Първокласници. Тема 3.

• 21 946
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
А останалите 11 класа?

# 196
  • Варна
Все пак пишем в темата за първи клас, нали? Сериозно ли очакваш да се тревожим за останалите??? В други държави затварят ВСИЧКИ училища, университети и детски градини! По-важно е това нещо да спре, нали така??? А не да стигнем положението на Италия, когато пак ще бъде затворено всичко! Айде веднъж поне да се опитаме да изпреварим кризата, така си мисля!

# 197
Много се надявам това да се случи. Безумно е да излизат нови положителни проби всеки ден и в понеделник да си пратим децата на училище.

В цяла Европа има матури, абитуриенти и кандидат-студенти. Абсурдно е децата да са на училище, след като имат цяло лято да наваксат материала.

# 198
  • София
Не виждам проблем да си учат вкъщи, даже и да няма онлайн платформа. Госпожата ще дава инструкции всеки ден по кой учебник какво да правят и това е.

# 199
И петиция се въртеше някъде из пространството с искане за затваряне на училищата до въвеждане на дистанционно обучение.
Ситуацията взе да става доста сериозна и при нас. Даже ми се струва, че с по-бързи темпове и от Италия почваме да откриваме заразените.

# 200
  • Варна
Хубавото е, че почти всички са контактни на вече откритите, доколкото разбирам. И то само на тези в София. В Плевен и Габрово не откриха нови...

# 201
# 202
Хубавото е, че почти всички са контактни на вече откритите, доколкото разбирам. И то само на тези в София. В Плевен и Габрово не откриха нови...
Защото само тях търсят, а колко реално са болните, един господ знае...

# 203
Ситуацията и в България става изключително сериозна. Смисълът на въвеждане на карантина е това да се случи преди пика на заболяването. Моментът за това е сега, според мен. В Австрия са затворили всички учебни заведения, вкл и детски градини. Това трябва да се случи и при нас поне за две седмици. Който може да работи дистанционно, да работи. За останалите, стриктен контрол на движение. Държавата да разсрочи всякакви плащания (имам предвид комунални сметки, данъци, осигуровки, кредитни задължения). Това е разумното, но дали нашите тиквеници ще го направят?! Те като мушмуроци първи се разпуснаха (имам предвид парламента).
Вчера 11 деца са били в нашия клас от 24.
Прави ми впечатление по-голяма дисциплинираност при хората. Говорих с ЛЛ, каза, че много малко хора идвали в кабинета му. В магазина, по улиците хората намаляха, но децата карат колелета.

# 204
В групите в яслите тук са по 3-4 деца, но явно има забрана за сливане. Още не сме на училище, но тъй като гледам има напредък в мисълта, и може да затворят училищата. Иначе много говори министърът и каза, че от понеделник всички са на училище вече.

# 205
  • shumen
Нашите вчера са били 16 деца от 22.Иначе са взели по един урок по БГ и Математика, но днеска имат ЗИПОВЕ,а госпожата им е казала,че ще имат редовни часове,за да наваксат.

# 206
Май ще се усетят. Не очаквам да са на училище в понеделник. Казаха ми в Бургас са ги върнали от училище днес.

# 207
  • Варна
99% съм сигурна. Единият процент съмнение е защото при нашите управници все пак никога не може човек да е напълно сигурен. Но паниката стига невиждани размери и мисля, че тоя път ще се задействат.

# 208
Не мисля, че е паника, а опит за адекватни действия въз основа на чуждия опит.

# 209
  • Варна
Аз не коментирам има или няма основания паниката. Но паника има, защо трябва да го отричаме? Аз също съм адски притеснена, дори бих се охарактеризирала като леко паникьосана. И точно защото напрежението в обществото стана огромно за има-няма 4 дни мисля, че този път ще вземат адекватното и очаквано от всички решение, а няма да чакат регистрираните случаи да гонят италианските.

Общи условия

Активация на акаунт