Гримиране - идеи и техники. Тема №76

• 46 602
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Мацки, ще ви помоля за съвет/идея.
С пъстри очи съм..понякога зеленеят, понякога кафевеят, а понякога дори жълтеят. Но най-често са така..
Скрит текст:
С какъв грим/сенки, зеленото би изпъквало повече?

# 496
Мементо, според мен с лилаво и синьо (не тъмни нюанси)- моите са зелени с мънички жълто-кафяви точици и тези цветове са ми най-подчертаващи цвета на очите. А комбинация от светлосиньо във вътрешните ъгли и лилаво във външните използвам когато наистина искам очите да изпъкват повече и ако ми се носи нещо по-цветно. Такъв грим никога не остава незабелязан. За ежедневието съм с нюд цветове най-често. Определени нюанси на златисто, сребристо също са добре. Избягвам ръждиви, жълти, оранжеви, червеникави нюанси- очите ми изглеждат като възпалени...
Един семпъл очен грим- като телефонът много замазва цветовете и прави спиралата почти невидима, но... Grinning
Скрит текст:

# 497
При мен изпъкват с розови, лилави, светлосиви и зелени тонове, но моите са в синкаво-сивата гама повече. Много са различни оттенъците както на очите, така и на сенките, така че трябва да пробваш. Косата и кожата също имат значение. Аз, например, разбрах че кафеникави тонове не ми отиват.

# 498
Аз използвам само "меко" кафяво, никакви ръждиви или твърде тъмни шоколадови нюанси- да речем, нещо от типа на млечен шоколад. Забелязала съм, че сините и кафевите очи обикновено "носят" повече на розово. Също така, определени нюанси на зелено ми "убиват" зеленото в очите- но пък зелено тип лайм/авокадо е друга работа. Наистина си зависи доста и от цвят на кожа и коса.

# 499
Мементо, моите очи са такива. Зеленото изпъква с лилави сенки, цвят слива. А жълтото с топло-кафеви сенки, бронзеещи.

# 500
Аз съм супер доволна от Есенските с градовете, други техни нямам. На Революшън имам две, от Reloaded серията, коите нанесени над базата на Римел са страшно пигментирани и неплашливи. На ТФ имам шоколодавота, на Лорак имам една и на ABH Soft glam. За мен всички нанесени над въросната база са по-друдно преливащи се, но безкрайно издръжливи и пигментирани. Честно казано всеки ден ползвам различна палитра и дори и да имат подобни цветове гледам да ги ползвам. Искам палитра със сини и зелени цветове. Нямам много такива, дори имам цветове само единични от тези гами. Бях загледала Худа, но нещо се отказах от тях.

Ето и от вчера.
С лилава спирала съм paradise extatic Loreal. Ще взема и черната, много ми харесва.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 09:48 от LieToMe

# 501
Благодаря, момичета!
Аз от години се затрупвам със сенки в нюд гамата и използвам само такива цветове, като съм установила за себе си, че оранжавеещи и червеникави тонове хич не ми ходят. По-скоро кафеви със студен подтон, розовеещи и златисти.
Като до сега съм се водила само по цвета на кожата и косата ми (бяла и руса).  И като цяло тъмни сенки, очна линия от началото до края на клепача и много тежък грим на очите, вместо да ми "отворят" погледа, го затварят много.
Но да, може би ще пробвам с нещо по-светло лилаво или зелено.

# 502
Аз изобщо не използвам черен молив (по същите причини), а очна линия слагам само във външната половина.

# 503
И на мен черен молив не ми седи добре. Графитен, сив, лилав или много тъмночервен предпочитам. От синьо се пазя, въпреки че тюркоазено и аквамарин не ми седи лошо.
Зелена, бюджетна и нелоша палитра има на Revolution - Chilled with Sativa, но тя е и с доста кафяви и златисти тонове. Имат и dupe на Blue Blood, Ice май се казваше. При другите дрогерийни не съм мяркала такива с предимно зелена или синя гама. Дори и единички май няма много.
Откъде е лилавата спирала?

# 504
Лолита, много ще ти движи кафяво, но не топло, а студено. Бих те гримирала с АБХ Sultry примерно

# 505
Лолита, много ще ти движи кафяво, но не топло, а студено. Бих те гримирала с АБХ Sultry примерно
Нямам баш тоя нюанс в палитрите май, иначе щях да пробвам. Въобще, със студените съм малко скарана, май и по-трудно се намират читави от по-ниските класове. Поне такива впечатления имам.

# 506
На Инглот и сенките са върха - аз съм си направила своя палитра от пет цвята. Едно, че са трайни и се задържат, ами и всяка сянка е достатъчно голяма Simple Smile

Така е, аз имам една 10-ка и една 3-ка 😬 Но ми се иска да пробвам ружовете, чв съм на такава вълна в момента 😇 Някакви препоръки за номера?
Ружове не съм пробвала... Всъщност, единственият продукт на Инглот, който съм ползвала, са въпросните сенки. Имам кафява, синя, зелена и две "тройни" - от онези, на които в самата сянка има разграфявания за три цвята от един нюанс. Абе, шест точки са.

# 507
Колкото и семпъл грим да сложа, старая се да не пропускам да сложа и мъничко  руж- това е нещото което много ми променя лицето (нали ми е светла кожата), прави го по-свежо и в същото време никой не разбира, че е от ружа Grinning
И аз използвам само моливи в графит, нюанси на сивото, студено кафяво, лилаво. За цвят имам и сребрист, тюркоаз, тревнозелен. Най-любим универсален молив ми е смес от сиво, меко кафяво и съвсем лек лилав тон. Но е доста трудно да открия това в един молив. Преди години Буржоа имаха такъв цвят, после съм виждала подобни на Катрис или Есенс, но консистенцията не е същата...

# 508
Здравейте. Следя темата и аз. Сенки обичам да ползвам, без спирала не излизам, просто миглите ми не го позволяват.
Не правя тежък грим на кожата на лицето, защото хем не знам как, хем ми се ще да съм си естествена. Нямам идеална кожа и цвят, но и нищо фрапиращо за прикриване.

Наскоро пак си взех ББ крем, еми съвсем различно става лицето, но пак не ми се иска да го ползвам нон стоп.
Та поста ми е провокиран от предния за ружа. Едно време и аз имах от онези перли, които нанесени стоят супер за завършек. Дори вчера гледах в каталога на Avon няколко вида.

Хайлайтъра не е руж, нали? Дали нещо такова да си взема като отида до Лили или ДМ, или да си търся руж?

# 509
И аз слагам напоследък руж, че съм смъртно бледа. Контур и бронзант пропускам, все ми е тая. Харесва ми една евтина палитра на Есънс с ружове и хайлайнъри, Кристал нещо си се водеше.

Общи условия

Активация на акаунт