Първокласници. Тема 3.

• 21 919
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
  • shumen
На моя все още им е интересно.Проблеми сутрин няма докато са с госпожата,но с домашните е зор.
На училище са до края на месеца.
За продукти при нас още не са казали нищо.

# 601
На моята от седмица ѝ куца организацията. Започна да става разсеяна. Иначе е изпълнителна. При нас също на файл изпращат задачите, но има и презентации, които са доста интересни.
В четвъртък и петък ни викат за продукти от програмата"Училищен плод".
Дано да изчезне този вирус, както и предишните, че за всички е зор.

# 602
Свидетелствата:
1. Дават ни ги с маски.
2. Дават ни ги на 15 септември.

Госпожата ни нещо не можа да се организира. Учебниците и останали в училището. Ами иди да си ги вземеш, поръчай си нови като ти е толкова акъла.
Вече не иска да пише и на коя страница е работено. Достатъчно е да напише в школото темата, примерно: Съгласни. За нея това е напълно достатъчно.
Освен това ги дава тези неща чак на обяд. Вдигнал си детето рано, губят се 4-5 часа когато децата са най-свежи.

Годината за мен си е провалена. Добре, че ние с баща му се редуваме и сме до него, та научи доста неща.
Отказва да чете, не иска. Ами тази вечер попрочете малко, не е толкова трудно, ама .... Не, та не.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 21:53 от П@нди

# 603
  • Където морето целува небето...
Въпреки че при нас тече с пълна пара обучението и всички учителки (при нас са различни по всеки предмет) се стараят коя да даде повече материал и сме на он лайн класни стаи, то и за мен тази година е провалена. Това не е училище, това си е домашно обучение. По нищо не може да се сравни едното с другото. 
Дано имаме успешен втори клас!

# 604
  • Варна
Е, защо да е провалена година... Научиха ли се да пишат и четат - научиха се. Научиха ли се да смятат - научиха се. Защо провалена? Провалена от гледна точка на комуникация и общуване със съучениците, от гледна точка на училищни мероприятия, празници и т.н. Но като учебна година в никакъв случай не мога да я нарека провалена.

# 605
Аз не виждам разлика. И в училище ходеше с неудоволствие и сигурно и там не е слушал внимателно. Бърка елементарни неща, а като го питам като цяло ми отговаря. Въобще не е съсредоточен.

# 606
За мен си беше много добра учебна година. Радвам се, че детето имаше повече време за свободна игра и движение, въпреки, че досега беше само вкъщи.

# 607
За мен също не е провалена годината.
В училището на дъщеря ни учителките са си разделили дисциплините и по съответната дисциплина водят и часа, и подготовката.
Едната госпожа, с много стаж, е супер съвестна и държи коректно да се взима материала. Изпитва всички деца и държи да чуе всички, не им позволява да се прекъсват, изчаква, поощрява. Намирам я за добър педагог и дъщеря ми е мотивирана и пише домашните с желание.
Другата не е толкова старателна и повечето деца, с чиито родители поддържам връзка, страдат от това.

# 608
  • София
При нас също учебният процес върви с пълна пара, съвсем сериозно се учи. Сега, че моят маймун не е мотивиран и трябва да му седя на главата, за да учи, е отделен въпрос.
Нямам търпение да свърши годината, и двамата се уморихме.

# 609
Хубаво е че има учители, които се стараят учебния процес да не се прекъсва и децата да са мотивирани да работят.

При нас ученето е изцяло прехвърлено на родителите. Лично за мен годината не е провалена, достатъчно беше научило детето, когато ходи на училище. Малко ми е тъпо, че комуникацията с учителите е сведена до минимум, явно виждат, че и така става и не си дават зор. Онзи ден синът ми беше разбрал грешно една задача и събирал големи двуцифрени числа, а аз без да видя (учи с баща си) я метнах на учителката. Вчера видях, че нещо не е наред и ми стана тъпо, че тя не го изкоментира. Все едно изобщо не гледа.

# 610
Щеше да е провалена, ако беше анулирана и догодина пак първи клас. А, не! По-добрият вариант е дистанционно обучение, отколкото детето да загуби цяла година. Единствено ме е яд, че я няма комуникацията с госпожата и класа. Имаме кака абитуриентка, само за тях май нещата са много прецакани. Дано измислят нещо. За мен абитуриентската е голяма щуротия, но пък децата не мислят така.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 19:17 от Manique

# 611
  • Където морето целува небето...
Нашите се стараят много, нищо не е изтървано от уроците, даже се престарават, но се губи общуването с учителите, класовата общост, да са сплотени, да са един клас. Най-малкото самият навик да се ходи на училище съвсем изчезна. Това да си в час и междучасие, да имаш изпитване, контролна, да играеш в обедната почивка, да се готвиш за състезания... Като цяло втори клас ще се тръгва все едно за пръв път при нас. Поне виждам, че при моето дете навикът за ходене на училище го няма.

# 612
Хубаво е че има учители, които се стараят учебния процес да не се прекъсва и децата да са мотивирани да работят.

При нас ученето е изцяло прехвърлено на родителите. Лично за мен годината не е провалена, достатъчно беше научило детето, когато ходи на училище. Малко ми е тъпо, че комуникацията с учителите е сведена до минимум, явно виждат, че и така става и не си дават зор. Онзи ден синът ми беше разбрал грешно една задача и събирал големи двуцифрени числа, а аз без да видя (учи с баща си) я метнах на учителката. Вчера видях, че нещо не е наред и ми стана тъпо, че тя не го изкоментира. Все едно изобщо не гледа.
Точно така е и при нас.

# 613
  • Варна
Ами да, това е болката на всички - че се загуби навикът и че изобщо не успяха да се сплотят като клас, че изтърваха много емоции, много училищни празници. Това е факт. Но не е провалена годината, слава Богу. Това го казвам дори предвид на факта, че нашите учителки не са от най-раздаващите се и цялата тежест падна върху родителите.

# 614
  • София
Само дано от септември си тръгнат на училище, а не да продължат с ДО.

Общи условия

Активация на акаунт