Случи ми се нещо странно XXII

• 90 246
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Ronald, вглеждането в себе си няма нищо общо с пари. Напротив, основното е да се издигнеш материалния свят и да прескочиш егото си. Надявам се да има хора в този тема, които ме разбират Simple Smile

Инаме, за връщането при близките си - сънищата, които сънуваме с наши починали близки,както и странни случки с тях са точно резултат от завръщането им. Тоест, те избират да не се преродят или на отидат на по-високо ниво, а да останат да бдят над близките си в последния си живот. Тук пак играе и егото при тях и не е много правилно, но е дълга тема Simple Smile

Интересно ще ми е да се включат и други хора, които имат понятие за какво говоря Simple Smile
Не мисля, че хората , които умират въобще имат преживявания, просто за тях всичко приключва, по-добре е наистина да почиват в мир отколкото да страдат дори след смъртта. Мое мнение е, че преживяванията с духове, сънища с починали и други са просто начин на живите да се справят с мъката и да продължат независимо дали е страшно или не.
Много интересна тема. От някои преживявания ми стана студено и страшно по това време. При мен странно нещо, което се случва понякога е да си помисля нещо и след време да се случи - за един приятел, че не е идвал на гости отдавна, скоро след това разбирам, че ще идва. Мисля си, че не съм яла диня това лято и скоро на работа черпят. Също съм имала преживявания със сънна парализа.

# 661
Не съм сигурна, че избират. Просто има нещо, което ги задържа, нещо несвършено, което ги свързва със света на живите и докато това нещо съществува, няма да се преродят. Не е необходимо да е друг човек. Може да е отмъщение или урок, който трябва да се научи. Вероятно и там се учат уроци, както и тук. 🤗
Човек никога не е готов да си тръгне. Винаги ще има още нещо, което е трябвало да свърши, или да каже нещо на някого и т.н. . Такова нещо като - готов съм да си тръгна от този свят - го има само в книгите или по филмите за по- голям драматизъм.  Хиляди и милиони хора назад във времето са си тръгвали насилствено, преждевременно, ненадейно и всички са оставяли по нещо недовършено. Едва ли всички те ( или душите им) са останали тук заради това. Мое мнение.

# 662
Точно така, остават само ако решат, че са нужни още на близките си да ги пазят или както в случая с ядрото с гъбите, ако изобщо не могат да приемат смъртта. При всички положения ги води все още егото. В другите нива егото не съществува.

# 663
Може и така е. Никой не знае със сигурност, затова и не можем да даваме категорични мнения.
По принцип, в някои вярвания, руските например, се смята, че мъртвецът остава "активен" една година след смъртта си и през тази година е все още около тленните си останки.

# 664
  • Карлово
Човек никога не е готов да си тръгне. Винаги ще има още нещо, което е трябвало да свърши, или да каже нещо на някого и т.н. . Такова нещо като - готов съм да си тръгна от този свят - го има само в книгите или по филмите за по- голям драматизъм.  
Не съм съгласна. Свекърва ми беше доста зле, в напреднала възраст, на няколко пъти беше пред летален изход, но се освестяваше и си живееше. Имаше и склероза. Седмица преди кончината си, падна от леглото и си удари челото. Получи май сътресение и започна да не може да преглъща и да говори. Отказваше храна и вода дори. Явно и  спряха и болките, и се успокои, вече не я беше страх да си отиде и свърши.

Леля ми след инсулт, без много поражения веднъж ми каза:"Уморих се. Стига вече. Мъчно ми е, че не съм полезна вече." След 2-3 месеца си отиде.

Човек може да се закрепи, като мумифициран да стане, но като не води пълноценен живот, се уморява и си отива.

Друг пък се вкопчва в живота и се бори, не му се умира. Иска да види още неща...и живее, докато нещо не го изкара от това му състояние и не го обземе апатия.

# 665
Тука има доста интересни истории, включително за въображаеми детски приятели  и спомени от минали животи - https://www.boredpanda.com/darkest-things-kids-said/?utm_source= … _campaign=organic

МamaNaMiro, виж номер 5.

# 666

Знаех си, че паранормалното съществува знаех си Cry От нищото ми се появи този зловещ знак на ръката.От НИЩОТО!До преди малко го нямах!С маркер е, защото се отми с вода, но как така от самосебе си се е нарисувало.Някой с подобно изживявене?Поне да се успокоя, че не е нещо зловещо и не ми предстои нещо лошо Cry

# 667

Знаех си, че паранормалното съществува знаех си Cry От нищото ми се появи този зловещ знак на ръката.От НИЩОТО!До преди малко го нямах!С маркер е, защото се отми с вода, но как така от самосебе си се е нарисувало.Някой с подобно изживявене?Поне да се успокоя, че не е нещо зловещо и не ми предстои нещо лошо Cry
Паранормалното съществува,факт,но предполагам,че си се допряла някъде и това се е отпечатало.Не се тревожи
Още като ученичка,когато с огледало викахме духа на дама Пика ,след това измих огледалото и го изтрих в блузата си( била съм 5-6клас) и образа от огледалото се появи на блузата ми,но нищо лошо не ми се случи,освен,че никога повече не облякох тази блуза

# 668
Дано си права, дано, дано Cry Cry Много се уплаших Cry Най ме притеснява да не е зловещ знак, че ще умра или че мой близък ще умре Cry

# 669
Нацапала си се с химикал или си се опряла някъде. Току така не стават тези неща. Не се филмирай

# 670
  • София
Аз работя с документи и редовно върху ръцете ми в горещото време се отпечатват някакви "знаци" когато съм се опряла на някой лист. Не се притеснявай.

Мимоза, аз никога не съм викала Дама Пика и сега ми направи впечатление като написа за блузата. Чертае ли се нещо с маркер върху огледалото когато се вика Дама Пика?

# 671
Аз съм викала Дама Пика, всеки път умирах от страх. За последно я виках, сама в долната стая, където имаше голямо огледало. И, когато се обърнах, с огромен страх в сърцето, от стечките на дезодоранта се беше образувал малък силует на жена в рокля до земята. Така ми излопка сърцето. Не помня как се изнесох през вратата. Беше ми за последно, наистина😁🤣

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 13:30 от HumbleDrumble

# 672
Аз работя с документи и редовно върху ръцете ми в горещото време се отпечатват някакви "знаци" когато съм се опряла на някой лист. Не се притеснявай.

Мимоза, аз никога не съм викала Дама Пика и сега ми направи впечатление като написа за блузата. Чертае ли се нещо с маркер върху огледалото когато се вика Дама Пика?
Беше с огледало и парфюм.То парфюма се беше образувал образ.След това измих огледалото (малко огледало) и реших да го подсуша в блузата си.Тогава образа се появи на блузата ми.Но както вече казах,тогава бях много малка

# 673
Ние сме викали Дама Пика с огледало, което се спука. Беше малко и го държахме, спука се само. Помня, че нашите ме водиха да ми леят куршум тогава и беше излезнала карта. От тогава си умирам от страх само като чуя името.

# 674
Викахме Дама Пика в една съседка, през деня, с огледало и дезодорант, зачулени с едно одеяло.
В един момент се чу страшен трясък и се разбягахме коя накъдето види.
Оказа се прабаба й, съборила някакви неща в близката плевня.

Общи условия

Активация на акаунт