Обсъждане на имотни обяви-14

• 23 880
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Цената е добра, но какво значи "имот с начална цена"? Търг ли ще правят не мога да разбера

# 556
Че те панелите са по 1000 евро и +
Томева, панелите не са на зелено! Много важна особеност!

# 557
Tomeva, ще използвам този бъдещ апартамент за илюстрация на квадратурите. Ето този е обявен със ЗП 89 кв.м. , а в стандартните 3-стайни СС
90 кв.м  обикновено имаме примерно хол 24 кв.м, спалня 15 кв.м. и втора 12 кв.м + отделна кухня 9-10 кв.м. Обикновено са с баня и тоалетна, не две бани, но пак ми изглежда, че разликата е 8-10 кв.м. чиста жилищна площ.

# 558
У нас аз работя на масата в кухнята с лаптоп. Много ми е удобно.

# 559
  • София, Bulgaria
Цената е добра, но какво значи "имот с начална цена"? Търг ли ще правят не мога да разбера

https://www.vedaimoti.com/page/auction-sales

Това е метода на аукциона, с тази разлика, че ако не се постигне желаната от продавача цена, която не е тази обявената/тя е начална и е цена, която да предизвика и генерира интерес от купувачи/, то продавачът не е задължен да направи сделка.
TafTaf, не знам, според мен квадратурите си излизат, т.е. СС ще по-голям с площта на терасите му,  които са извън тези 90 кв.м. или поне не целите,  а с коифицент от тях. Тук при новото терасата е 1, а при СС ще са поне 2, а може и 3, така че да...по-голям е. Но аз не съм твърдяла обратното, а че при почти еднакви крайни цени на НС и СС в един квартал, СС с ремонта ще излезе по-висока цена, но и с по-голяма площ и въпреки това, ако нямаш необходимия бюджет може да избереш по-малкия НС, но запазваш локацията. Да не забравяме, ме има и квартали, където няма стари тухлени сгради или са много ограничени. Тогава малките 3 ст. са много търсени, защото алтернативата за старо е панелно жилище или ЕПК. Младите купувачи предимно се интересуват от НС и после в зависимост от бюджета разглеждат вариантите...къде може да влязат. Да правиш генерален ремонт на СС не е да всеки.
Бачкатор, ще го продадат...

https://www.google.com/search?q=%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%80%D … D1%2589%25D0%25B0
Тук продават без да имат Разрешение за строеж за 2-рата сграда с 3000 евро резервация. Една нахъсана мома вчера ни се накара, че задаваме много въпроси. И да сме завели купувача при нея в офиса,  тя щяла да му го продаде, ние като не можем. Само че тази мома, забравя тънката разлика, че ние купуваме, я тя продава...основно обещания.

# 560
Е що пък да не задавате въпроси, нали това ѝ е работа на момата. Да, ще ви отговори на вас, после може да се наложи да отговори на същите като доведете купувача, но няма значение. Все пак не се купува сирене. Ще отдели малко време.
Междудругото този комплекс го бях загледала и много ми беше харесал, с изключение на локацията. Да, може и евентуално да се намира след 10,15 год до метро, но сега е малко в нищото. Засега са пуснали само 2 от сградите. Като пуснат другите пак ще ги разгледам.

# 561
Не ме намествай, Tomeva!
Скрит текст:

https://www.vedaimoti.com/page/auction-sales

Това е метода на аукциона, с тази разлика, че ако не се постигне желаната от продавача цена, която не е тази обявената/тя е начална и е цена, която да предизвика и генерира интерес от купувачи/, то продавачът не е задължен да направи сделка.
TafTaf, не знам, според мен квадратурите си излизат, т.е. СС ще по-голям с площта на терасите му,  които са извън тези 90 кв.м. или поне не целите,  а с коифицент от тях. Тук при новото терасата е 1, а при СС ще са поне 2, а може и 3, така че да...по-голям е. Но аз не съм твърдяла обратното, а че при почти еднакви крайни цени на НС и СС в един квартал, СС с ремонта ще излезе по-висока цена, но и с по-голяма площ и въпреки това, ако нямаш необходимия бюджет може да избереш по-малкия НС, но запазваш локацията. Да не забравяме, ме има и квартали, където няма стари тухлени сгради или са много ограничени. Тогава малките 3 ст. са много търсени, защото алтернативата за старо е панелно жилище или ЕПК. Младите купувачи предимно се интересуват от НС и после в зависимост от бюджета разглеждат вариантите...къде може да влязат. Да правиш генерален ремонт на СС не е да всеки.
Бачкатор, ще го продадат...

Скрит текст:
https://www.google.com/search?q=%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%80%D … D1%2589%25D0%25B0
Тук продават без да имат Разрешение за строеж за 2-рата сграда с 3000 евро резервация. Една нахъсана мома вчера ни се накара, че задаваме много въпроси. И да сме завели купувача при нея в офиса,  тя щяла да му го продаде, ние като не можем. Само че тази мома, забравя тънката разлика, че ние купуваме, я тя продава...основно обещания.
Дали си минала просто да си полафиш, или си правиш рекламни стратегии, не ме намесвай!

# 562
  • София, Bulgaria
Бачкатор, не знам каква параноя те гони, отговорих ти забележката, която отправи към мен:" Томева, панелите не са на зелено! Много важна особеност. " и аз ти казвам: ще се продадат...Нищо повече. Ти не ме замесвай в твоите фантасмагории.

# 563
Е що пък да не задавате въпроси, нали това ѝ е работа на момата. . Все пак не се купува сирене. Ще отдели малко време.
Междудругото този комплекс го бях загледала и много ми беше харесал, с изключение на локацията.
Някъде назад в темата без писала, че най капризните купувачи са жените, но пък за сметка на това те най често дърпат късата клечка.Моя позната преди да си купи жилище беше ходила на оглед на 50 (най малко) обяви.Естествено накрая се набучи зле с избора си, но всички дилъри в града я намразиха, а някои и отказваха огледи открито. Когато продадохме нашия апартамент, идваха 8 или 10 жени "да гледат" .И нито една не купи.Първият мъж който дойде след две минути каза да сваляме обявата. Това естествено не е правило някакво или аксиома, но поне мойте наблюдения са такива и до голяма степен са подкрепени от наблюденията на съседката ми брокерка.
Томева очаквам да се произнесе безпристрастно по въпроса.
Относно купуването на "сирене" Когато сме купували нашите жилища, винаги съм гледала много внимателно снимките, локацията и т.н. Осмисляла съм и съм преценявала.Питала съм по телефона за нещата кито ме интересуват, както и относно възможността за коментар по цената (най мразя да се пазаря, и затова проучвах дали собственика би склонил на цената която аз съм си я намислила).
Купили сме три жилища, а съм ходила на 4 огледа през живота си.Само единия беше "ялов".И той нямаше да бъде, но инфо за съседите се оказа камъчето обърнало количката.
Най мразя да ходя в светая светих на хората.Да им надничам в баните, кухните и спалните, без да съм поне на 99% сигурна че ще купя. Дори в магазин за дрехи не влизам. Гадно е да даваш надежда на хората, и после да се разочароват.
Това го написах по повод днешна случка Simple Smile. Наш общ познат е обявил жилището си в агенция, и в сайтовете.Обявата е подкрепена с предостатъчно снимков материал, както и всички технически подробности които биха интересували потенциалния купувач.Много педантично и изчерпателно написана.Изрично е нея е подчертано че жилището НЕ се продава чрез ипотечен кредит, изрично и дебело подчертано че цената НЕ понадлежи на коментар.И въпреки всичко постоянно му идват на оглед хора, които само "гледат" и се оказва че ги нямат парите, и щели да търсят потребителски кредити и т.н.Аз не знам коя банка дава "потребителски" кредит от 70 000 лева на лице с доход 700.
Та днес сутринта пихме кафе с него и каза че са се изпокарали със съседката вчера (брокерката) която му довела мъж, жена и дете на оглед, и след като го "огледали" навън и казали, че им харесва, но им бил малък, те търсели нещо по голямо...
А в обявата толкова обстойно беше описана до най малката подробност квадратура, размер на стаите ПО ОТДЕЛНО, мазето и терасите че просто нямаше накъде ПОВЕЧЕ.
Не му издържаха нервите и свали обявата Simple Smile Тая вика никаква професионалистка не е, казал съм и туристи да не ми води Simple Smile .Представяш ли си какво е в 10 сутринта да ти нахълтат трима човека и да почнат да заничат тук и там половин час, и накрая да си тръгнат ...Чашата ми вика преля, отказвам се на тоя момент вика да продавам..

# 564
Бачкатор, не знам каква параноя те гони, отговорих ти забележката, която отправи към мен:" Томева, панелите не са на зелено! Много важна особеност. " и аз ти казвам: ще се продадат...Нищо повече. Ти не ме замесвай в твоите фантасмагории.
tomeva, не се беше изказала ясно. Сигурно си бързала при писането. Случва се.
Сега след като изясни вече ми е ясно защо си написала моя ник в поста си. Не, че е нещо смислено, но всеки е свободен да си драска по форумите.

# 565
Е що пък да не задавате въпроси, нали това ѝ е работа на момата. . Все пак не се купува сирене. Ще отдели малко време.
Междудругото този комплекс го бях загледала и много ми беше харесал, с изключение на локацията.

Не му издържаха нервите и свали обявата Simple Smile Тая вика никаква професионалистка не е, казал съм и туристи да не ми води Simple Smile .Представяш ли си какво е в 10 сутринта да ти нахълтат трима човека и да почнат да заничат тук и там половин час, и накрая да си тръгнат ...Чашата ми вика преля, отказвам се на тоя момент вика да продавам..
Който се бои от мечки, не ходи в гората. Ясно е че като се живее в имота огледите са неприятни, но хората не могат да изсипят една торба пари без да питат и оглеждат. Сега че някой живеел там - и на мен ми е неприятно да влизам в имота на хората, затова предпочитам да правя огледи на празни жилища. Усетих едно подобно отношение веднъж и попрегледах отгоре отгоре стаите, извиних се и повече не се върнах там.

# 566
@milittana, аз не мога така, говоря лично за себе си.Срам ме е.Когато сме купували, съм преценявала, осмисляла, разучавала искала още снимков материал, коментирала цена и разисквала подробности само по телефона. За мен е достатъчно да взема решение само като видя една грамотно и изчерпателно написана обява.

# 567
@milittana, аз не мога така, говоря лично за себе си.Срам ме е.Когато сме купували, съм преценявала, осмисляла, разучавала искала още снимков материал, коментирала цена и разисквала подробности само по телефона. За мен е достатъчно да взема решение само като видя една грамотно и изчерпателно написана обява.
Тази тема се превърна в "Лична драма". Кой от какво се срамува и какви личностни характеристики има. Хайде малко по-сериозно!
Ясно е, че като правиш сделка с имот си има определени правила, по които се действа. Ако не ти харесва ставаш по-слаба страна по-сделката, съответно продаваш за по-малко пари/купуваш за повече.
Някой си бил гледал в баните! Ами къде да гледа, мушкатото на терасата ли. Гледа се и то всико. А коментарът, че апартаментът е малък, не трябва да се приема буквално. Понякога от куртоазия хората не казват директно някои неприятни минуси на имотите. И като се чудят какво да изтъкнат като причина измислят нещо набързо. Ама това не е повод за сръдни.
Познатият да не би да има очаквания, че първият посетител ще купи?!

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 13:44 от bachkator

# 568
  • София, Bulgaria
Мария, на хората им трудно само по снимки да преценят, колкото и да са детайлни и подробно описано всичко. Продавачът в случая не е прав и не купувачите трябва да се чувстват неудобно, а той. Трябва да забрави, че това е неговия дом, а да подходи търговски. Това е стока и купувачът има право да я огледа. Който за първи път купува не знае...тези квадрати..много ли са им, малко ли са им. И ако всеки път се връзвам на "цената не се коментира " ...купувачът е в правато си да предложи цена, а пък продавачът да я откаже или да направи контраоферта. Ако им се срещнат интересите има сделка, ако не се срещнат няма...всеки си продължаво по пътя.
Хората, които с това се занимават,  купуват продават имоти гледат на покупката много бизнес,  но за всички останали това е много емоционален момент, което трябва да се контролира.

# 569
Ако иска да продаде, но му е чак толкова дискомфортно това с влизащите хора, да освободи апартамента - даже ще продаде по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт