НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

  • 44 084
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 18 539
Да, може такава майонеза и може колкото често ти се хапва.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 21:42 от Миоки

# 601
  • Мнения: 2 275
Здравейте!
И аз отдавна ви чета и сте много полезни.Скоро някой спомена за фаст с говежда кайма и масло.Ако някой е правил такъв,моля да даде повече информация - как точно се приготвя, в какво количество и т.н.
Сигурно си го видяла в някоя мнооого стара тема за ВМНВХ.
УАСП споменаваше такъв фаст, практикуван в Швеция. По спомен беше 200 г телешко кюфте на хранене, но не съм сигурна. УАСП поиска да бъде забравена и незнам дали могат да се виждат нейните публикации.

# 602
  • Мнения: 18 539
Добре де, аз не разбирам що за фаст е това. 200гр си е доста храна, че и на хранене...

# 603
  • Мнения: 43 848
Тайс, рецепта за майонезата имаш ли? Има ли трик в разбиването й?

# 604
  • Мнения: 1 349
Миоки, много благодаря за бързия отговор! Ох, много го обичам това пр.мляко Blush

# 605
  • Мнения: 17 346
Тайс, рецепта за майонезата имаш ли? Има ли трик в разбиването й?
утре

# 606
  • Мнения: 2 275
Добре де, аз не разбирам що за фаст е това. 200гр си е доста храна, че и на хранене...
Аз не съм в Швеция и не следя тамошните групи. За този вид фаст е писано някъде преди 7-8 години, когато повечето информация идваше точно от шведски лекари/източници.
И наистина беше алтернатива на яйчен фаст.
200 г на хранене,  но не Е казано колко са храненията.  На мен не ми е много за едно хранене и не ям N пъти на ден.
 Един от важните моменти във ВМНВХ е точно , че апетита намалява И че повечето хора ядат като са гладни (не по навик или скука).

# 607
  • Мнения: 5 616
Майонеза със зехтин:
200 мл зехтин (какъвто харесвате)
1 яйце
1 кафена лъжичка сол
2 супени лъжици сок от прясно изцеден лимон или ябълков оцет
Разбива се с пасатор, като се изтегля отдолу нагоре бавно, без да се връща обратно надолу. Само бавно нагоре. Става гъста майонеза.

# 608
  • Мнения: 1 128
Майонеза със зехтин:
200 мл зехтин (какъвто харесвате)
1 яйце
1 кафена лъжичка сол
2 супени лъжици сок от прясно изцеден лимон или ябълков оцет
Разбива се с пасатор, като се изтегля отдолу нагоре бавно, без да се връща обратно надолу. Само бавно нагоре. Става гъста майонеза.

И за трика само да допълня, яйцето трябва да е със стайна температура, изобщо всички продукти. Това за големите домакини сигурно е очевидно, но за такива като мен далеч не. Simple Smile
Тази сол е много, аз въобще не слагам. Разбиването е буквално няколко секунди, да речем 10 сек

# 609
  • София
  • Мнения: 5 595
Майонеза със зехтин:
200 мл зехтин (какъвто харесвате)
1 яйце
1 кафена лъжичка сол
2 супени лъжици сок от прясно изцеден лимон или ябълков оцет
Разбива се с пасатор, като се изтегля отдолу нагоре бавно, без да се връща обратно надолу. Само бавно нагоре. Става гъста майонеза.

И за трика само да допълня, яйцето трябва да е със стайна температура, изобщо всички продукти. Това за големите домакини сигурно е очевидно, но за такива като мен далеч не. Simple Smile
Тази сол е много, аз въобще не слагам. Разбиването е буквално няколко секунди, да речем 10 сек
Да, солта е много.
Аз до сега никога не съм имала проблем със яйцата, винаги вадя от хладилника и правя.
И също така за пасатора, движа си го нагоре- надолу става си майонезата, не меря зехтина ,слагам на око, ако не стане гъста, добавям и продължавам с разбиването, докато ми хареса.

# 610
  • Мнения: 1 128
Това е разликата явно да си с усет в кухнята, като обясняваш как и на око слагаш зехтина, ма не при всички е така. Майонезата ми не веднъж е ставала непрозрачен жълт абсолютно течен зехтин.  Всъщност и затова не правя, защото не знам кога пак ще трябва да изхвърля 200мл зехтин Smiley

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 08:56 от Sani..

# 611
  • Мнения: 1 379
Здравейте!
И аз отдавна ви чета и сте много полезни.Скоро някой спомена за фаст с говежда кайма и масло.Ако някой е правил такъв,моля да даде повече информация - как точно се приготвя, в какво количество и т.н.
За този фаст е писано в тази тема, Жаки го обсьждаше с някой вьв врьзка с яйчият фаст и застой в свалянето на килограми, но не си споням с кого, за сьжаление. Дано някое от момичетата се включи

# 612
  • Мнения: X
Каква е целта на обсъждания фаст, моно-ден ли правите с яйцата или каймата, това при застой на сваляне, евентуално? Grinning

# 613
  • Мнения: 5 616
Рецептата за майонезата е преписана от нета, а който както иска може да си я изпробва. И аз не слагам сол, но я има в оригинала, затова я написах така.

# 614
  • Мнения: 2 275
Да. При продължително плато в повечето случаи и е с продължителност 3-5-7 дни по лична преценка.
Някои го използват (и в други режими, например Монтиняк) за след празнично /гала хранене за "източване" на вода и по-бързо влизане в релси,  тогава е 1 ден обикновено.
Не съм правила такива фастове, поне не умишлено,  а след празнично хранене нямам желание за храна поне 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт