Случи ми се нещо странно XXII

• 91 561
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Няколко пъти като си легна и съм в будна , изведнъж леглото ми сякаш вибрира, не е земетресение. Надигам се и си казвам да не би аз да е от моето тяло, много странно. Случвало ли ви се е

# 331
Днес,докато работех при едно семейство.Те бяха при мен,в хола.Мъжа стоеше пред лаптопа и беше се задълбочил в нещо.Жена му му каза да се приготви за излизане ,а той не и отговори.С периферното си зрение го видях че стана и излезе от хола.Чух и стъпките му...В следващия момент погледнах към масата и видях,че Люи не е и помръднал.Все така си работеше задълбочено на лаптопа

# 332
Няколко пъти като си легна и съм в будна , изведнъж леглото ми сякаш вибрира, не е земетресение. Надигам се и си казвам да не би аз да е от моето тяло, много странно. Случвало ли ви се е
На мен редовно. Нямам обяснение

# 333
И аз често усещам това. Всеки път си мисля, че има слабо земетресение и поглеждам лампата дали се клати. Но не е земетресение. И аз не знам какво е. Не го считах за толкова странно, мислех че аз съм си луда, ама ето че не съм единствена!

# 334
Беллора, дядо ми не е бил с каруца тогава, ходел е пеша. Даже е имало още двама съселяни с него, но са се разотишли по къщите си преди мястото, където се е случила въпросната случка. Нещото, което е скочило на гърба на дядо ми, не е издало никакъв звук, само го е ритало в гърба да тича. Той после не обичаше никак да ми разказва за тая случка, но аз бях разбрала косвено от разговори между него и баба ми, и все го питах, докато бях малка. Тогава ми беше нещо като приказка, но как да очакваш от дете в предучилищна възраст да оцени адекватно ситуация като тази.

Такаааа..Сега да ви разкажа и третата случка, за която споменах. Аз като някоя Шехеразада, хаха🤣
Случило се е преди аз да се родя. Майка ми си е била още неомъжена. Ще ви опиша къщата ни на село, защото има значение за историята. Дворът е много голям, от уличната порта през средата на двора минава пътека, която води до къщата в дъното му. От долната страна на пътеката имаше лозе, дядо ми се славеше из селото с хубавото вино, което правеше.
Та, седели си една вечер майка ми и баба ми в стаята на първия етаж, било лятно време и прозорците били отворени. В момента нямало ток, по онова време (1950 и някоя си) често е спирал. Та, в стаята била запалена газена лампа. И както си седят, изведнъж двете виждат над лозето, на височина повече от пет метра да се върти пламък. Разбирайте, пламък като от запален огън, т.е.  голям. Доста време се е движел над лозето и все едно се е мятал в различни посоки. Дядо ми по това време е  бил нощна смяна в акумулаторния завод в града. Майка ми и баба ми толкова се изплашили, че не заспали до сутринта, докато дядо ми не се прибрал. Спомням си, че често двете говореха за тази случка, и не смееха да излизат по двора по мръкнало. Баба ми обичаше да ходи до сестра си, която живееше на долния край на селото, но ако закъснееше и вече беше започнало да се мръква, викаше от улицата на дядо ми да дойде да я посрещне.
Баба ми ми е разказвала,че има един ден в годината (не помня кой е,май Арахангелов ден,но не съм сигурна) в който ако вечер видиш огън,то на това място има заровено злато.
На Благовец знам аз. И се хвърля дреха, като го видиш, да знаеш, къде да копаеш. Но има ритуали как се освобождава от проклятия съкровище. Чувала съм, че иманярите не пипат току така.

# 335
  • В.Търново
И аз често усещам това. Всеки път си мисля, че има слабо земетресение и поглеждам лампата дали се клати. Но не е земетресение. И аз не знам какво е. Не го считах за толкова странно, мислех че аз съм си луда, ама ето че не съм единствена!

Живеем в блок на 1 етаж над магазини.Хола ни е в задната част на блока, а от пред има друга стая към пътя.
Като минават по-тежки превозни средства на главната улица като автобуси, камиони и хола се разтриса.Ако съм седнала на стола пред компютъра или съм на дивана и се усещат вибрации, понякога се чудя земетресение ли е или минава някой автобус.Стаята, която е отпред към пътя не тресе.Всъщност външната стена на хола е нацепена от долу до горе и при комшията отгоре е така, от същата страна на блока отвън плочките бяхапотънали преди години.Та, така че , явно блока поддава.Може и при вас да е така.

# 336
  • UK
А аз веднъж забравих да намаля центрофугата на пералнята като смених програмата Simple Smile

Как не падна тоя блок, не знам!

# 337
Е, аз писах нощес в оплакваческата тема, щото бях пред паник атака, но сега да споделя своя опит със... сънната парализа, може би ?
Прибрах се късно и заспах трудно. Съня беше много лек, някак объркан, хем сънувам, хем осъзнавам, че е сън. И в един прекрасен момент сякаш тавана ми засмука тялото. Влязох в нещо като водовъртеж, ама без вода(забравих думата) и се издигах въртейки се. Около мен беше тъмно. Усещах вибрации и адско бучене в ушите. Уплаших се и се опитах да мърдам с крака/ръце да се събудя, но не можех. Започнах да викам ММ, обаче осъзнавах, че реално не викам, а си мрънкам тихо под носа. През това време започнах да падам по гръб, отново с въртене. Уплаших се още, но някак осъзнах, че знам какво е това. Чух как успокоявам себе си с думите “отпусни се, няма да свърши докато се опитваш насила, може да не е толкова страшно това, което предстои”. Просто съм чела за подобни състояния и не ми беше чаааак толкова страшно и непознато. Събудих се с много учестено дишане и сякаш на едната ръка щяха да ми гръмнат вените, а краката ми стояха подкосени доста време. Ушите ми бяха заглъхнали. След това се успокоих, легнах на една страна, защото бях по гръб, когато това се случи и спах спокойно.
Та това е от мен, най-странното нещо, което ми се е случвало, още ме държи емоцията. Като се събудих се молех никога да не ми се случи отново, но сега си мисля, че ако съзнанието ми беше подходило по друг начин и се беше успокоило вероятно щеше да бъде интересно продължението.

# 338
  • Варна
Според мен точно това е сънна парализа. По едно време ми се случваше много често и колкото повече се шашнах и се мъчех да се събудя, толкова по-силни ставаха вибрациите и бученето. Когато спрях да се плаша и тези истории престанаха.

# 339
Е, аз писах нощес в оплакваческата тема, щото бях пред паник атака, но сега да споделя своя опит със... сънната парализа, може би ?
Прибрах се късно и заспах трудно. Съня беше много лек, някак объркан, хем сънувам, хем осъзнавам, че е сън. И в един прекрасен момент сякаш тавана ми засмука тялото. Влязох в нещо като водовъртеж, ама без вода(забравих думата) и се издигах въртейки се. Около мен беше тъмно. Усещах вибрации и адско бучене в ушите. Уплаших се и се опитах да мърдам с крака/ръце да се събудя, но не можех. Започнах да викам ММ, обаче осъзнавах, че реално не викам, а си мрънкам тихо под носа. През това време започнах да падам по гръб, отново с въртене. Уплаших се още, но някак осъзнах, че знам какво е това. Чух как успокоявам себе си с думите “отпусни се, няма да свърши докато се опитваш насила, може да не е толкова страшно това, което предстои”. Просто съм чела за подобни състояния и не ми беше чаааак толкова страшно и непознато. Събудих се с много учестено дишане и сякаш на едната ръка щяха да ми гръмнат вените, а краката ми стояха подкосени доста време. Ушите ми бяха заглъхнали. След това се успокоих, легнах на една страна, защото бях по гръб, когато това се случи и спах спокойно.
Та това е от мен, най-странното нещо, което ми се е случвало, още ме държи емоцията. Като се събудих се молех никога да не ми се случи отново, но сега си мисля, че ако съзнанието ми беше подходило по друг начин и се беше успокоило вероятно щеше да бъде интересно продължението.
Ако не се беше уплашила,щеше наистина да е интересно преживяване.Много хора се опитват(доста от тях успяват) осъзнато да го постигнат.До преди 5г аз успявах,но сега (отдавам го на напрегнатото ми ежедневие) не успявам . Пътуване извън тялото.
Има много книги на тази тема.За мен това бяха невероятни изживявания.

# 340
Леле, колко силно е било. Ако беше се оставила, вибрациите и бученето щяха да станат като звънетето на летящ комар и тогава щеше да се пренесеш в друг свят. Лошото е, дали щеше да можеш да се върнеш😁😋

# 341
  • България
Какво става,ако не може да се върне?

# 342
Какво става,ако не може да се върне?
Няма такава опасност

# 343
Здравейте. Темата се измести към сънища май, но ми е интересно един тип случки дали са ви се случвали. Имали ли сте странни разговори с малки деца? Неща, които те не би трябвало да знаят, "спомени", които разказват и пр.?

Преди години бях гледала интервю с един български певец, който разказа, че детето му/децата му са казали, че преди да се родят са ги избрали за родители
С риск да звучи фантасмагория, аз имам конкретен "спомен" как е станало, как излизам от една река, близо до къщата на баба и отивам до хълм, в подножието на който е дядо ми (в спомена ми изстрелва горящи стрели) и се разбираме, че сега аз ще отида в това семейство. И после се материализирам. Който е имал подобни преживявания, знае усещането, за това, че има ненаучени уроци, заради които отива при това семейство и как му е дадено да избира. Аз поне, имам някаква кристална яснота защо съм се родила в моето шантаво, шантаво семейство и до сега всички проблеми, които живота с тях ми е довел до главата, са ми били от полза да стана това, което съм сега.

п.с. Този "спомен" е толкова ясен, че не отслабна като усещане през годините и си има статут на част от историята на живота ми.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 10:42 от Анонимен

# 344
Скрит текст:

И на мен ми се е случвало това с вибрирането/земетресението. Мисля, че когато се събудя от лек сън основно... Много е странно.

Общи условия

Активация на акаунт