Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 33 719
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Високи тавани, големи обеми... А за отоплението кой мисли?
Joy айде да си оправдаеш ника, те дамите си мечтаят ли мечтаят, ти тривианости разни им треснеш!
Къде се врем и ние любителите на дърво и топлина (аз и на цветенца), в тая "индустриално бетонена" агитка се чудя Smiling Imp

А така! Виж как ме разбираш!

Аз се научих да харесвам всеки стил, и то тук в темата, ако е направен добре, всеки си има своята красота.

Като минах през много любими, бях луднала по етно, разбирайте Мароко, бохо, по шаби, винтидж, брутален минимализъм и кво ли не.

Но пантарей, сега съм на бетон и желязо Simple Smile

Интериорният дизайн е изкуство, не е необходимо да го притежаваш, но можеш да го оцениш, поне да се учиш да го оценяваш. Аз няма да си обзаведа жилището (докато си купя фабриката) в индустриален стил, няма да обзаведа в барок и ампир или готик, но винаги намирам елементи, които ми харесват. В изобразителното изкуство харесвам и Пикасо, и Леонардо, и Кандински, и Мондриан... различни са нали Simple Smile

man_darin_ka благодаря! Много е интересно, страхотна архитектура, на правилното място, слива се с природата - носи чувство на свобода!

Сетих се за един приьом на Фрак Лойд Райт, предверията при влизане в къщата ги прави с умишлено по-ниски тавани, когато прекрачиш в основната стая и там таваните са по-високи, дори някъде и пода е по-ниско и изглежда супер просторно! Абе велик е Simple Smile

А прозорците му?! Красота!
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 13:35 от Doris

# 646
Аз се научих да харесвам всеки стил, и то тук в темата, ако е направен добре, всеки си има своята красота

Ама чакай сега, и аз го харесвам, особено удачните изпълнения. Но да харесвам и да искам да живея в такова е различно. Аз може много да харесвам да се кача на върха на планината и да гледам до дето поглед стига, ама само за малко. Като избирам къде да живея ще е в долината до реката, на закътанко. Много са красиви скалистите зъбери по върха, ама....

# 647
  • Варна
Аз се научих да харесвам всеки стил, и то тук в темата, ако е направен добре, всеки си има своята красота

Ама чакай сега, и аз го харесвам, особено удачните изпълнения. Но да харесвам и да искам да живея в такова е различно. Аз може много да харесвам да се кача на върха на планината и да гледам до дето поглед стига, ама само за малко. Като избирам къде да живея ще е в долината до реката, на закътанко. Много са красиви скалистите зъбери по върха, ама....
Скрит текст:

Въпрос на възможности е, ако имам достатъчно бих могла да си имам лофт, замък нейде из Европа, ранчо в Америка и да си ги обикалям с частния самолет или въртолет Simple Smile
Да допълня, че нямам нищо против да живея и в софийският Loft B9 предполагам си го спомняте, не е автентичен, но с удоволствие ще приема подарък.
Отдавна не съм писала по този въпрос, но мислех, че не е необходимо да обсъждаме само какво можем да направим в панелка и дали да сложим пералнята в коридора, и т.н. То е ясно, че според възможностите си ще правим това, което можем и ще обменяме практични съвети, как да направим нещо по ефективно, по-евтино и по- практично. Сигурно в по-нормални държави, ще ни се смеят затова как се притесняваме при високи тавани за отоплението. Човек може да погледне и малко нагоре, достатъчно се вторачваме в ежедневни проблеми и гледаме надолу, никому не пречи нали?

GG_BG точно това беше проекта! Благодаря! То е ясно, че ще ми трябва персонал:) Особено за прозорците, но все пак да не забравяме, че има хора по света, които живеят на такива места, все пак се справят.
Много бих искала и аз поне така седмица да поживея там.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 14:31 от Doris

# 648
  • тук и там
Еха,това много ,много ми хареса! И аз нямам нищо против да живея в такава обстановка.Разпознавам разни неща на Икеа впрочем ,които и аз имам- но като е пипнато от  дизайнер и са сложени на  подходящо място е съвсем друго излъчването.

Цитат
  Да допълня, че нямам нищо против да живея и в софийският Loft B9 предполагам си го спомняте,                        

# 649
KittyCatty, квадратурата на помещението ли е 5 кв.м или само шкафовете имаш предвид? Ако е първото, бюджетът ти е доста добър. Всъщност най-добре дай колко метра е линията на шкафовете.

Квадратурата е малко повече от 5 м2 във формата на късичко П. Линейно това, което измерих беше 5 м долни шкафове (махам комина и нишата за хладилника. Горни шкафове 6,24 м. Пратих запитване до ДИАЛОГ за кухнята им тип Романтика и Винтидж (нещо такова беше модела), но ми харесаха и друго. Имат шоуруум в София. Мисля да се разходим и да видим.

# 650
  • Варна
KittyCatty, квадратурата на помещението ли е 5 кв.м или само шкафовете имаш предвид? Ако е първото, бюджетът ти е доста добър. Всъщност най-добре дай колко метра е линията на шкафовете.

Квадратурата е малко повече от 5 м2 във формата на късичко П. Линейно това, което измерих беше 5 м долни шкафове (махам комина и нишата за хладилника. Горни шкафове 6,24 м. Пратих запитване до ДИАЛОГ за кухнята им тип Романтика и Винтидж (нещо такова беше модела), но ми харесаха и друго. Имат шоуруум в София. Мисля да се разходим и да видим.

Може и чертежче, а най-добре снимка. Кухнята с отделна врата ли е или е отворена? При мама кухнята е П образна в кухненски бокс на 4,5 кв.м. с отворен към трапезарията. Не е много удобна, доста клаустрофобична и трудно се разминаваме в нея, особено при отворен хладилник.

# 651
  • DE
ЛофтаB9(леле дали се пише така на Бг) го помня, беше спечелил някаква международна награда за дизаин.
Великолепен Cupid

# 652
Може и чертежче, а най-добре снимка. Кухнята с отделна врата ли е или е отворена? При мама кухнята е П образна в кухненски бокс на 4,5 кв.м. с отворен към трапезарията. Не е много удобна, доста клаустрофобична и трудно се разминаваме в нея, особено при отворен хладилник.

Ето така изглежда кухнята с трапезарията:

# 653
Много симпатичен кухньохол.

# 654
Аз също мисля, че е симпатично. Имаш място да се развихриш. В крайна сметка, от каква помощ се нуждаеш- търсишматвриал, дизайн, цвят или? Сигурно си писала, но съм пропуснала. А кое е сигурно, че искаш да има?

# 655
Добра ширина и дължина на кухньохола на Кити, ще й се получат нещата.

# 656
  • Варна
О наистина е добро, много рядко като влизаш кухнята остава зад вратата, обикновено влизаш в зоната кухня и след това в холната част. Браво, харесва ми!

Единствено ми се струва, че така както е на схемата хладилника, ще закрива прозореца.

Ако хладилникът е там, в дясно от прозореца, имам запазено това като идея, как да не е самотен цял панел от плоскостта или по-лошо да се вижда странично хладилника.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 16:30 от Doris

# 657
Бих преместила мивката под прозореца моментално, особено ако етажът е висок и гледката е от приятните. Не мисля, че е грозно да се вижда страницата на хладилника, даже не мисля, че въобще е необходимо да се втилясваме чак толкова, че да крием хладилника в рамки и тем подобни. Съвременните са достатъчно красиви, а и "обличането" на хладилника в подобни шкафове според мен отнема излишно от пространството и от бюджета също.
Пенева, дискутираме, нали, не го приемай като нападка, не се заяждам Simple Smile

# 658
# 659
  • Варна
Бих преместила мивката под прозореца моментално, особено ако етажът е висок и гледката е от приятните. Не мисля, че е грозно да се вижда страницата на хладилника, даже не мисля, че въобще е необходимо да се втилясваме чак толкова, че да крием хладилника в рамки и тем подобни. Съвременните са достатъчно красиви, а и "обличането" на хладилника в подобни шкафове според мен отнема излишно от пространството и от бюджета също.
Пенева, дискутираме, нали, не го приемай като нападка, не се заяждам Simple Smile

Това май е към мен, но няма проблем обикновено с Пенева сме на едно мнение Simple Smile

Аз нямам нищо против свободно стоящите хладилници, но когато са до стена, а така свършва кухнята и се вижда странично, решетката на гърба му, евентуално щепсела, остава и едно разстояние между стената и него, което доста събира прах и трудно се чисти, а от хола ще се вижда.

Ако има шкафчета над него ще висят просто, някак ще си стои самостоятелно и няма да се вписва в кухненската зона.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 17:20 от Doris

Общи условия

Активация на акаунт