Какво е?!?

• 895
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Как да започна... честно казано вече не знам какво се случва с мен.
През септември си ударих главата челно и тилно. В последствие имах разместен 3-ти прешлен. Носих шина за 1 седмица, както ми бяха казали в пирогов. След като махнах шината болките които първонячално имах продължиха. Болката беше от дясната страна на главата и зад окото. През повечето време имах остра болка в окото и понякога даже зрението ми се замъгляваше. Отидох на очен, но с окото нямаше нищо нередно и ме препратиха на невролог.Продължих да нося шината за врат още 1 месец. Невроложката ми предписа противовъзпалително и успокояващо.
От време на време получавах мигренозни пристъпи съпътствани с влошено зрение. Беше ми непонятно как след толкова време от инцидента проблемите са налице.
В началото на декември болките продължиха и това ме накара да сменя невролога. Отидох при частен невролог и той ми препоръчя да си няправя ЯМР на главен мозък. През целите 3 месеца откакто се ударих имах едно леко трептене на долния клепач.
По Коледа се появи и мравучкане по крайниците. За моя жалост погледнах симтомите и единственото което излизаше е Множествена склероза. Вече бях убедена, че има общо с това. Направих ЯМР и кръвни изледвания в началото на януари и не излезе нищо. Неврологът ме препрати на психиатър. Предписаха ми лирика и велаксин, но мравучкането и трептенето продължават.
Единственото което ми остава е да се посъветвам с вас.

Последна редакция: нд, 19 яну 2020, 20:00 от Iskra Romanova 655680

# 1
Моята майка дости си изпати от лирика.

Препоръчвам д-р Весела Хинкова.

# 2
Ако ямр на главен мозък е добър, няма защо да се притесняваш за МС.
Освен това как разбраха, че имаш разместен прешлен. Според мен  трябва да направиш ЯМР и на шията, за да се види какво е положението там.
Аз имам камшичен удар от катастрофа. Бях с болки във врата няколко години, докато не започнах да правя упражнения. Имам две дискови хернии на врата от удара. Сега също ако се претоваря болките отиват и към главата. Навремето ходих на две мнения ори неврохирурзи-Габровски от Пирогов и Цеков от Токуда. Лечение не изписват, но поне да ми кажат колко е зле положението.

# 3
Аз за проблем с главата ходих в св Иван Рилски. Там лекарите са доста отзивчиви и търсят диагноза, като за мен даже се консултираха с лекар в Германия, но моят случай е доста необичаен.
Може да идеш там с дисковете за една консултация, няма да те върнат.

# 4
Ако ямр на главен мозък е добър, няма защо да се притесняваш за МС.
Освен това как разбраха, че имаш разместен прешлен. Според мен  трябва да направиш ЯМР и на шията, за да се види какво е положението там.
Аз имам камшичен удар от катастрофа. Бях с болки във врата няколко години, докато не започнах да правя упражнения. Имам две дискови хернии на врата от удара. Сега също ако се претоваря болките отиват и към главата. Навремето ходих на две мнения ори неврохирурзи-Габровски от Пирогов и Цеков от Токуда. Лечение не изписват, но поне да ми кажат колко е зле положението.
Основните ми симптоми са неволевото мускулно съкращение на долния крепач и парестезия по крайниците. През ноември миналата година година получих и пристъп на задушаване  и то продължи една седмица. В тази нощ ме закараха до окръжна и там ми поставиха диагноза - невралгия. При първата невроложка която бях тя просто ми предписваше болкоуспокояващи и успокоителни. Понеже в края на януари ми се налага да замина за.4 месеца в чехия, доста натисках и желаех бързо да се установи проблемът. При частния невролог, нещата станаха по-бързо, платих ЯМР 290 лв и кръвни, от тях нищо не излезе. Имала съм малък кръвоизлив в мозъка който се разсейва. Добре, но това не отговаря на оплакванията ми. В момента взимам една шепа витамини и лекарства от които се предполага да се подобря. (Уримил, Невробекс, Лирика, Магнезий и Велаксин) плюс овлажняващи капки за очи.  В крайна сметка ме изпратиха на психиатър, и невролога каза че нямам МС. Вече се чудя дали полудявам.

# 5
Напротив, състоянието ти напълно отговаря на проблем с шийните прешлени. Болката зад окото пък хептен.
Отиваш при кинезетерапевт и определяте нужните упражнения. Питаш къде и какви масажи да се правят. Продължаваш лечение за невралгия. Почваш да търсиш ПОДХОДЯЩАТА възглавница.
Аз си мажа врата и половината лице с Фастумгел като много ме боли окото /а то се и подува сутрин/.

Общи условия

Активация на акаунт