Fatih Harbiye~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу~Vuslat~Sefirin Kizi ~ тема 123

• 46 804
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Лелеее, преводачките! Чудни сте, бе! Вълшебни направо! Свръхскоростни! Тъкмо да си отворя руския превод, дето вчера получих линк от Ани и гледам: БГ превод! Ей такива очи отворих! Нямам думи за толкова много благодарност, а като погледнах  в емотиконите - ама какви са тия бездушни, скопени емотикони?! Грам емоция не виждам и дори едно кьораво мижаво цветенце няма. Ни прегръдка, ни нищо.( Обаче има топка за ръгби, моля ви се!)
Представете си тогава нааййй-големия букет и ейййй такава прегръдка за вас!

# 91

Мислех си тези дни за Мелек, и до това, колко егоистичен е Санджар ефе, към Наре, да иска да я отпрати без дъщеря им. Но Наре е същата като него. Не си ли беше купила самолетен билет за Америка? Един дол дренки са в това отношение. Тя е майка, права е да отглежда детето си, но той не е знаел за това дете осем години. И като му го дадоха, уж завинаги, на другия ден си го поискаха. Допуснал е грешка, като е бил млад, ама айде сега да го наказваме, докато е жив.
Той не е знаел...но има причина да не знае. Напълно нормално е, след като не й повярва,  изхвърли я и след трудното й оцеляване да не му каже за нея. Затова пък Мелек знае за него, благодарение на майка си и то само хубави неща. Наре я е възпитала да обича баща си и не, тя нямаше да иска да замине за Америка, ако Санджар се беше съгласил Мелек да живее с нея и да я взима, когато си иска. Но той  не си бил купил дъщеря, за да я вижда в определени дни На всичкото отгоре и Мелек  го чу.  Допуснал грешка като млад...ами сега какво прави....отново същото...  и към дъщеря си  -  " А това, че когато започне работа и ще те вземе, са празни приказки".  Не знае ли, че не се говори така на дете за майка му. Така че, той сам си се наказва. И браво на Мелек в този момент, че го постави на място. От видяното дотук за мен  Наре съвсем не е егоистична.

# 92
  • На луната
... Но той  не си бил купил дъщеря, за да я вижда в определени дни На всичкото отгоре и Мелек  го чу.  Допуснал грешка като млад...ами сега какво прави....отново същото...  и към дъщеря си  -  " А това, че когато започне работа и ще те вземе, са празни приказки".  Не знае ли, че не се говори така на дете за майка му. Така че, той сам си се наказва. И браво на Мелек в този момент, че го постави на място. От видяното дотук за мен  Наре съвсем не е егоистична.
Наре не е егоистична, въобще даже, което не значи, че винаги постъпва правилно Simple Smile
И за думите, които Санджар каза в гнева си, ще плаща още много. И аз съм доволна, че Мелек го чу, защото му го напомня във всеки удобен случай. Не бива да забравя тези думи, и заслужава да го боли още дълго.
Наре е възпитала чудесно Мелек, и тя ще е най-добрият му възпитател. Обвинението в очите й, е най-голямото наказание за глупостите, които говори в яда си.
Едно дете е много лесно да се обикне, но това не е достатъчно. Също толкова важно е, да го направиш щастливо.
Санджар още не знае как, но ще се научи. Според мен, де. Simple Smile

# 93

Наре не е егоистична, въобще даже, което не значи, че винаги постъпва правилно Simple Smile
...
Едно дете е много лесно да се обикне, но това не е достатъчно. Също толкова важно е, да го направиш щастливо.
Санджар още не знае как, но ще се научи. Според мен, де. Simple Smile
Ами аз я оправдавам по всички показатели. Дори и че не му каза за изнасилването предварително, защото и аз мисля като нея, че с този нрав Санджар щеше да занули Акън. Предпази го.
После не му казва за дъщеря им....и аз не бих... след случилото се. Но въпреки, че е наранена от него, разказва на Мелек само хубавата страна на любовта им и я възпитава с обич към него. Оттам насетне отново съм за постъпките й, след реакциите на Санджар.

И аз мисля, че Санджар ще се научи да прави дъщеря си щастлива но когато схване с дебелата си глава, че трябва да се отнася с уважение и разбиране към майка й.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 20:30 от savovas

# 94
Здравейте Simple Smile,
Благодаря за прекрасните коментари, които чета с удоволствие! Flowers Hibiscus
Гледах 4 серия и си мисля, че през цялото време ми се искаше да ударя един шамар на Санджар Ефе. Сега, не повярвал на Наре за изнасилването преди осем години, изхвърли я, затвори й вратата под носа, съсипа я с реакцията си. Защо не му била казала преди ПБН? Значи, това е по-важно за него...че не му е казала, преди да влезе в леглото, а не че е била изнасилена!!! Един човек реагира на важната за него информация...Ефе сякаш реагира на времето, когато тя трябвало да му каже, вместо да реагира на случилото се с нея. Това го показва като егоист, като човек, който се интересува от своята емоция и чувства и неглижира тези на другите около него. После, опомнил се...и какво - повярва именно на тези, които бяха посочени от Наре: бащата, който не й повярвал и насилника Акън. Трябваше да действа по-умно от тях, да има план, да ги изиграе. Но, къде ти от простодушно момче от село.
Санджар имаше време и възможност да реагира правилно: трябваше да се разведе с Менекше, да се извини на семейството й, да им даде пари, за да им затвори устите и да си я остави при роднините, така или иначе всички знаеха, че тя не е "докосната". Но, той реши да затвърждава брака си и така изгуби право за каквито и да е било претенции спрямо Наре. Не знам, разбирам болката му, наистина, но ми втръсна от неговото хленчене и жалване...всички трябва с него да се съобразяват и да го подкрепят. Не ми допада и желанието му да нарани Наре, заради своите грешки. Страх го било да й повярва, страх го било от себе си...страх, страх....Санджар не е никакъв Ефе, а е страхливец. И има наглостта да иска от нея да изостави дъщеря си и да се махне, само защото не бил сигурен в себе си. Що за мотиви?! Така ще нарани още повече Наре, ще нарани и дъщеря си, която толкова обича майка си. Да не коментирам наглостта и арогантността му да забранява на Наре да работи и да заплашва всички наоколо, за да не й дадат работа. Кой е той, наистина...за какъв се мисли? Бясна съм му на Ефето и така ми се щеше Гедиз да го пребие, хубаво да го насини. Наре иска съвсем нормални неща от него, готова е за преговори, за разговори, а той все вика, крещи, блещи се и не иска да прави компромиси. За мен, Санджар е много объркан, тесногръд и егоистично настроен човек. Комплексиран е, завижда и всичко това го тегли надолу. Грешните решения го правят още по-гневен и той наранява и себе си, но и другите. Санджар има нужда от добър урок и от катарзис, за да се промени.
Адмирации за играта на актьорите! Неслихан и Берен - прекрасни! Енгин - радвам се, че развива този образ, браво на него! Различен, убедителен, въздействащ! Flowers Blossom
Сега ще гледам новия епизод. Simple Smile
Хубав ден! Simple Smile Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 13:29 от dana78

# 95
  • На луната
Здравейте Simple Smile,
...Грешните решения го правят още по-гневен и той наранява и себе си, но и другите. Санджар има нужда от добър урок и от катарзис, за да се промени.
Сега ще гледам новия епизод. Simple Smile
Хубав ден! Simple Smile

Дана Flowers Bouquet с удоволствие те прочетох.
Пресолиха супата наистина сценаристките с някои неща. И мен ме качва на черешата Санджар бой, ама все пак по някое време се сещам, че е измислен герой Simple Smile
После си казвам, че не може Наре и Гедиз, и цялото му семейство да го обичат, и той да е чак толкова лош. А и както каза Елван, ако си обикнал някого, обичаш го с недостатъците му.
Чакам и аз тоя катарзис, ама все го отлагат Simple Smile Simple Smile Иначе и за боя си права, определено му беше малко. Поне носа да му беше счупил Гедиз, или там някое мозъчно сътресение, та да прогледне.
И какво сега, имаме си Опърничав, Гиздава пръчка и пъстра птичка между тях.
Купона е пълен Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 96
Дана, чудесен пост

# 97
  • На луната
Благодаря още веднъж за труда ви и за отделеното време Flowers Hibiscus Flowers BouquetFlowers Blossom Flowers Cherry Blossom Flowers TulipFlowers Sunflower
Изгледах серията, и ще се опитам да не бъда много критична, но разтягането на някои сцени до ръба на търпението ми идват в повече. Средностатистическият зрител, може да разбере чувствата на героите и без да ни местят камерата по десет минути между тях, и да карат горките актьори да се блещят и да гледат в една точка до припадък.
Надолу съдържанието си е чист спойлер затова, който не е гледал, да не чете Simple Smile
Скрит текст:
Опърничавият още не е укротен, ама има време, едва на пета серия сме Simple Smile През повечето време Санджар ефе, ми прилича на разлютен бик, особено като му се появи Наре пред очите, и без да се налага да развява червен плащ Simple Smile
Разбра се, и какви са им престъпленията на Сандъчларите. Явно бащата на Гедиз им е помогнал да усвоят субсидии. Така са започнали и бизнеса си. Сигурно не са отговаряли на определени условия, и са подправили документите. Нещо, което се прави масово и у нас, за съжаление.
Разбрах също и, че Санджар е станал настойник на Мелек, и БП/бившия посланник/, му е прехвърлил попечителството. Това не го бяха споменали в предишната серия.
Санджар постъпи егоистично спрямо семейството си, отстъпвайки пристанището, но той изглежда, като човек, който държи на думата си, та нямаше какво друго да направи. Харесва ми обаче, че не са го направили сноб. Нито е забравил, че е нямал обувки на краката си, нито се е възгордял да се фука с парите си. Повечето новозабогатели в сериалите обикновено излизат, като една въшка на челото и се разхождат гордо, гордо,  длъжни да уведомят всички, колко са важни и всесилни.
Халисе ханъм постъпи много грозно. Това да поръчаш насилие над беззащитна жена е дъното, на дъното.
Но на Неждет/или както там му беше името/ локмата, ще му излезе през носа. Този актьор, като е приемал ролята, вероятно са му казали, че ще играе глупак, който яде бой. Добре се справя Simple Smile
Елван засега е доста свежо попълнение, репликите й са забавни. Накара ме да се разсмея няколко пъти, насред цялата драма.
Що се отнася до Санджар и Наре, нещата никак не са се променили. На моменти ми напомнят за една велика литературна двойка, Хийтклиф и Катрин, за които след смъртта им също са се носели легенди сред местните жители. Споменавам ги не за друго, ами защото Хийтклиф остава един емблематичен образ, въпреки всичките си недостатъци, а горкият добър и нежен Едгар Линтън, никой не помни. За да ми е интересен един герой трябва да е многопластов, да ме вкара в историята, да ме накара да се опитам да го разбера, да предизвика реакцията ми.
Нашите герои, като характери нямат нищо общо с тези които посочих, но любовта е сложно и силно чувство, и често наранява. Няма голяма любов, нито в романите, нито в киното, която да е се е развила по мед и масло. Поне не и такава, която да се запомни. Simple Smile

Забравих да изкажа възмущението си, от финалната сцена. Не успях да преброя, колко полицая дойдоха да арестуват Гедиз и Санджар, обаче човек ще реши, че се хванали международни серийни убийци. Едва ли в това малко село има толкова полицаи, сигурно са извикали подкрепление. Въобще в турските сериали, арестите трябва да стават супер публично, и ако е възможно всички да разберат. Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 16:25 от Alaska 80

# 98
  • Яко в Матрицата...
Благодаря за темата Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Най-накрая изгледах новия епизод. Значи такова егоистично отношение на мъж към майката на дъщеря си е направо подсъдно! То просто няма какво да се коментира. Най-много ми харесаха думите на Гедиз, които направо му обърнаха вътрешностите на Санджар - тя няма да е с никой от двамата. Мисля, че това би трябвало да го отрезви и да се светне какви ги върши. Въпреки че нямам големи надежди скоро да започне да се променя, все пак дизи е това Joy

Хубава вечер!

# 99
Не съм много в час и не съм гледала последната серия, но дискусията ви ме провокира да се включа с няколко думи.
Благодаря ви, момичета, за интересните постове.
Без да посочвам кой къде е сгрешил в миналото и настоящето, ще направя една уговорка. Наре е претърпяла много болка и обиди от най-близките си. Жертва е на престъпление, животът ѝ е бил в опасност нееднократно, претърпяла е физически и душевни страдания. В много трудна ситуация е и е обзета от страх за бъдещето си с дъщеря си. Така че аз я оправдавам, дори ако в някой момент не е постъпила съвсем правилно.

През същия отрязък от време какво е преживял Санджар. Разкаяние може би за това, как е постъпил с Наре. Друго какво? Работил, забогатял, оженил се. Има семейство, има приятел, има покрив над главата си и работа. Дори и без любов, животът му е пълноценен. Аз не виждам какво би могло да оправдае идиотските му постъпки.
Колкото до Енгин, гледала съм го в много роли, познавам го добре като актьор и виждам в неговия Санджар все същите стари похвати, никак не ми е убедителен.
От актьорите в главните роли ми харесват Неслихан и Берен, от второстепенните - тези, които играят Каврук, Елван, Зехра. Гедиз колкото и да е положителен, все още не ме е спечелил, може би е минус за актьора.
Отивам да гледам новата серия. Да видим дали ще ми потвърди впечатленията.

# 100
  • Варна
Здравейте, момичета! Да ви благодаря и тук за невероятно бързия превод , прекрасни сте Two Hearts Heartpulse
Heart Decoration   Heart Decoration
Хубави постове, Alaska 80, dana78 Heart Decoration с удоволствие ви прочетох !
Приятна вечер!

# 101
  • София
Семейство Догулу   

# 102
Докато се разправяме със Санджар, сме изтървали патрона в Маями Флорида Heart Eyes

Много скоро нов проект, пише под снимките.

# 103
  • София
Докато се разправяме със Санджар, сме изтървали патрона в Маями Флорида Heart Eyes

Много скоро нов проект, пише под снимките

Много ще се радвам за Кадир, каква ли ще е изненадата  

Е това ме изкефи на макс  
Даже с крак и изрита вратата на Теменужка, за да й отвори  

# 104
Привет на компанията. Simple Smile
Ефето допусна две грешки (изблъскването на ДП в предполагаемата за него ПБН и в ноща на сватбата), но това по наказателния кодекс
най-много да се третира като лека телесна повреда и не бива заради това да го храните непрекъснато и да му вменявате вина и комплекси . Съвсем нормален парен, доста наивен и вярващ в любовта на ДП и разочарован от предателството и. Аз не виждам в него вина в " опита за летене". Откъде да знае той, че тя има афинитет към бейсджъмпинга като спорт?!  Wink
Моят съвет към него е по-най бързия начин да изтрие ДП от съзнанието си и да я подари както пристанището на Гедиз, защото тя си го лъже както и падне, но по лошото е, че в схемите включва и малката си щерка. Направо ми иде да сезирам турската комисия на защита на детето Smiley да изведът Мелек от обкръжението на майка си! Sweat Smile
Хубавия рейтинг според мен се дължи както на играта на ГГ, така и селските пинизи и битовизми със змийското
гнездо в конака. За мен единствената мацка която става е сестрата на селянина. Всички други са си влечуги, коя
от коя по-отровни!
Радвам се, че още на онлайн гледането видях (все пак гледам с много яки очила на KWIAT ) Smile основната идея на сценаристките, а именно че ДП не обича Ефето. Самата Елван също усети това и директно и поиска обяснение.
До тук с мнението ми относно сериала. Подчертавам, че не бъркам актьорите с героите! За мен всички се
справят добре с ролите си. Ако има някакви преигравания при второстепенните, го отдавам на режисьорското
виждане на ситуацията. За актрисата изпълняваща главната роля, само суперлативи от мен. Не бях гледал
Неслихан и си признавам, че много ми хареса! Аплодисменти и за малкото момиче играещо Мелек! Освен едно голямо Евала друго не ми идва на първо четене.
На всички ви слънчев петък и вълнуващ уикенд! И умната ей. Sweat Smile
Несподелената любов е гадно нещо, както казваше покойната ми баба! Smile

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 12:13 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт