Първокласници. Тема 3.

• 21 963
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
  • Където морето целува небето...
В Бургас още снощи около 1 часа кметът издаде заповед да не са на училище до второ нареждане. Днес ни извикаха да вземем багажите. Ще се готви дистанционно обучение.

# 211
Аз пък съм спокойна и затова явно не мисля, че има паника. Просто виждам опита на Китай и Италия, където децата не ходят на училище.  А при нас положението вероятно ще е по-зле.

# 212
  • Варна
И си спокойна въпреки това? Евала ти правя (добронамерен коментар, да не се обидиш). Аз съм буквално с буца в гърлото от няколко дни и с перманентно главоболие, което започва от момента, в който си отворя очите сутринта. Вечер като ударя едно вино временно минава Crazy Но се зачетох в италианската тема на родителите в чужбина и съвсем се сдухах. От друга страна хората са преживявали войни и къде по-големи бедствия и са оцелели, защо пък трябва точно ние да си живеем спокойно и безгрижно? Все някое сътресенийце трябва да има...

# 213
Ами не съм се паникьосала, не пазарувам повече от нормално, например. Може би защото в случая осъзнавам, че паниката с нищо няма да помогне, не знам...

# 214
  • Варна
А, за пазаруването и аз не пазарувам повече. Говоря за душевно състояние.

# 215
Аз съм много притеснена, но детето ми беше болно и в момента още има кашлица, та това ми влияе. Раницата ни остана в училище, ще моля родителите да снимат учебници, ако се наложи да се учи дистанционно. Нямам грам притеснения относно това, все пак говорим за първи клас, вярвам че знанията ми ще стигнат, за да мога да го обучавам аз.

# 216
  • Варна
И моето беше болно... И като се сетя, че даже ревах заради една банална температура и кашлица не ми се мисли, ако ни лепне нещо по-сериозно. Раницата е вкъщи от 2 седмици. Като чета са обявили извънредно положение, въпрос на часове е да решат останалото.

# 217
Ами аз доколкото съм информирана, децата не са застрашени, та специално за тях няма какво да се притеснявате.

# 218
  • Варна
Е да, ама ние дъртите нали трябва да ги отгледаме?

# 219
Е да, ама ние дъртите нали трябва да ги отгледаме?
Е нали не сте чак толкова дърти...

# 220
Моят син още кашля лошо, не ме е страх конкретно от вируса, а от ситуацията в момента, претоварване на здравната система и от това, че болниците не са място за ходене в момента.

# 221
  • shumen
При нас госпожата е писала,че може който иска след обяд да си вземе детето. Ами какъв е смисъла като те до обяд са били там?А и кой ще ги гледа тези деца две седмици? Трябва и да се работи все пак.

# 222
  • Варна
Е нали не сте чак толкова дърти...
Ами не сме престарели, но има баба, дядо... Нали и за тях трябва да мислим. Те не стоят изолирани. Дядо му е над нещата и твърди, че на който му е писано да се обеси няма да се удави и т.н., та и с него имам главоболия. Изобщо... не топка, ми не знам какво ми е заседнало. И да, притеснявам се, че вече дори и банално подкашляне и вдигане на Т не знам как да тълкувам, буквално ме е страх да се закашлям.  Абе... ще поживеем и ще видим какво ще стане.

# 223
Вие, кой? Ще си седите у вас, нали това е идеята. Работа без здрави деца и родители е едно голямо нищо!

# 224
  • Варна
Сега ще се види какво, защо, много общо са приели извънредното положение. Предполагам трябва да очакваме конкретни мерки в близките часове.

Общи условия

Активация на акаунт