Първокласници. Тема 3.

• 21 930
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Аз искам да си учат колкото може повече. Аз моето не го тормозя допълнително извън това, което дават учителите. Също така не я мъча да пише красиво, не я карам да повтаря, да преписва и т.н. Не мисля, че се е изтормозила, изморила или каквото и да е от домашното обучение.

# 556
  • shumen
И аз не бих се включила в такава петиция.
Моя му правя диктовки или решава задачи извън това в училище,но не всеки ден.Да се е уморил чак пък,ами не не е.

# 557
Не виждам какво не са взели все още, честно казано, въртим едно и също три седмици. Е взеха числото 100 последния път, ама то не е нещо ново и невиждано. За мен учебната година приключи отдавна, сега само нерви се хабят. Не виждам какво ви пречи да правите същото у вас още един месец, но не правейки се, че сме на училище. Лично аз бих била по-спокойна.

# 558
Аз не виждам моята да се уморява. По-скоро й е скучно, че тъпчат на едно място. По-скоро аз се изнервям покрай нея, да я карам да пише и решава задачи. Тя предпочита да се занимавам други неща. Вчера например трябваше да работят с пластелин и да направят любимите си приказни герои. Ами цяла сутрин не я видях седя си в стаята и прави фигурките. Много й допадна тази задача. После следобяд вече свободна взе да ме изпитва на таблицата за умножение, просто има нужда от предизвикателства, а не до безкрай да събира до 20.

# 559
Нашите са доста назад. По БЕЛ току що свършиха букварчето и още не са започнали читанката. По математика още не са взели 100, нито пък каквито и да е числа над 20. Не че тя не може да смята. Сама умоножава 2-3 цифрени числа, ако имат 0 накрая. Просто мисля, че е хубаво да си имат редовно някакво занятие, защото аз нямам свободно време да се занимавам с нея.

# 560
  • Варна
Не виждам какво не са взели все още, честно казано, въртим едно и също три седмици. Е взеха числото 100 последния път, ама то не е нещо ново и невиждано.
Ми нашите още смятат до 20. Читанката с двете тетрадки също не сме ги започвали. И да, въпросът е да не се губи рутината, защото и без това охлабихме много режима, ако мине на волна програма от сега до края на лятото просто не искам и да си помислям как ще започнем новата учебна година. Абсолютно смятам, че упражнения са необходими, и по писане, и по смятане с цел придобиване на рутина, бързо смятане, бързо писане. Обаче ако не го изискват учителките войната, която ще трябва да водя, за да изпълни елементарна задача ще е много по-голяма и свързана с повече нерви и от двете страни. За себе си и за него преценявам, че организираните занятия са полезни.

# 561
Те и нашите смятат до 20, ама взеха числото 100 за разкош. Да не мислиш, че са почнали да пресмятат до него. Учат се да броят по десетици -10,20,30,40,50 и т.н.

Не ме разбирайте погрешно, нямам против да се учи. Други неща ме дразнят и изнервят, защото вървят под ръка с него.

# 562
  • София
В първи клас се смята само до 20, не чакайте да минат нагоре.
За мен също преждевременно прекратяване на учебната година е излишно. След 13ти май на първолаците им остават само 2 седмици.

# 563
13 май е дата с много неясноти. Изобщо не виждам смисъл да се връщат първокласниците в час, ако ще е само за две седмици. Колкото да си разменят хубаво бацили, то за учене е абсурд да се говори.

# 564
  • София
Аз не мисля, че първокласниците ще се върнат в училище тази учебна година. Големите може би ще се върнат през юни.

# 565
Хич не очаквайте да се върнат в класните стаи. Според мен няма да се случи за началните класове изобщо. Няма и смисъл.
Ама преди минаване на целия материал, не ми се приключва по-рано. Защото и при нас ще е разправия - "защо да го правя, като госпожата не е казала". Та нека не се налага да се лъжем🤪

# 566
Аз лично не чакам нищо, освен да се сложи край на мъките ми, пардон на учебната година. Единственото нещо, което живо ме интересува и притеснява е кой ще ми гледа децата лятото, защото баба им май няма да е опция, а моята отпуска взе да привършва.

# 567
  • София
Да, това си е проблем. Аз мога да работя от вкъщи, но това би значело детето да си изкара лятото пред компютъра, което хич не ме устройва. Много се надявам със затоплянето нещата да се оправят, за да може да отиде при баба си.

# 568
  • shumen
Нашите смятат до 20.По четене от една седмица са на читанката,а по български на тетрадка номер 3.
От сигурен източник знам,че ще учат и юни децата.

# 569
  • София
Е, това защо? Нашите си учат сериозно от ден първи на ДО. И дори са напред спрямо програмата. Със сигурност в много училища са така.
Няма логика да удължават учебната година за всички.

Общи условия

Активация на акаунт