Случи ми се нещо странно XXII

• 91 565
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Не зная мила какво виждам, но по този начин спасих баба ми от смърт преди 15 години, да е жива и здрава този месец ще навърши 92г.
Докато братовчед ми не можа да спаси дядо си видението беше при свършен факт, без да каже на никой какво е видял докато спи направо е отишъл на селото си и точно както го е видял там го е и намерил обесен на едно въже висящ в плевнята.

# 316
Здравейте. Темата се измести към сънища май, но ми е интересно един тип случки дали са ви се случвали. Имали ли сте странни разговори с малки деца? Неща, които те не би трябвало да знаят, "спомени", които разказват и пр.?

Преди години бях гледала интервю с един български певец, който разказа, че детето му/децата му са казали, че преди да се родят са ги избрали за родители

# 317
  • Sofia
Миналата седмица и аз получих странно предчувствие,че ще срещна една позната с детето ѝ.Живеят наблизо,но не съм ги виждала от 3,5год.Предвидливо взех и по 1мартеничка за всяка.Излязох,разхождах се,пазарувах,на връщане минах по съвсем различен път от обичайното,беше ранен следобед и по това време детето е на у-ще,а майката на работа...но ги срещнах Blush нещо се наложило тя да си тръгне по-рано и да я вземе и малката...Дано само за хубави неща са ми тези усещания Hands Pray

# 318
Миналата седмица и аз получих странно предчувствие,че ще срещна една позната с детето ѝ.Живеят наблизо,но не съм ги виждала от 3,5год.Предвидливо взех и по 1мартеничка за всяка.Излязох,разхождах се,пазарувах,на връщане минах по съвсем различен път от обичайното,беше ранен следобед и по това време детето е на у-ще,а майката на работа...но ги срещнах Blush нещо се наложило тя да си тръгне по-рано и да я вземе и малката...Дано само за хубави неща са ми тези усещания Hands Pray
И на мен ми се е случвало няколко пъти. На най-невероятни и необичайни и за двамата места.

# 319
  • Sofia
Имала съм много такива случки.Още от дете,но не съм обръщала внимание,а и бях много затворена и не споделях. ...сега си спомних как като тийн,първо влюбване..нямаше телефони,но имам усещане,че в определен ден,време и точно място ще срещна въпросният Hug ,сбъдваше се Heart Eyes

# 320
Аз имам такова усещане за една моя приятелка. С нея сме близки още от забавачницата, тя е най-старата ми приятелка, с която поддържаме връзка. Чувствам я много близка, живеем наблизо, но рядко контактуваме, и двете сме доста заети. На няколко пъти ми се е случвало да мисля за нея, да ми се върти в главата - и хоп, тя ми се обажда. С друг човек нямам такава връзка.

# 321
Още като ученичка,веднъж гледах документален филм за някакъв концлагер.Показваха как е изглеждал отвътре Странното беше,че това място ми беше ужасно познато,сякаш съм била там Не помня името на концлагера,но знам че по някакъв начин съм свързана с това място и дори и сега мога да го опиша

# 322
Пепита, мисля, че вече знаеш какво е, навярно остава да повярваш. Хубаво е, че ти се дава възможност да променяш събитията.

# 323
Отивам да издиря филма, мерси. В момента събирам филми на подобна тематика.

Готово! Много я харесвам Николката, много добра актриса е.

Филмът е  много добър, но вие вече знаете края и не знам дали ще ви е интересен. Друг подобен, който мн ми е харесал е класиката "The sixth sense", "Just like heaven" и корейските "Addicted" и "A Tale of two sisters". На двата корейски филма, разбира се, има и американски римейкове.

# 324
Отивам да издиря филма, мерси. В момента събирам филми на подобна тематика.

Готово! Много я харесвам Николката, много добра актриса е.

Филмът е  много добър, но вие вече знаете края и не знам дали ще ви е интересен. Друг подобен, който мн ми е харесал е класиката "The sixth sense", "Just like heaven" и корейските "Addicted" и "A Tale of two sisters". На двата корейски филма, разбира се, има и американски римейкове.
Отивам да ги изровя от тракера.
Благодаря😎

# 325
Момичета, случи ми се преди няколко месеца, но ми е ярко в паметта все още. Легнах си както обикновено, затварям врата на спалнята и изгасям всички светлини. Уличните лампи са далеч и светлината отвън е по-скоро илюзия, отколкото усещане. Тази нощ не сънувах, просто спях дълбоко, докато нещо не ме накара да отворя очи. В края на леглото, при краката ми, имаше силует на човек, стоеше изправен, висок и по-черен от тъмнината наоколо. Стоеше неподвижно и ме гледаше. С периферното си зрение видях, че вратата на стаята е отворена. Изплаших се много, присъствието беше направо физическо, разбирате ли. Бях вцепенена, не можех да помръдна, просто мозъка ми в един момент отказа да възприема това, което виждам и заспах отново (?!)
На сутринта вратата все още беше отворена и външната врата не беше заключена, а принципно не забравям да го правя. Е вече със сигурност не забравям Joy Още мога да си го представя как стои откъм краката ми...

# 326
Parfait, как беше облечен човекът? Имаше ли черно старомодно бомбе?
Същото нещо ми се случи преди около 12-13 години. Тогава живеех в дома на приятеля ми (сега съпруг) заедно с родителите му. Неговата стая беше с излаз към терасата и спалнята беше разположена така, че главите ни се падат до прозореца, вратата на терасата ми е от дясно. Беше горещо лято и спяхме на отворена врата към терасата. Изведнъж се будя от дълбок сън и с периферното си зрение виждам от дясно човешка фигура, която влиза от вратата на терасата (апартамент на 4ти етаж).  Беше много ранна сутрин, тоест не беше тъмно, а се развиделяваше. Изпадам в паника, но цялото ми тяло е сковано и не мога да помръдна нищо освен врата си. Обръщам се наляво към мъжа ми и се опитвам да му извикам и да го събудя, но нямам глас. През това време човекът е стигнал до краката ми и вече мога да го огледам - мъж с черен костюм и старовремско черно бомбе на главата. Беше приведен и не му се виждаше лицето от шапката. Изведнъж ми хвана двата крака с ръце и аз изкрещях, след което той изчезна. Не съм заспивала повече. Усещах супер реално ръцете му върху глезените си. Моят мъж се събуди, а аз цялата треперех, а пулсът ми беше до небесата. Помня го супер ясно, сякаш беше вчера.

# 327
Не виждах облеклото, беше много тъмно, самата фигура беше изцяло черна и сторше абсолютно неподвижно, взираше се в мен. Не виждах лице, само огромна, черна фигура. Не посегна към мен, но мисля, че ме видя... че го гледам. После сякаш заспах (за миг, за минути?) и се събудих "в реалността", с толкова ярък спомен за случилото се, не като сън, а точно като спомен. Изплаших се, та той беше там напълно материален, но не усетих реална заплаха (така ми се иска да мисля). Какво искат, да му се не види?

# 328
Нормално е да ни наблюдават, някои ги виждат, други като мен, не. Мен много ме е страх и дори да усетя нещо, няма да гледам.

# 329
  • София
Още като ученичка,веднъж гледах документален филм за някакъв концлагер.Показваха как е изглеждал отвътре Странното беше,че това място ми беше ужасно познато,сякаш съм била там Не помня името на концлагера,но знам че по някакъв начин съм свързана с това място и дори и сега мога да го опиша

Аз имам такова усещане за някои реални места, но такива, които съм посещавала лично в ежедневието си. Дори вчера ми се случи. Минах през един квартал, през който скоро не съм минавала, но винаги ме е привличал с нещо. Просто усещане, че това е моето място, че там ще бъда щастлива или съм била и т.н. усещания, но никога не съм живяла в този квартал и не съм имала близки хора в него. Вчера умишлено се загледах в обстановката  в квартала и си зададох въпроса самия квартал като такъв дали ми е уютен. Установих, че изобщо не ми е уютен, дори в известна степен е отблъскващ и потискащ с тежката си архитектура. Може би някога в предишен живот съм била свързана с този квартал според мен.
Имам същото усещане и за други места. За мен е странно не от мистичната страна на въпроса, защото такава според мен лично за моите усещания няма. Странно ми е просто като явление, защото нищо в миналото или настоящето не ме свързва с тези места.

Общи условия

Активация на акаунт