Първокласници. Тема 3.

• 21 936
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Амиии явно някои учители не схващат що е то облекчен режим и са се взели много насериозно... За щастие нашите не са от тях.

# 541
Да, нашата учителка в занималнята редовно качва всякакви неща за изрязване, апликираме или онлайн приказки за четене (което означава да седя до него да спирам на всеки кадър за да чете детето и после да следя да отговори на въпроси с думи от текста). Това не би трябвало да е задължително, но госпожата си ги изисква и не ми е удобно и ужасно се тормозя.
Ама другата седмица само трябва да видя, че се е вързал и слуша. Това е.
Вчера и днес така се бият с брат си, че малкия имаше два пъти кръв в носа 😢😢😢

# 542
  • shumen
При нас ще имат по леки часове другата седмица-музика,рисуване,час на класа.За понеделник имат да научат една песничка за Лазаровден и да направят цвете от хартия.За вторник имат да прочетат едно стихотворение за Великден,за сряда нищо за сега,а за четвъртък да нарисуват любимия си пролетен празник.Моя си избра Великден и ще рисува яйца утре.

# 543
Ако нямаше ИП децата щяха да са във ваканция от 11.04 до 20.04 включително. Много учители дават домашни за децата през ваканциите. Нашата учителка още на първата родителска среща каза, че домашни за ваканциите и почивните дни няма да дава и досега го спазва. Така ще е и сега. Писала е в групата, че другата седмица ще е без задачи, без диктовки. Ще се включи госпожата от занималнята, която е подготвила занимания по интереси . С такова съобщение се е включила и директорката на училището (за всички класове ще има занимания по интереси). Одобрявам това, защото предполагам, че на дъщеря ми ще ѝ е интересно.
За дистанционното обучение - при нас нямаше виртуална класна стая. Госпожата даваше задачите във фейсбук групата, във файла имаше и обяснения как трябва да се решат задачите или да се напишат упражненията. Имаше презентации, аудио диктовки. В началото следяхме непрекъснато "Уча се". Следим и по БНТ 2 уроците. Справихме се. НО дистанционното обучение не е за първокласници според мен. Има нужда и от родителска помощ. Аз си бях вкъщи и се справихме (в някои дни от седмицата работех от вкъщи, обяснявах задачите, което може да свърши сама, после проверявах). Гледам че и повечето деца от класа се справиха, има майки, които ходят на работа (не работят от къщи). Не знам, обаче, какво им е коствало, макар че задачите не бяха непосилни, госпожата се съобразяваше, според мен.

# 544
И ние се справихме, но нервите бяха много, най-вече защото работихме и не на последно място, защото трябваше да се вместим в определено време на деня. Вярно, че тотално се смени режима на децата и почнаха да стават късно, но предвид, че се случва за пръв път от както са родени, ами оставях ги.

Аз лично бих се радвала, ако удължат малко годината, защото с тази карантина, няма кой да ми гледа децата лятото. Щях да ги записвам на разни активности, ама сега как да стане.

# 545
  • shumen
Фортуна,и при нас домашни за почивните дни и за ваканциите госпожата в началото каза,че няма да дава и го спазва засега.За мен също не беше проблем да му помагам,а и за другата седмица ми е по добре,че ще имат занимания някакви,че аз съм нощна смяна и да мога да поспивам през деня докато се занимават.

# 546
Ми при нас се очертава да има и български, и математика тази седмица. Не е казала госпожата да ги пропуска.
Иначе хич не ми е до удължаване на годината, особено пък ако се удължи с дистанционно обучение. Мисля, че ни стига толкова на всички🤪

# 547
А ако се удължава дистанционното и аз не ща. То, ако няма да се връщат в класните стаи, даже трябва да се съкрати годината, че иначе лоша работа !

# 548
  • Варна
Палитра, при вас не дават ли ден за ден задачите? И нашите госпожи не са казвали в прав текст, че ще съкрушават нещо, то се подразбира. Има заповед черно на бяло.

# 549
Ден за ден, но някои дни от предния ден се пускат.  До колкото писа госпожата, заповедта е за по-малко основни предмети, не за изключването им. Вече пуснаха и уроците за утре, продължаваме си с материала напред и с математика, и с български. Така или иначе, моят господин не е много творчески настроен и тези предмети ги предпочита пред музика и изобразително изкуство.

# 550
  • Варна
Ние ще сме само с госпожата от занималнята. Преди малко пусна съобщение, че ще дава по една страница бел и математика, за да не забравят задачите и да упражняват краснописа и ще има занимания по интереси, музика и т.н.

# 551
Ние получихме задачите за утре. Клипчета, в които се показва как се правят различни животни и ние трябва да ги направим. Така, че сме на облекчен режим.😀

# 552
  • shumen
Моя за утре имаше да научи една песен за Лазаровден и да направи букет от хартиени цветя.Не е много по правенето на каквото и да е,но с малко мрънкане ги направи.Нашата госпожа е писала в групата,че ще са заети децата,но на облекчен режим.

# 553
  • София
А ако се удължава дистанционното и аз не ща. То, ако няма да се връщат в класните стаи, даже трябва да се съкрати годината, че иначе лоша работа !

Аз също мисля, че трябва да се съкрати учебната година. В САЩ на много места са я приключили вече, раздали са им свидетелства, бележници, всичко. Освен да направим петиция за преждевременно приключване на учебната година, ако ще удължават ИП след 13 май. Децата се изтощиха напълно вече.... Моите психически са зле с този затворнически режим.

# 554
  • Варна
Не бих се включила в такава петиция пък аз. Има неща, които не са научили още, а трябва. Във втори клас ли да ги учат? Или ще им ги обяснявате вие през следващите месеци? Ако е второто каква е разликата точно? И ако не се занимават с нищо полезно и тотално изгубят навик за учене как ще я карат догодина? Ако наесен короната пак се развихри и обявят ИП и домашно обучение? Изобщо чак пък такова изтощаване на децата не мога да си представя как се случва в домашна среда, ако ходеха на училище щеше да е същото, но нямаше да има мрънкане, нали?

Общи условия

Активация на акаунт