НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 338
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Случвало ми се е. Аз съм се научила да си слушам тялото, в различните сезони имам различни нужди. Понякога мога да ям само пръжки. Друг път да не видя месо. Старая се да държа в норма В. Ако ги вдигам намалям мазнините. Високи В и високи М са лоша комбинация.
Когато ми втръсне от мазно си давам “почивка” карам на зеленчуци, малсо, заквасена сметана и ядки. Обикновено бързо ми минава и пак подпуквам яйцата и мазните риби. Месо не ям много често. Предпочитам яйца, мазни сирена и риби. Не мога всеки ден меса.

# 466
  • София - Рим и обратно
На мен друго ми се случва, ако прекаля с мазнините, ама то не е за разправяне. Не, не ми се пригажда, а трудно стигам до тоалетната просто Astonished. И е много неочаквано.

# 467
Понякога просто не ми се яде мазно. Един път ми се гадеше, защото хапнах лъжица кокосово масло, а не бях гладна- но бях яла и друго преди това..

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 23:48 от dolce miele

# 468
Е, то това е друго. Най-редовно ми се случва сутрин след любима закуска варени яйца с масло. Много бързо тичам по улиците (това в началото и като не знаех). Сега си имам закуски като съм си в къщи, закуски за излизане и закуски за пътуване. Иначе става страшно.

# 469
На мен друго ми се случва, ако прекаля с мазнините, ама то не е за разправяне. Не, не ми се пригажда, а трудно стигам до тоалетната просто Astonished. И е много неочаквано.
И на мен ми се ще да имат тоя ефект, ама... Каквото и да ям (а съм правила невероятни комбинации плодове с прясно мляко, примерно) вечно имам проблем и стигам я до английска сол, я до сена... С фибри става още по-зле.

# 470
Много ми е трудно да приема, че ядейки достатъчно мазнини ще имаш запек.
Някъде има грешка. Няма логика просто мазнинините не могат да те запекат.

# 471
Много ми е трудно да приема, че ядейки достатъчно мазнини ще имаш запек.
Някъде има грешка. Няма логика просто мазнинините не могат да те запекат.
От дете съм така, не е от вчера. Дъвките ми помагат, защото имат сорбитол, но трябва цяло пакетче да издъвча.

# 472
Лолита, има едни таблеки
с фибри и алое. Пиеш ги 30 дни всяка вечер. Почваш от 1, ако няма ефект- следващата вечер 2 таблетки. Може да увеличиш до 7 броя.
Аз го взимам през няколко месеца, но като профилактика заради алоето в него, а и защото съставките помагат на стомах и отделеителната с-ма като цяло. Моето ми го носят от Англия, но вече и в България ги продават. Пускам линк.
https://bulvit.com/aloe-vera-prochistvane-na-debeloto-chervo-60-tabletki.html

# 473
Пила съм едни с алое на NaturesWay, но отдавна беше. Искам да си нормализирам естествено функцията, без таблетки, но не знам дали ще стане.

# 474
И на мен след първите 2 седмици ми втръсна от мазно. Първите дни му се наслаждавах, но явно си има точка на засищане, намалих го драстично, протеините не съм ги променила, леееко вдигнах въглехидратите. Знам, че след няколко дни нещо друго ще ми покаже тялото какво точно иска. Blush

# 475
  • София - Рим и обратно
Само на мен ли не ми омръзва мазното? Blush Месото ми омръзва, ако ям няколко дни поред, ама мазно не.

# 476
Нито мазно ми омръзва, нито месо.

Според мен, фибрите само влошават нещата с тоалетната, по въпросът който по-рано се коментираше.

# 477
Не ми омръзва мазното, понякога ми се ядат И други неща- свежисвежо салати, повече омлети или млечни, режимни гофтетки... Въпрос на моментно настроение/предпочитание. Мисля, че ако се консумират такива количества мазнини които да са оптимални, без излишно "тъпчене" с мазнини е малко вероятно да се стигне чак до омръзване...Като цяло се старая да си слушам тялото. Е, в контекста на режимите храни, само понякога има и някои глезотийки (да не каже някой, че тялото му "говори" за много въглехидрати и трябва да го слуша Grinning )
А месо няма как да ми омръзне, защото не ми е чак всекидневна храна, много рядко пък ям месо 2 пъти дневно.

# 478
  • София
Моля, дай рецептата на гофретите.

# 479
По-късно ще я потърся (имаше я в края на една от лидълските теми, със снимка даже). Blush
Редактирам- темата е Лидл 132, някъде на 121-ва страница е, а снимките са може би 1-2 стр. преди това. Stuck Out Tongue Winking Eye От телефона не мога да слагам линкове... Hug

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 23:51 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт