Първокласници. Тема 3.

• 21 903
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
  • Където морето целува небето...
При нас никой не е споменал нищо за свидетелства, декларации и изобщо пълно затъмнение. Ние имахме организация още в началото на извънредното положение и сме изпразнили всичко от стаята и шкафчетата. Единствено имаме да получаваме едни медали и няколко грамоти, които предполагам ще дадат с удостоверенията.
Щом събират 12 клас за изпращане, предполагам, че ще се измисли начин да се вземат и те - поне родител да отиде и да го вземе въпросното удостоверение.

# 676
  • shumen
При нас госпожата онзи ден каза че тази седмица ще оформя оценки.

# 677
Доволни ли останахте от дистанционното обучение?При нас госпожите пишеха само страница №,урок №. Всичко беше в ръцете на родителите. Нито веднъж нямаше обръщение към децата.
Учителите много често казват, че се омаловажава работата им, но нашите смятам сами се омаловажава с бездействието си.

# 678
  • София
Честита ваканция BalloonBalloonBalloon
Много игри за бъдещите второкласници и почивка за мамите им Simple Smile

Доволна съм аз от ДО, абсолютно по програма вървяха, всеки ден часове на живо с класната, следобед и занималня имаха.

Сега малко почивка и почваме по час на ден занимания - четене, диктовки и по-малко смятане (там детето е добре).

# 679
Доволна съм, че детето имаше много свободно време. Последните две седмици не е правила нищо по учебната програма, но не вяврам и да е изпуснала нещо, което не знае.

# 680
Не съм доволна от дистанционното обучение и съм много разочарована от сто неща, покрай него. За съжаление догодина ще има и нова учителка в занималнята. Дано да има късмет детето, защото иначе ще търся частна.

През лятото няма да правим нищо, освен да чете и да рисува.

# 681
Аз мисля, че ДО беше добра алтернатива, но поне при нас реализацията бе основно в ръцете на родителите. Взехме материала, накрая имахме и видео уроци, даже онлайн тържество. В крайна сметка основното е усвоено, важното е, че годината не е изгубена и продължават напред. Дано догодина вече сме в реална обстановка.
За ваканцията вероятно ще четем, малко ще пише, но мисля основно да се заложи на игри😀

# 682
  • София
Ние сега отиваме да си вземем удостоверението. Детето се вълнува, че ще види съучениците си. Радвам се, че свърши ДО. Беше много изморително и натоварено.

# 683
Вземането на удостоверенията и раниците при нас е под час (индивидуален за всеки родител), не знам някой ще си води ли детето. Аз лично няма, безсмислено е да го опаковам с маска и ръкавици за 10 минутно влизане в училище. Чудя се да нося ли цветя, предвид това, че няма да имаме контакт с госпожата.

# 684
  • София
Аз съм с детето. Госпожата лично ще им връчи удостоверенията. Взехме два букета, и за госпожата от занималнята.

# 685
  • Варна
Аз мисля да го заведа. Чак ръкавици няма да слагаме, безумно е. Така или иначе пръскат дезинфектант на влизане. Маски не мисля, че  е проблем да сложим. И по някоя китка ще занесем на двете госпожи. При нас свидетелствата ще ги дават на 2 юни, пак разпръснати в рамките на деня.
За дистанционното обучение - много нерви изхабихме, много. Но все пак основните неща ги научи.

# 686
Ръкавиците са изрично подчертани да се носят. Добре, че имам вкъщи, нямам зор да ходя купувам и това, за връчването на свидетелствата. Безумно е ама, ходи обяснявай. Не ми дадоха да си взема раницата на детето , че можело другите родители да се сърдят, ако свия нещо Rolling Eyes . Абе простоооо...

# 687
Моята дъщеря иска на частна занималня догодина, и аз съм решила да я запиша, но се чудя кога трябва да кажем на класната.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 14:30 от celika

# 688
Моята дъщеря иска ба частна занималня догодина, и аз съм решила да я запиша, но се чудя кога трябва да кажем на класната.
Първо си намерете частната занималня, която ви допада и час след това уведомете класната. При нас някои от децата от държавната се отписаха дори през учебната година. Така, че това за тях не е проблем.

# 689
За занималнята следобед поне при нас се попълва заявление. Ще го нося на госпожата сега като ида да взема удостоверението за първи клас. Не си записвам директно детето на частна, защото целия клас си ходи на държавна, индивидуална за класа и той няма да иска да се дели от другите.

Принципно са ни казали, че не може да се отписва детето по средата на годината, но има да вземат. Ще видя как е и при нужда ще го отпиша. Госпожата миналата година беше златна, много ми е мъчно, че няма да е тя.

Общи условия

Активация на акаунт