Обсъждане на имотни обяви-14

• 23 893
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Не че 15 квадрате отгоре нямаше да се наместят добре, но чак да се наричат новото строителство кутии, килии и темподобни малко преувеличено ми се струва.  Особено в комбинация с голям партерен гараж и някакво нелошо мазе.

# 541
Въпрос на навик. Не ми е удобно да съм ограничена на бюрото. А и не съм машинописка, все пак. Ако бях и пишех десетки страници на ден щеше да е друго.

# 542
В основата си е наличието на място все пак.
Когато няма място, колкото и да иска бюро човек, е ясно, че няма да стане.

# 543
Който иска намира. Каква е разликата между трапезната маса и бюрото? Принципно никаква. Ако искам да пиша изправена ще седна зад масата.

# 544
Таф, съгласна съм с теб за 99,99% от написаното. Аз на лаптоп не мога да работя и да се концентрирам, лаптопът ми е само за забавление да ровичкам из нета и да пиша в бгмама. Та по принцип би ми било добре да имам настолен компютър на спокойно място за работа, но пък ако е в спалнята, няма да мога да работя на него вечер след лягане на половинката. Съгласна съм и за сервизните и помощните помещения - килери, тавани и мазета, вградени гардероби в коридорите и т.н. Изключително полезни помещения, в НС на практика липсват. Примерно мазе 3 кв.м. в НС, като махнеш мястото за отварянето на вратата навътре, остава 1х1,20, в което най-много да си сложиш зимните гуми на колата. Мазе в ЕПК - 6 кв.м., 2 пъти по-голямо от НС.  За тухлените СС - там може и да е повече.

Ако търся СС с определени параметри и ограничение на цената, вероятно бих направила разумен компромис за локацията - малко мръдване настрани от желания квартал или улица може да ме срещне с мечтания апартамент.

Моят отговор беше за питането защо по правило голямата спалня се смята, че е родителската, а малката - детската. Едно време в семейното жилище по-голямата спалня - 15 кв. 5х3 м. беше за детето, а по-малката - вече не помня, но сигурно някъде 13-14 квадрата - родителската. В родителската имаше огромна стара спалня - сигурно 2х2,10 м. , голям стар четирикрилен гардероб и тоалетка, за да се гримирам. За повече неща нямаше вече място. Имаше килер и 4-крилен вграден гардероб в коридора. И таван - вече не помня колко квадрата беше, но беше голям. Изключително полезни помещения.

За мен спалните в НС са малки - най-вече тесни, от 2,98 до 3,30 м. В панелките са повече, в старите тухли - според зависи, но обикновено наистина не са толкова малки.  Вижте по обявите за СС - сложена спалня, следователно това са 2,10 м., пред нея си има достатъчно място, а не да минаваш настрани. Мястото за гардероб в НС съответно е 1,90 плюс вратата, т.е. четирикрилен гардероб не можеш да сложиш. 3-крилен гардероб за двама души е голям компромис, според мен.

# 545
Съгласна съм и за сервизните и помощните помещения - килери, тавани и мазета, вградени гардероби в коридорите и т.н. Изключително полезни помещения, в НС на практика липсват. Примерно мазе 3 кв.м. в НС, като махнеш мястото за отварянето на вратата навътре, остава 1х1,20, в което най-много да си сложиш зимните гуми на колата.
Пак обобщения. Моето мазе е 5 квадрата и най-сладкото е, че ми е подарък - тези 5 квадрата не съм ги плащала, включени са в цената на апартамента. ММ сложи 4 стелажа под ъгъл по които натрупахме какво ли не. В останалото място направи стойка за ски, има място и за комплект гуми.

Ако търся СС с определени параметри и ограничение на цената, вероятно бих направила разумен компромис за локацията - малко мръдване настрани от желания квартал или улица може да ме срещне с мечтания апартамент.
+1 Малко отклонение от супер-дупер локацията на практика не носи реални негативи (100 или даже 200 метра ходене) , а за сметка на това има предлагане на приемливи цени.

Моят отговор беше за питането защо по правило голямата спалня се смята, че е родителската, а малката - детската. Дори да е малко детето, то на леглото спи, на бюрото работи, а си играе на земята. Родителите пък спят и си играят на леглото, а работят навън. Затова за детето трябва повече площ.

За мен спалните в НС са малки - най-вече тесни, от 2,98 до 3,30 м.
Вярно е. Това е заради разстоянието между колоните. Не знам защо не им е изгодно да го вдигнат на 3,50 например. Всъщност моя апартамент го купихме основно защото видях квадратно нещо, всички помещения с прави ъгли и спалня с ширина 3,17 см. Щеше ми се 3,50, ама няма.

# 546
ЧС, хубаво е, че твоето мазе е 5 квадрата, ама повечето НС са между 2,80 и 3,50 квадрата, така че не може да се прави извод от изключението. В средно 3 квадрата, като махнеш пространството за отваряне на вратата, колкото и рафтове и стелажи да сложиш, пак си е малко. Просто отбиват номера инвеститорите. Вярно, че човек не живее в мазето, но като се вземат предвид и малките помещения в самото жилище и липсата на килери и място за вградени гардероби в коридорите, става проблем. Е, за наематели става, но ако семейство иска да живее там, не е много добре.

# 547
А вратите не се ли отварят навън? От къв зор навътре?

# 548
За да сбутат в тясно коридорче няколко "мазета". Защото в останалата част от мазето има паркоместа, гаражи, абонатна станция.

# 549
И колко е тясно това коридорче, че да не може да се отвори една врата (70 - 80 см крило стандартно). Ма може, явно аз съм разглезена.

# 550
Здравейте! Следя ви отскоро. Включвам се с нещо, което ме разсмя: https://m.imot.bg/details/1b157984781940284

# 551
Какво е толкова смешното на обявата в Дианабад?
Стар панел без балкон, но пък на хубаво място. Те панелките/ЕПК-та в далеч по-малко престижни комплекси гонят върхови цени.
Стар панел, партер, с голям балкон пред стаята и кухнята, тотал щета в Младост-1 до пазара му искат 64 хил. евро.

Ето това на мен ми е по-интересно
Нов затворен комплекс в Младост-1А, до метростанция Дружба Thinking

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15796030267624 … k=581s2b&f1=1

ЧС, тясно коридорче с мазета от двете страни.

# 552
Това е нов проект на фирма Излак, който са нацвъкали из всички квартали в имот.бг. Истинската локация е в действителност до метростанция Дружба зад проекта на Грийн Лайф Нова Дружба
Съвсем на зелено искат по 1000 Е/кв.м.
Цените в Дружба 2 са леко полудели.

# 553
  • София, Bulgaria
Че те панелите са по 1000 евро и +

# 554

Общи условия

Активация на акаунт