Изгодни полети по целия свят търсачки, промоции, летища, компании…/Тема 5/

• 75 759
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Риск винаги има, но 4 ч. и 40 мин. е добре. Все пак напишете за кое летище става въпрос и по кое време на деня.

# 226
За мен 2:40 не ми е комфортно, иначе съм го правил... ако не изтеглиш късата клечка със закъснение нямаш проблем. Аз лично бих купил директно от компанията, с малко повече време за прекачване и без такса към посредника.

С гаранцията на Киви нямам опит, но са ми разказвали лоши неща. Купуват билети заедно, като се оказва, че връзката е невъзможна. После няколко месеца разправии докато върнат парите, естествено на място не ти помагат, защото не реагират бързо, тоест или не летиш или си купуваш нов билет и после се разправяш. Това не е личен опит, не давам гаранция колко е вярно.

# 227
За мен 2:40 не ми е комфортно, иначе съм го правил... ако не изтеглиш късата клечка със закъснение нямаш проблем. Аз лично бих купил директно от компанията, с малко повече време за прекачване и без такса към посредника.

Аз направих резервация директно от компанията, дали мога да променя - има в същия ден, в друг по-късен час и на същата цена?
P.S. Получи се прилична разлика в цената, не драстична но се усеща.

# 228

Аз направих резервация директно от компанията, дали мога да променя - има в същия ден, в друг по-късен час и на същата цена?
P.S. Получи се прилична разлика в цената, не драстична но се усеща.

би трябвало да може да промениш без такса, до 24 или 48 часа след покупката, трябва да им се обадиш (или по чата) и да им кажеш, че си направила грешка
Райън имат такава политика.

# 229
Здравейте група, с ваша помощ и препоръки успях да си резервирам полети. Полетите са на 18-ти. Оттук нататък какви са стъпките? Кога се регистрирам? След като се регистрирам от сайта на Ryanair ли си принтирам борд картите? За често пътуващите звуча глупаво. Но за мен е първо пътуване със самолет, което аз си организирам. Летяла съм, но с групи и нямам скорошен спомен.
Пак въпрос: имам едно прЕкачане в Лондон Стантед. Резервирала съм отделни полети. Трябва ли да "изляза" от летището и пак да "вляза"? Най-вече прЕкачането ме притеснява.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 20:05 от sevgito

# 230
Здравейте група, с ваша помощ и препоръки успях да си резервирам полети. Полетите са на 18-ти. Оттук нататък какви са стъпките? Кога се регистрирам? След като се регистрирам от сайта на Ryanair ли си принтирам борд картите? За често пътуващите звуча глупаво. Но за мен е първо пътуване със самолет, което аз си организирам. Летяла съм, но с групи и нямам скорошен спомен.
Пак въпрос: имам едно прикачане в Лондон Стантед. Резервирала съм отделни полети. Трябва ли да "изляза" от летището и пак да "вляза"? Най-вече прикачането ме притеснява.

Моля Ви, не се прИкачвайте!!! 48 ч. най-рано преди полета ще можете да се чекирате. Свалете си мобилното приложение и направо ще Ви излязат бордните карти, няма нужда да принтирате нищо. Все пак си проверете дали съответните летища приемат мобилни бордни карти. Няма какво да се притеснявате в Лондон, за бели хора е направено Simple Smile  Гледате ако има табелки "трансфер" вървите натам, ако не - излизате и пак влизате. Все пак можете да си видите карта на летището да се ориентирате. Колко време имате между полетите?

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 20:12 от ЕваНиколова

# 231
Flowers HibiscusFlowers HibiscusОх ЕваНиколова паниката ми е толкова голяма, че явно това пътуване все ще се прИкачам. Ама ще се науча Simple Smile И се надявам да предстоят много пътувания и много прЕкачвания. Приемам забележки разбира се Flowers Hibiscus Съветите ви за безценни. Особено за пътуване с много неизвестни.

# 232
Flowers HibiscusFlowers HibiscusОх ЕваНиколова паниката ми е толкова голяма, че явно това пътуване все ще се прИкачам. Ама ще се науча Simple Smile И се надявам да предстоят много пътувания и много прЕкачвания. Приемам забележки разбира се Flowers Hibiscus Съветите ви за безценни. Особено за пътуване с много неизвестни.

Всичко ще е наред Simple Smile Като кацнете - дишате дълбоко, слизате спокойно, спирате, оглеждате се. Има табелки навсякъде, ако нещо не можете да се ориентирате - питате и така. Горе главата Simple Smile  Не разбрах колко време имате между полетите?

# 233
2 часа и 40 минути. Имаме и 1 чекиран багаж. То това ми е притеснението - времето между полетите. Ако нямах багаж, нямаше да се притеснявам. Но колко време се изчаква (знам че се изчакват куфарите на лентата, но колко време минаваше нямам спомен). Досега съм пътувала до Москва с прекачане, но тогава нямах ангажимент, т.е. сега ми е самостоятелно прекачането, т.к. аз си комбинирах полетите.

# 234
2 часа и 40 минути. Имаме и 1 чекиран багаж. То това ми е притеснението - времето между полетите. Ако нямах багаж, нямаше да се притеснявам. Но колко време се изчаква (знам че се изчакват куфарите на лентата, но колко време минаваше нямам спомен). Досега съм пътувала до Москва с прекачане, но тогава нямах ангажимент, т.е. сега ми е самостоятелно прекачането, т.к. аз си комбинирах полетите.

Напълно достатъчно е времето, стига да нямате огромно закъснение. Багажът излиза бързо, всичко ще е наред Simple Smile

# 235

По принцип се чака доста на граничния контрол и докато минете багажа вече отдавна е дошъл (може да са го свалили от лентите, ако е минало много време, но е там някъде). Ако имате паспорти ги носете, за да минете на автоматичните гишета, спестява се страшно много време така. Това отпреди вируса, сега не знам как е.
Щом сте с багаж, трябва да минете граничен контрол, за да влезете в Англия, взимате си багажа и го чекирате за следващия полет. На излизане няма граничен контрол.

# 236
  • тук-там
Имаме ли учители в темата? Дано някой се възползва. Чудесно предложение от Катар.

https://www.qatarairways.com/en-bg/offers/thank-you-teachers.html?cid=embg784520

# 237
- 2 дни преди полета мога да се чекирам. Двама сме. При чекирането дали ще имам възможност да избера 2 места едно до друго или това е само платен вариант?
- освен дамска чанта, мога ли да нося и чанта с лаптоп в ръчния багаж?

# 238
Отговорът е отрицателен и на двата въпроса.

# 239
  • София
С коя компания пътувате? При нискотарифните  целта е да платите местата ако искате да сте заедно. Обикновено разделят хората на една резервация, освен ако едното не е дете. Багажът е според условията на компанията. Ако е само ръчен, то багажа трябва да 1 бр, съобразен с размера. Ако имате дамска чанта, то трябва да можете да я вкарате в другия багаж. 
Добре е да споделяте с коя компания пътувате, за да може да получите точен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт