Fatih Harbiye~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу~Vuslat~Sefirin Kizi ~ тема 123

• 46 826
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • Pleven, Bulgaria
Добър ден,момичета.Благодаря за превода на серията.Пректасно се справя екипа и си личи от неспирните коментари в соц.мрежи.Аз не се предавам и разчитам,че Санджар и Наре ще съумеят да се разберат и да си простят.Надявам се да видим голямата любов!Нашето момче си е номер 1.Така ни завъртя със Санджар,че не знаем да го обичаме ли,да го мразим ли,да го бием ли....Вашето момиче спечели възхищението ми още с 1 епизод и то продължава да расте.Освен талантлива е и красива,наистина като фея.Малката Берен.....Чудесна бонбонка!Браво на тези,които са подбирали каста за попадението!
Аляска,почти във всички твои коментари откривам и моето мнение.
Имате си много умело творци на колажи и хубава сговорна компания.
Тумба,специален поздрав от мен за горния пост!!!👏👏👏👏👏
На всички останало,прекрасен ден пожелавам.

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 12:13 от Не се сърди, човече

# 106
  • София
Актьорът Фуркан Аксой се присъединява към каста на сериала ДП. Очакваме го с интерес...

# 107
Здравейте и от мен Simple Smile,
Впечатления за 5 епизод: Посланикът е изключително неморална и жалка личност. Това не е баща, не е професионалист и не е човек, за мен. Той е един паразит. Как е възможна такава студенина, незаинтересованост и жестокост към собственото дете?! Ужасно! Вярвам, че той ще си получи заслуженото, но ще пакости доста.
Акън - същият отвратителен човек. Добре са подбрали и актьора, който има специфични кучешки зъби: леко издадени и дълги, като така се създава впечатление за хищник...за жестокост.
Мисля си, че Халисе и Санджар имат огромни комплекси по повод на бедния им произход и липсата на образование. Санджар проявява тези комплекси по друг начин...не като показност и високопарни приказки тип Халисе, а в отношенията си с другите. Това непрекъснато повтаряне, че е селско момче, че не е цивилизован...сякаш му служи за извинение и оправдание; от друга страна демонстрира високомерие в отношението с партньори и конкуренти, "купува" си дете и т.н. Лично за мен, това показва, че той е нестабилен, бърка приоритетите, объркан е като цяло и не може да открие нито вярната посока, нито някаква вътрешна хамония. В него се "бият" и много чувства, като дефицитите му вземат превес.
Харесвам Гедиз, Зехра, Яхя и сестрата на Гедиз. Допада ми и Елван, но някак си на моменти ми е изкуствена и мисля, че преиграва: това извисяване на гласа, "кудкудякане", някак си инфантилно държание на моменти (може би е режисьорско решение).
Много интересен момент сега ще е тази злоупотреба. В какво и до колко са забъркани двамата приятели?! Дано се разбере и за нападението над Наре, вярвам, че ще се стигне до поръчителите и тогава тежко им Simple Smile.

И да кажа две думи по дискусията относно Енгин: всеки има право на мнение и своя гледна точка. Лично за мен, Енгин се развива и като актьор и като писател. Виждам съвсем нов герой тук и той нито ми напомня на Керим, нито на Мустафа Булут. Дори не се сещам за тях. Булут, макар и с подобен характер, имаше едно нагло изражение на лицето, цинична усмивка и на моменти брутален поглед. Санджар е съвсем друг като "заряд" и въздействие. Няма да споменавам герои на Енгин като Текин от филма "Малък септемврийски проблем", който пък лично за мен е друго негово постижение.
По отношение на физиката и физическата подготовка - ние не знаем, дали има липса на такава или не. Не знам, как категорично може да се твърди това. Човекът е слаб и висок, няма излишни килограми, а това, че няма напомпани мускули, манекенска походка и не пуска клипчета как "блъска" във фитнеса си е негово решение (актьорите не са длъжни да имат перфектни тела), а и може да има и причина за това, която ние като зрители не  знаем. Точно за това, аз не се наемем да давам оценки и да твърдя неща, които няма как да знам.
Това как бяга и язди...честно казано, дори не ми е направило някакво впечатление да има нещо нередно.
Лично за мен -  рейтингът, интересът към сериала в Турция и в социалните мрежи и като продажбата на сериала в чужбина - са показател за силната игра на ГГ. Иначе щеше да е друго.
Всеки с мнението си Simple Smile.
Хубав ден! Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 яну 2020, 15:00 от dana78

# 108
  • На луната
Лично за мен -  рейтингът, интересът към сериала в Турция и в социалните мрежи и като продажбата на сериала в чужбина - са показател за силната игра на ГГ. Иначе щеше да е друго.
Така си е. Сама по себе си историята не е нищо кой знае какво на този етап. Поне аз не го виждам Simple Smile
Сигурна съм, че ако не бяха Енгин и Неслихан, много от сегашните зрители, нямаше да гледат сериала.

Цитат
Радвам се, че още на онлайн гледането видях (все пак гледам с много яки очила на KWIAT ) Smile основната идея на сценаристките, а именно че ДП не обича Ефето. Самата Елван също усети това и директно и поиска обяснение.
Тумба, вземи си поизтъркай стъклата на очилата, че май са се позамърсили Simple Smile А може и да си превключвал каналите, и да си видял някоя друга ГГ двойка Simple Smile
Ако Наре не обичаше Ефето, нямаше да прегръща него на края на серията, а Гиздавата пръчка Simple Smile Една жена, ако не обича, няма да си разранява пръстите до кръв да трие някакви техни си там символи на ВНЛ. Хич нямаше да се хаби да ходи до там и да реве, а щеше да си пие виното с Гедиз на удобния му диван. Не ми се изброява повече, защото няма смисъл, ама примери бол Simple Smile Явно всеки гледа неговия си монитор Simple Smile Не го приемай за спор, а за персонално мнение.

# 109
Така си е. Сама по себе си историята не е нищо кой знае какво на този етап. Поне аз не го виждам Simple Smile
Сигурна съм, че ако не бяха Енгин и Неслихан, много от сегашните зрители, нямаше да гледат сериала.

Цитат
Радвам се, че още на онлайн гледането видях (все пак гледам с много яки очила на KWIAT ) Smile основната идея на сценаристките, а именно че ДП не обича Ефето. Самата Елван също усети това и директно и поиска обяснение.
Тумба, вземи си поизтъркай стъклата на очилата, че май са се позамърсили Simple Smile А може и да си превключвал каналите, и да си видял някоя друга ГГ двойка Simple Smile
Ако Наре не обичаше Ефето, нямаше да прегръща него на края на серията, а Гиздавата пръчка Simple Smile Една жена, ако не обича, няма да си разранява пръстите до кръв да трие някакви техни си там символи на ВНЛ. Хич нямаше да се хаби да ходи до там и да реве, а щеше да си пие виното с Гедиз на удобния му диван. Не ми се изброява повече, защото няма смисъл, ама примери бол Simple Smile Явно всеки гледа неговия си монитор Simple Smile Не го приемай за спор, а за персонално мнение.

Очилата са много яки и са самопочистващи се! Sweat Smile Само дето чистачки нямат. Smiley Ти ако знаеш аз
колко мацки съм прегръщал и ни една не съм обичал в интерес на истината така , че това не може да е аргумент!
Една жена ако обича не би споделяла на шарения че лъже Ефето и след като излъжат дръпнатите очички ще
избяга с щерка си! Между другото е супер гадно да въвлича малкото си момиченце в подобна непочтенна игра.
За мен колкото по-рано Ефето и разпише билета за уволнение и я натовари на самолета толкова по-малко ще
страда за детската си химера! Wink Ако селянина не направи това най-добре ще е да се запише в клуба по делтапланеризъм или парашутизъм , защото накрая ще му се наложи и той да скача от скалата! Sweat Smile

# 110
Здравейте Simple Smile,
Аляска Hug
Хубаво е да има мъжко мнение, но както всички знаем, мъжете и жените имат различен начин на мислене. Има сумати теории изписани, психологически анализи, ако щете и антропологични тези за изначалната разлика в психологията на двата пола и емоциите им, в резултат на различните им роли и т.н. и т.н. Запознати сме всички.
Та, аз като жена виждам, че Наре обича Санджар, но иска да го избави от присъствието си, защото той...видите ли...непрекъснато й обяснява, че тя е стихия, която го мъчи, не го оставя да диша и т.н., разрушавала му живота. Наре въвлича малката в това, защото със Санджар не може да се излезе на глава. Тя иска съвсем уместни неща, готова е цивилизовано да разговарят и да се стигне до компромиси, но Ефето се осланя на своята селяния и липса на цивилизованост и иска да налага мнение и да стане на неговото. Да му е лесно, защото го било страх от самия него - детето да остане при него, а Наре да си ходи или да й наеме къща и тя да се "свие" в нея, та никой да не я вижда, а той да я издържа. Той кой е, че да й наема къща и да я издържа? Кой нормален мъж ще иска да разделя майка от детето й с пълното съзнание, че това дете ще страда? Мъж - егоист и страхливец. Той не иска Наре да работи, защото няма да е зависима от него и той ще е принуден да я вижда. А, Ефето няма сили за това, прекалено е слаб...но иначе има сили да вика, да се надува, да приказва и да се налага. Ефето иска Наре да е зависима от него, за да може да я контролира, иска да я скрие някъде, за да не я има друг мъж. Той не може да я има, и друг не трябва. Защо той не можа? Защото реши да затвърждава брака си и така изгуби всякакви права. Натрапи на детето една луда мащеха и после ще се чуди, защо Мелек изпада в шок.
Така че, ясно е, че двамата се обичат. Но, Наре е силна, великодушна и умна, а Ефето е тесногръд, злопаметен и самоконцентриран. Да чухме нещо от него, освен "аз това...аз онова...аз".  Спирам до тук Simple Smile.
Хубава вечер на всички! Flowers Hibiscus

# 111
  • между морето и небето
Привет🤗,

Дана , чудесен пост👍. Напълно сподалям мнението ми за Ефето. И аз отдавна го заподозрях, че не е никакъв Ефе и не мога още да разбера защо така го наричат. Предполагам, че му е останало като име от героичния му род.

В 5 серия ми хареса паралела в изказванията на Санджар и Гедиз за земетресенията. Много добро попадение на СЦ, макар че на места търпят моите критики. Та за първия това е зло - разрушение, погром, дори физически, а за Гедиз - напротив, има си и хубави страни - води началото на езера, планини...
Не ми хареса отношението на Санджар към Яхя, не стига, че не зачита мнението му, а и търси подкрепа за пренебрежително си отношение от останалите. Та и после всички вкупом, се опитват да вменяват вина на Яхя. Каквото мисли, каже или направи Ефето е миродавно и останалите нямат право на глас.

Новият персонаж Дуду засега изобщо не я виждам като приятелка на Наре. Там по-скоро ще има конкуренция не само за работното място, а за нещо повече😉. Направо Наре да и отстъпва Санджар. Не знам защо се самонаказва това момиче, ама сериал да става.

# 112
Изгледах серията и аз накрая,за което благодаря на екипа за превода:hibiscus:♥
Чудя се кого  да сложа  награда за най плитък ум: Халисе или брата на Менекше?Госпожа новобогаташката, дето тръска глава като "битуест кон" /израз на баба ми/толкова ли е глупава да възложи такава задача на тази карикатура Неждет Rolling Eyes Както и да е ...
 Другият умник пък му пречело съществуването на Наре?!?! Боже,този човек мрази сам себе си,сърдит е на себе си, егоист и комплексар!Но избива  тази ярост и безпомощност като упреква Наре за всичко!И ще я моли да не плаче,а заради кого има сълзи в очите?
Беше ясно,че забогатяването не е съвсем в реда на закона,да видим как ще се измъкнат от ситуацията.
Единственото за което не съм съгласна с Наре е да си вземе детето и са си замине както тя каза "все есно не са съществували"... еее няма как да стане!Слудиха го това слъдкишче,то не е предмет!

# 113
  • София
Ето как Гедиз, без да се усети се изпусна за партньрството със Санджар. Но когато Наре се зачуди и го попита, какво значи "партньори по престъпление", той набързо смени темата. Замисли се Наре, но някак си го подмина, не обърна много внимание на думите му.    

# 114
Привет но всички! Simple Smile
 Според мен, прекалено рано е да се отсъжда еднозначно един герой, който е в силно противоречие със самия себе си. Още повече, в последната серия показва наченки на замисляне и самопризнание на грешките си. Първото признание, че и дъщеря му му се сърди за пречките, които създава пред намирането на работа на Наре (и ... няма да позволи да я целуне). Второто - изслушването на Яхя пред конюшнята и после изказването му, че никой не го гледа в очите. Трето, отстъпи крачка назад по въпроса за партньорството, въпреки че е наясно с лъжата на     Наре, че ще се затвори в една къща и няма да работи. Така че... аз не съм го отписала Санджар като човек, въпреки че повтаря, че не е цивилизован. Показателно е, че и никой от добрите не го възприема като егоист - нито Гедиз, нито Наре, нито Каврък, нито брат му, нито сестра му, нито стари и млади в селото.
Не е ясно кому и как е възникнала идеята за злоупотреба с общинските пари, но са  факт думите на Гедиз, че и в ада би влязъл заради/заедно със Санджар.  Сигурно има защо един цивилизован Гедиз да прави подобни заявления.

# 115
Здравейте, сладури Hug

Дана, много хубави постове пишеш, с удоволствие те чета, но за последния специално те поздравявам Heart

# 116
  • На луната
 Според мен, прекалено рано е да се отсъжда еднозначно един герой, който е в силно противоречие със самия себе си. Още повече, в последната серия показва наченки на замисляне и самопризнание на грешките си. Първото признание, че и дъщеря му му се сърди за пречките, които създава пред намирането на работа на Наре (и ... няма да позволи да я целуне). Второто - изслушването на Яхя пред конюшнята и после изказването му, че никой не го гледа в очите. Трето, отстъпи крачка назад по въпроса за партньорството, въпреки че е наясно с лъжата на     Наре, че ще се затвори в една къща и няма да работи. Така че... аз не съм го отписала Санджар като човек, въпреки че повтаря, че не е цивилизован. Показателно е, че и никой от добрите не го възприема като егоист - нито Гедиз, нито Наре, нито Каврък, нито брат му, нито сестра му, нито стари и млади в селото.
Не е ясно кому и как е възникнала идеята за злоупотреба с общинските пари, но са  факт думите на Гедиз, че и в ада би влязъл заради/заедно със Санджар.  Сигурно има защо един цивилизован Гедиз да прави подобни заявления.
О, и аз не съм го отписала Санджар бой.
Даже спрях да му се ядосвам от половин серия насам. Simple Smile Гледам го как се оплита, като пате в кълчища и драпа да излезе от собственото си блато. Чак до дъното на ада не бих отишла с него, за разлика от Гедиз, който го обича повече и от брат Simple Smile
Що се отнася до комплексите. 95% от хората живеят с някакъв комплекс. Някои успешно го игнорират, други се справят някакси с него, а някои като Санджар не успяват. Според мен, сценаристите правят грешка, не толкова, че натоварват героя  с това чувство, колкото като не обясняват по-подробно защо толкова го е белязало. Показаха ни къде са спали, че е нямал обуки, че са му се подигравали... но за мен не беше достатъчно. Малкия Санджар не изглеждаше притеснен от начина си на живот, поне толкова, че това да го е превърнало в сегашния Санджар.
Липсата на цивилизованост, аз не я приемам буквално. Санджар е достатъчно цивилизован според мен, и всеки път, когато споменава, колко нецивилизован е, според мен го прави иронично. И когато му отърва.
Съгласна съм обаче, че е егоист. Но това се лекува Simple Smile
Нямам представа, какво са замислили сценаристките, то и най-вече с това ме държат Simple Smile но с характера на Санджар, често навлизат в противоречие.
Как по дяволите/сори Relaxed / де що има човек в това село харесва или обича Санджар ефе, Гедиз е готов да го последва в ада, Наре вече го е последвала в ада, и Мелек поддаде за нула време Simple Smile а драгия зрител в по-голямата си част едва го диша Simple Smile
Има два варианта, или на всички герои нещо им хлопа дъската и са някакви мазохисти, или проблема е в нашия телевизор Simple Smile
Аз нямам проблем с героя Санджар, защото такива герои са ми интересни. Не че го разбирам де Simple Smile ама правя големи напъни в това отношение Simple Smile Надявам се скоро трансформацията му да започне, че се изтощих да му адвокатствам Simple Smile

# 117
  • Варна

ахааххаах рускинята написала - Умрете! Joy

Добре , че нямам време да ви чета Joy

За мен няма какво да се коментира - Санджар е див селянин и е тъпак. Толкоз.
Наре трябва да го разкара - ще я дърпа и ще й говори тъпни, че ще й и вика. Айде по наклона!

Момичета - много благодаря за преводa! bouquet

Последна редакция: чт, 23 яну 2020, 19:57 от BVAR

# 118
 Според мен, прекалено рано е да се отсъжда еднозначно един герой, който е в силно противоречие със самия себе си. Още повече, в последната серия показва наченки на замисляне и самопризнание на грешките си. Първото признание, че и дъщеря му му се сърди за пречките, които създава пред намирането на работа на Наре (и ... няма да позволи да я целуне). Второто - изслушването на Яхя пред конюшнята и после изказването му, че никой не го гледа в очите. Трето, отстъпи крачка назад по въпроса за партньорството, въпреки че е наясно с лъжата на     Наре, че ще се затвори в една къща и няма да работи. Така че... аз не съм го отписала Санджар като човек, въпреки че повтаря, че не е цивилизован. Показателно е, че и никой от добрите не го възприема като егоист - нито Гедиз, нито Наре, нито Каврък, нито брат му, нито сестра му, нито стари и млади в селото.
Не е ясно кому и как е възникнала идеята за злоупотреба с общинските пари, но са  факт думите на Гедиз, че и в ада би влязъл заради/заедно със Санджар.  Сигурно има защо един цивилизован Гедиз да прави подобни заявления.

Здравейте!

Кате, чаках те да се появиш в темата. Напълно съм съгласна с теб. Считам, че не трабвя толкова ревностно да го критикуваме, защото той не знае, което знаем ние. На нас вече ни е показано какво се е случило с Наре и сме напълно съпричастни към нея, но той не знае цялата истина. И не иска да я знае, защото осем години е живял с отрицанието за нея. Изградил е, въз основа на всички приказки от околните, един образ, казано травиално, на лошата жена, любовта към която е скътал дълбоко в сарцето си.  Съвсем нормално е сега, това кеот се случва между тях за него да е земетресение и то поне  8 степен по Рихтер, крайно разрушително и опустошително.
Няма д руг начин, по който да реагира, освен този, който виждаме. Но........има едно но и то прави земетресението вече вулкан, защото му е поверено дете и то негово. Тези чакри го изкараха извън всякакви коловози. За мен всеки мъж в такава ситуация би постъпил по най- разричен начин, но повярвайте, е все негативен, с много съмнения и същевременно въпроси, на които иска отговори, но за жалост на от "виновницата"/ в случая Наре/, запазила това дете, а от себе си, дали да повярва на "виновницата", дали да й се довери, дали не го "премята" отново и същевременно щом е оставила детето, значи го е обичала, ама дали пък не иска по този начин да го
манипулира с други цели и още много въпроси в голямата главоблъсканица у мъжа.  За мен Санджар е точно в такава ситуация и , тъй като му липсва динамичност в характера,  а има семейно закостеняло възпитание,  изпада в лудост.
Наре е продукт на среда, която изисква поведение, отговарящо на  властимащия родител и неговата репутация.
Тя обаче осъзнава всичките си беди от къде са и е работила достатъчно дълго, въпреки опита за самоубийство, да ги погребе и да излезе от тяхната зависимост по начин, който е бил за нея единствен и той е да се оттърве от
насилника си Акън. И къде дойде Наре? При Санджар и то не само, защото детето е плод на любовта им, а защото въпреки всичко и всички тя пази дълбоко в себе си вярата в него и любовта му. Ако Санджар беше злодей, надали Наре щеше да му повери детето, въпреки бащинството.
Изненада ме или не можах да разбера една реплика от майката на Санджар,  на вечерята у тях тя каза нещо от рода, че преди години  е позволила на Санджар да се  пожертва, а сега няма да позволи. Не разбрах за кое пожертване говори Халисе. Да не би да знае начинът на забогатяване, чрез Гедиз и баща му, само и само да избие комплексите си от и за  Наре.
В разговора между двете майки се разбра, че между тях въпреки приятелството, което според мен е привидно, ще има вечното разделение кой какъв произход има.
Чудех се как пък Санджар и Гедиз са толкова близки, разбра се, че е от няколко поколения назад мъжете от двете фамилии се подкрепят, по какъв начин може би ще разберем, сега покрай това арестуване.
Яхя каза нещо много точно, което потвърди моите мисли, споделени  преди в мой пост, а това е , че Санджар има комплекс и то основно към парите.  Още като малък пожела пред Каврук и брат си , че трябва да забогатеят, а брат му му каза в разговора на двора пред конюшната, че Санджар прави всичко заради Наре и то с пари, първо ги изкарва, а сега може да ги загуби пак заради нея. Това беше едно точно определение на Санджар от родният му брат. В този ред на мисли, предполагам, че той е замесен във финансови машинации. Но не ми се иска да вярвам.

Последна редакция: чт, 23 яну 2020, 20:11 от Dimana-nova1

# 119
  • На луната
Димана, много интересен пост Simple Smile
Много от разсъжденията ти се припокриват с моите.
За думите на Халисе с пожертването, аз си ги обясних по следния начин. За нея пожертване може да е било това, той да се врече на Наре, и да стигнат почти до брак. Това, а и резултата след него. След случилото се от щастливия Санджар, едва ли е останало много. Налагало се е да събират отломките.
Интересното в случая с онази вечер е, как една погрешна реакция, може да промени целият ти живот, та дори и да не ти даде възможност да се поправиш. Често ни се случва да кажем и да направим някоя глупост, но после бързо се извиняваме и се реваншираме. Тези двамата не са успели.
За Гедиз и Санджар, каквото и да са направили, мисля че са го направили заедно, и са еднакво виновни. Не ми се вярва да ги държат дълго зад решетките. Или поне не двамата.
Все повече си мисля, че най-големият проблем на Санджар е липсата на доверие. Това при него е направо болезнено.Чувството му, че е предаден, се е превърнало в параноя. Това, че Наре премълчава важни неща, и го лъже не помага. Ние знаем, защо тя го лъже, той обаче не знае Simple Smile
Одеве забравих да спомена, че Халисе ханъм ме възмути много повече от бившия посланик. Беше жестоко и направо отвратително от жена, която е и майка на всичкото отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт