Изгодни полети по целия свят търсачки, промоции, летища, компании…/Тема 5/

• 75 759
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, някой има ли опит с приложението на AirSerbia за закупуване на билети?
За първи път ми се налага аз да купувам билети и освен,че ми е непознато ми е малко притеснено.

# 451
  • Варна
Купих през сайта на Air Serbia преди половин година, не си спомням да има някакви особености. Приложението не съм ползвала.Препоръчвам да си направите профил, даваха 10% отстъпка. Аз не си направих и имам билетите само на имейл. Все пак в  имейла има линк към сайта за управление на резервацията, но ми се струва, че ако бях с профил, щеше да е по-лесно. Още повече, че ми отмениха полета и  така и не пътувах с тях. Ако сте с прекачване, билетът е един, но резервацията може да се управлява само чрез съпорта. В моя случай ми отмениха единия от двата полета и доста се лутах докато разбера, че не мога сама да откажа новите полети, които ми предложиха, и че искам да ми върнат парите.

# 452
Момичета, преди при Ryan Air имаше чекиране 24 часа преди полета. Сега пак ли е така? И можете ли да ме светнете какво беше? Също така забелязах, че са намалили размера на ръчния багаж, преди се приемаше малък куфар, а сега искат по-малки раници, вие с какви раници ходите? Утре ще ходя до Декатлона да взема нещо подходящо. 

# 453
  • Б
Здравейте, от София до Барселона за месец септември  има ли нещо изгодно? Щерката гледа билетите от 100-200 евро  в посока към Барселона, а от Барселона за София са по 40 евро.

# 454
  • Сф
Момичета, преди при Ryan Air имаше чекиране 24 часа преди полета. Сега пак ли е така? И можете ли да ме светнете какво беше? Също така забелязах, че са намалили размера на ръчния багаж, преди се приемаше малък куфар, а сега искат по-малки раници, вие с какви раници ходите? Утре ще ходя до Декатлона да взема нещо подходящо. 

Явно от много години не си летяла, защото това с кабинния багаж не  е от скоро. Безплатна е само раницата, куфар се заплаща. Ползвам раницата си за лаптоп.

Все още важи чекирането 24ч преди полет.

# 455
Здравейте, от София до Барселона за месец септември  има ли нещо изгодно? Щерката гледа билетите от 100-200 евро  в посока към Барселона, а от Барселона за София са по 40 евро.
за юли беше обратното
умишлено е явно

# 456
По-скоро зависи от търсенето. Емигрантски поток, в началото на ваканцията към България, в края обратното. Ако излезете от стереотипа - печелите.

# 457
А може ли при Ryan Air да се мине с раница, която е 48 см, вместо 40 см? Ако примерно не е пълна до край?

# 458
Може,да.Важното е да се натъпка в клетката,а щом не е пълна ще стане.

# 459
  • София
Аз затова пътувам с раница. Обикновено и хората с раници не ги проверяват, защото знаят, че ако е толкова проблем, човек може да изкара някоя дреха и да натъпка раницата. Проверяват и се заяждат с тези с твърди куфари, които и 1 см да бягат няма какво да направят и куфара не влиза в клетката.

# 460
Ако раницата има твърд гръб като самар, ще има проблем - няма да може да влезе в клетката. Свидетел бях на такъв случай.

# 461
  • Sofia
Здравейте, необходимо ми е да си букна билет и за съответната дата откривам полет, предлаган на изгодна цена от няколко агенции. Полетът е с прекачване.
Обявената цена е на практика идентична от GotoGate, Mytrip и BudgetAir. Първите две май са една и съща компания – проблемът е, че има адски много негативни мнения за нея. За третата – BudgetAir – сякаш, са по-малко.
С кой да резервирам? Мъжът ми ме навива да дадем 700-800 лв. отгоре и да пътувам с по-сигурна агенция (има такава опция), но на мен не ми се струва добра идея да се хвърлят "пари на вятъра". Какво ще ме посъветвате? Simple Smile

# 462
Здравейте, необходимо ми е да си букна билет и за съответната дата откривам полет, предлаган на изгодна цена от няколко агенции. Полетът е с прекачване.
Обявената цена е на практика идентична от GotoGate, Mytrip и BudgetAir. Първите две май са една и съща компания – проблемът е, че има адски много негативни мнения за нея. За третата – BudgetAir – сякаш, са по-малко.
С кой да резервирам? Мъжът ми ме навива да дадем 700-800 лв. отгоре и да пътувам с по-сигурна агенция (има такава опция), но на мен не ми се струва добра идея да се хвърлят "пари на вятъра". Какво ще ме посъветвате? Simple Smile

Няма по-сигурна „агенция“ от директната покупка от авиокомпанията. За там не пишете как са цените.
Иначе всички са маскари. Simple Smile При промяна/отмяна на някой полет от страна на авиокомпанията или пък невъзможност да се пътува от ваша страна (всичко се случва Sad ) ще трябва сами да се разправяте с посредника, а това често е проблемно.
Понеже явно полетите ви са по-скъпи, аз бих си платила такса обслужване от агенцията (т.е. не базово безплатно, ами следващо ниво). Обикновено е към 20-30€.
Всичко в крайна сметка е риск, но пък аз постоянно си купувам билети от посредници (opodo, mytrip, trip.com) точно поради по-ниската цена. Май директно купувам само от уиз. Simple Smile

Бихте ли казали коя е „по-сигурна агенция“ според вас? Simple Smile Интересно ми стана.

# 463
Горе-долу са еднакви. Билет ще получите на съответната цена, но ако има отмяна или искате промени, може много да се разправяте. Коя е авиокомпанията и колко струва билета директно?

# 464
  • Sofia
Много ви благодаря за отговорите и извинете, че се включвам със закъснение! Simple Smile
Като споменах "по-сигурна агенция", вероятно не се изразих добре. Имах предвид именно резервиране директно през конкретната авиокомпания. Отделно, мъжът ми работи във фирма, през чиято система също бих могла да си запазя билет, при нужда. Но и двете опции оскъпяват начинанието с доста голяма сума, както вече споменах. Оттам идва и чуденката ми.
Ако правилно се ориентирам, билетът би излязъл поне четворно по-скъп, ако резервирам директно през системата на самите авиокомпании (полетът е с прекачване, както споменах).
Чак ми е странно, че някои от тези агенции го предлагат на толкова по-бюджетна цена... Няма никакъв шанс да е измама, нали?

Общи условия

Активация на акаунт