През септември си ударих главата челно и тилно. В последствие имах разместен 3-ти прешлен. Носих шина за 1 седмица, както ми бяха казали в пирогов. След като махнах шината болките които първонячално имах продължиха. Болката беше от дясната страна на главата и зад окото. През повечето време имах остра болка в окото и понякога даже зрението ми се замъгляваше. Отидох на очен, но с окото нямаше нищо нередно и ме препратиха на невролог.Продължих да нося шината за врат още 1 месец. Невроложката ми предписа противовъзпалително и успокояващо.
От време на време получавах мигренозни пристъпи съпътствани с влошено зрение. Беше ми непонятно как след толкова време от инцидента проблемите са налице.
В началото на декември болките продължиха и това ме накара да сменя невролога. Отидох при частен невролог и той ми препоръчя да си няправя ЯМР на главен мозък. През целите 3 месеца откакто се ударих имах едно леко трептене на долния клепач.
По Коледа се появи и мравучкане по крайниците. За моя жалост погледнах симтомите и единственото което излизаше е Множествена склероза. Вече бях убедена, че има общо с това. Направих ЯМР и кръвни изледвания в началото на януари и не излезе нищо. Неврологът ме препрати на психиатър. Предписаха ми лирика и велаксин, но мравучкането и трептенето продължават.
Единственото което ми остава е да се посъветвам с вас.