НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 069
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Sani, тези "ядкови млека", особено купешките са с много въглехидрати. Не съм 100% сигурна, но май са повече от на пълномасленото краве мляко. Прочетете им съдържанието - повече от 50% е ориз. Бадеми, Кокос и т.н. съставки са в рамките на 2-4%...

Аз съм адаптирана и споделям, че кафето си го предпочитам с това мляко и не ми пречи. Едно от прекрасните неща на режима е, че можеш да вярваш на преценките на тялото си. Течната сметана, дори и от берьозка ми е неприятна. Изобщо не коментирам кокосовото... и от него ми е неприятно.

Хранителни стойности за   100 г
Енергийност (ккал/ kJ)   24/100
Въглехидрати (г)   2,5
от които захари (г)   2,5
Мазнини (г)   1,3

Това е за цитираното кокос и бадем. Прясното мляко е 4г въглехидрати и виж с него си компроментирам режима, не съм сигурна дали от въглехидратите или от друго. Като си адаптиран млечните не ти се ядат много.

# 646
Я дай и съдържанието, не само хранителната стойност на това мляко което пиеш/слагаш в кафето/.

# 647
Можеш и сама да си го намериш, чудя се защо ти уидисвам, но от мен да мине:

Съставки: Вода, кокосово мляко (3,3%), (кокосова сметана, вода), захар, бадем (1,3%), калций: три-калциев фосфат, морска сол, регулатор на киселинността (монокалиев фосфат), стабилизатори (гума гелан, гума локуст бийн), емулгатор (слънчогледов лецитин), ароматизанти, витамини (E, D2, рибофлавин (B2), B12)

Условия за съхранение: при температура от +1°C до +25°C

Производител: Alpro

Дистрибутор: "Данон Сердика" АД

Въглехидрати (г)   2,5
Мазнини (г)   1,3
от които наситени (г)   0,6
Протеини (г)   0,3
Сол (г)   0,11
Витамин В12 (мкг)   0,38
Калций (мг)   120
Витамин D (мкг)   0,75
Витамин В2 (мг)   0,21
Фибри (г)

И говориме да сложиш до 100г, защото иначе кафето ми е силно и ме удря в главата.
Като преценяваш, че не е за теб не го пиеш, както за ме не е кокосовото и сметаната, но не се заяждам по този повод.

# 648
Благодаря!
Не мога сама да си го намеря, защото не знам какво е млякото, а и надали точно същото продават тук.
И за информация, не съм се заяждала, съжалявам, че си го приела като такова.

И да, не бих го пила това. Прекалено много неща, които не им е мясото в мляко. То това не е и мляко де. Hands V

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 13:48 от Миоки

# 649
Можеш и сама да си го намериш, чудя се защо ти уидисвам, но от мен да мине:

Съставки: Вода, кокосово мляко (3,3%), (кокосова сметана, вода), захар, бадем (1,3%), калций: три-калциев фосфат, морска сол, регулатор на киселинността (монокалиев фосфат), стабилизатори (гума гелан, гума локуст бийн), емулгатор (слънчогледов лецитин), ароматизанти, витамини (E, D2, рибофлавин (B2), B12)

Скрит текст:
Условия за съхранение: при температура от +1°C до +25°C

Производител: Alpro

Дистрибутор: "Данон Сердика" АД

Въглехидрати (г)   2,5
Мазнини (г)   1,3
от които наситени (г)   0,6
Протеини (г)   0,3
Сол (г)   0,11
Витамин В12 (мкг)   0,38
Калций (мг)   120
Витамин D (мкг)   0,75
Витамин В2 (мг)   0,21
Фибри (г)

И говориме да сложиш до 100г, защото иначе кафето ми е силно и ме удря в главата.
Като преценяваш, че не е за теб не го пиеш, както за ме не е кокосовото и сметаната, но не се заяждам по този повод.
Предвид задължението съставките да се изброяват по количество в низходящ ред, за мен това е просто подсладена, ароматизирана вода...Ама всеки си знае вкусовете.

# 650
  • София - Рим и обратно
Точно на сладка вода имат вкус тия "млека".

# 651
Купувала съм точно Алпро като алтернатива за детето (има непоносимост към лактоза) и дори той ги определи като много сладки. На мен никак не ми хареса сладкия вкус дори на това, което пишеше, че не е подсладено. Освен това има доста съставки, които мога да не си причиня, но както каза съфорумката - всеки сам си решава.

# 652
В случая, вкусът не е от такава важност - той е субективен. Въпросът е, че съставът им е калпав.

# 653
И в сметаната от магазина състава е калпав. Дайте да се изядеме по този повод. А пък тези дето казват, че е сладко, просто не са го опитвали. Ма никой не ви кара бе хора, казвате, че не го ядете  и без повече характеристеки. Слагате си кокосово масло в кафето и сте чук!

# 654
Е как да не е сладко?

# 655
Не знам защо някои се обиждат едва ли не като им се каже, че това което ядат или харесват не е добро.

В сметаната от магазина съставът е какъвто трябва да бъде - мляко. Сега ако някоя специално има и нишесте или нещо друго и за нея ще кажа че е кофти. Ядковите "млека" са си processed foods от всякъде.

# 656
Току-що си направих кафе с лидълската сметана както обикновено и се беше сгъстила вътре в опаковката. До сега толкова гъста и твърда не я бях виждала. Имаше чудесен вкус на масло. Че и на вид почти приличаше на масло Simple Smile Това по повод, че и в магазина има добра сметана.

# 657
Има и още хиляди боклуци за да не се разваля и за да се подобри вкуса.
Сигурно 200мл масло за 1 лев, точно е масло да ви кажа.

# 658
Сани, нали рзбираш, че като повтаряш колко сметаната е лоша, това няма да промени факта, че ядковите "млека" не са добри? Има и калпави сметани, но няма добри купешки ядкови "млека".

Щом ти харесват и не ти пречат, пий ги, никой не ти казва какво да правиш, но да не заблуждаваме останалите. Аз знам, че кафето не е полезно и на мен не ми предизвиква никакви негативни реакции, и си го пия, но не обяснявам колко добри свойства има.

# 659
Сметаната е само сметана и карагенан. Няма нищо друго...

Общи условия

Активация на акаунт