🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 1

  • 36 194
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 1 925
Нямам търпение да видя, Токев на кого ще даде златната престилка.

# 421
  • Мнения: 14 839
Какво разпльока в чинията момчето с лимоновия тарт?
Нещо зелено беше?

Стюардесата беше симпатична, но наистина беше подбрала чинията си неудачно. Черна керамика за черни спагети...
Бременна ми се стори.

# 422
  • Мюнхен
  • Мнения: 827
Привет, дами Simple Smile

Записвам се в темата и аз, гледам МастърШеф от сезон 2, обаче ми се струва, че с всяка година изискванията намаляват и май само Токев държи фронта наистина критично, евентуално и Михалчев. За мен най-силен беше сезонът на Божана, там всички бяха жестоки, а тя самата беше огън - да, плямпало е, не й млъква устата, обаче все пак шоуто е за готвене и тя даде доста сериозна заявка още от кастингите, после направи френски макарони за 1 час, въобще...сериозна работа. И ми харесва, че след победата не направи просто ресторант, ами пътува и опитва храни от всевъзможни краища на света и продължава да се развива. Като брюнетка беше по-хубава обаче.

Севда ми беше с малко крехка психика, но за мен това, че готвеше прекрасно подправено месо, без да го опитва, е признак за страхотен нюх. И тя си заслужи победата.

После шоуто малко ми увяхна, сезонът на Лео Бианки ми е бяло петно. За Силвена съм със смесени чувства - шармантна е, интересна е, но мааалко се превзема и според мен пуска кажи-речи всеки. Липсва ми Ангелов много, в Кухнята на Ада не му отива според мен.

За този сезон: интересно защо Токев не връчи златна престилка на момчето с консомето, надявам се да не я връчи на някой по-посредствен, защото малко ще се напрегна Grinning

Малко криво, че дават предаването само 2 дни, преди като беше 3 имаше място за повече предизвикателства, но предполагам, че в ранните сезони е имало по-голям наплив, в крайна сметка колко наистина добри хоби готвачи има в БГ, че всяка година да има достатъчно участници, които да отсяват с тридневни предизвикателства...

Та така, ще следя сезона, дано в понеделник има по-силни заявки, че засега не съм кой знае колко впечатлена. Innocent

# 423
  • София
  • Мнения: 6 995
luba_rizova, получила си престилка ли, на този етап ли си представила рулото? Или на предварителната подборка? Така или иначе, гадно е било.

# 424
  • Мнения: 352
На мен Ангелов въобще не ми липсва, голяма превземка ми е. А от Кухнята на Ада се отказах отдавна, твърде много истерия и почти никаква храна.

# 425
  • София
  • Мнения: 2 524
Кухнята на ада е всичко друго, но не и кулинарно шоу. Голямо падение е.
И аз мисля, че нивото малко е паднало. Въпреки, че е теудно от дивана в къщи да преценя дали готвят вкусно. Защото точно този най-важен елемент за нас си остава скрит.
Моля пак за рецепта за пепър соса, ако някой я знае. Много ми се прави!

# 426
  • Мнения: 352
get_real, ето една рецепта за steak au poivre (пепър стек) , в която има описан и https://www.epicurious.com/recipes/food/views/steak-au-poivre-233549
Правила съм този сос, но не с бренди, а с бяло вино - добре става.

# 427
  • София
  • Мнения: 12 222
...........
Моля пак за рецепта за пепър соса, ако някой я знае. Много ми се прави!
Пускам - Пепър стек -  Magnifique - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/magnifique.html

# 428
  • София
  • Мнения: 2 524
Благодаря ви, момичета, прекрасни сте!

# 429
  • София
  • Мнения: 2 550
Зависи от броя парчета. Понеже сега организирам сватбата си и пиша на сладкарниците из София, дори при 120 парчета, цените са 5.5 - 7 лв на парче, ако има някакви истински продукти вътре. За безглутенови на парче като съм взимала под 6 лв не съм виждала за стандартно висока торта, гараш може и малко по-евтина да е, но общо взето са си скъпички.

Тези дни ще мина и през нейната да видя как е. Малко ми е съмнително, де. Михалчев е прав, че трябва поне малко да престои, а не да се яде веднага, ако така прави и в сладкарницата...

И не мога да разбера защо има право да участва, щом си изкарва парите с това. Поне да беше получила престилка със солено ястие.

Вижте си личните съобщения.

# 430
  • тук и там
  • Мнения: 13 581
На мен пък най-много ми харесваше предаването със Ангелов,Михалчев и Токев-както си беше в началото.
Със Лео го гледах веднъж и до там.Сега със Роу ,пак не ми се струва много окей,но бива-малко превзета и лигава ми се струва. .Гледам  и  Ангелов,общо взето сменям каналите и още не съм решила със  кой формат ще продължа.

# 431
  • Мнения: 3 890
Канадката направила торта Гараш без глутен. Че тя по рецепта съдържа толкова малко брашно, та и да не го сложиш - все си е такава тортата. Никакво новаторство или кой знае каква идея.

Но пък ѝ направиха реклама на сладкарницата. Нали в това шоу не трябваше да участват професионалисти? Щом имаш бизнес в сладкарството, значи си професионалист, независимо каква ти е дипломата.

# 432
  • Мнения: 3 789
Не мери журито с един аршин, това ми се набива. Иначе, самата кандидатка с тортата "гараш" имаше светло излъчване.
В един от сезоните участваше Карина, жена на Дичо от Д2, където също си имат ресторантче на морето. Много хубава, скромна и готвеща беше, изкара доста време в състезанието.

# 433
  • София
  • Мнения: 6 995
Да, под "професионалист" разбират човек, който е учил за готвач. А останалите, дори и да са поработвали в някоя кухня - може, не са професионалисти. Simple Smile

# 434
  • Мнения: 20 897
Според мен не би трябвало да са работили в кухня, това им е било професия, независимо дали са учили или не.

Общи условия

Активация на акаунт