен хипермаркет... ще видиш на живо поне 10 модела от поне 3 производителя с възможности за други размери и цветове... с каталози даже. Не виждам как някой тук може да ти предложи от всичките възможни вариации на пазара (цветове, стоящи-закачени, гланц-мат...)

Общи условия

Активация на акаунт