Обсъждане на имотни обяви-14

• 23 916
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Винаги бих взел 65 квадрата НС пред 100 квадрата панел, освен ако няма да живеем 5+ човека вътре.
Дете имаш ли?

# 526
Там е работата,  че хубавите имоти не се продавят.
Любима улица им е Стара планина...за там правят компромис с други неща. Гледахме един ап. на тази улица...беше като декор на филм на ужасите..
Абе все ще излезе някой от наследници, чак пък хич да не се продават. Ама иска чакане. Чакай де, Стара планина е на север от Дондуков - или това е компромисът, който правят?

ЧС, предполага се, че в родителската спалня ще обитават 2-ма души, а в детската стая - 1 дете, и че за двама е нужен повече въздух и място, отколкото за един. Това е по презумпцията на проектантите. А иначе разбира се, че всеки може да си разположи спалните, както си иска.

# 527
Винаги бих взел 65 квадрата НС пред 100 квадрата панел, освен ако няма да живеем 5+ човека вътре.
Дете имаш ли?

Не, но взех с презумпция за дете живот и здраве. В 65 квадрата , 3 стаи ,  сме живяли четирима с брат ми и нашите, не сме имали никакви проблеми . Имаше си хол, детска и отделна спалня за тях. Е , детската беше 11 квадрата , не е била 20, но не съм усетил неудобство - и бюро си имах, и гардероб, и телевизор , и много удобно легло.
Преди това бяхме в панел 90 квадрата . По-комфортно ми беше в по - малкия , нова кооперация , топлоизолация , хубав вход и общи части.

# 528
Ха, Стара планина, хубава улица, одобрявам.
Няма или е много малко предлагането около ИСУЛ, както казах и преди заради обявата за апартамента на Петра и Стара планина. Не знам и какви са цените, защото с това рядко предлагане, не може да се направи средна цена. За СС говоря. Попея, наистина рядко изпадат апартаменти в района, те не умират наследодателите по график.

По принцип за спалните - родителската спалня по идея трябва да може да събере спалня с 2 тоалетки и най-добре 4 крилен гардероб без да се блъскаш в ръбове. Друго там не е необходимо, наистина се чудя какво толкова правите в тези спални, освен да спите и съпътстващите дейности, та ги искате по 20 и кусур квадрата.

# 529
Е то точно това е странното. Не е като да нямате имоти и доходи, а накрая ще живеете в маломерка с родителска стая под 13 м2 и детска под 10 м2. Да не коментираме, че имота се намира в северната промишлена зона на Варна и комплекса прилича на великата китайска стена. Аз си мислех, че маломерните недоразумения се купуват от хора, които не могат да си позволят нещо нормално или за отдаване под наем. Затова съм изненадан, че човек с възможности би живял доброволно в такова нещо.
На теб какъв ти е зора, кой къде ще живее? Кеф ми е в маломерката (дано я построят, де), кеф ми е дугаде.
Въпрос на личен избор е.
А, ти ще се изненадаш хора с какви възможности си купуха във "великата китайска стена".

# 530
Добре де, нямате ли бюро с компютър например за възрастните и то къде е? В хола не е много удобно. Ако искам нещо да пиша и работя, а не искам телевизор на главата, предпочитам бюрото да е в спалнята.
Иване, обясни ми моля, как в 11 кв.м се събират две бюра, два шкафа за учебници и гардероб за теб и брат ти? Нямал ли си примерно лего, други обемисти игри? Те къде са стояли? Не сте ли имали колела, тротинетки , различни топки и т.н. Те къде стояха? Компютър/лаптоп?

# 531
От десетилетия нямаме бюро с компютър. Всеки се изтяга на дивана с лаптопа в скута и с прави каквото има да прави. А телевизорът бръмчи непрестанно и не ни пречи. Даже ни липсва, ако е спрян.

# 532
От десетилетия нямаме бюро с компютър. Всеки се изтяга на дивана с лаптопа в скута и с прави каквото има да прави. А телевизорът бръмчи непрестанно и не ни пречи. Даже ни липсва, ако е спрян.
+1
Единия си зяпа айпада, другия цъка на лап топа, третия е с телефона и ТВ си работи. Mr. Green

# 533
Живял съм в спалня с размер 12 м2. Като сложихме един хубав гардероб и стана буквално като килия. П.П. Черна станция детето ти как си пише домашните в детската стая? Седейки на леглото?

# 534
Имахме едно бюро ,  по онова време имаше 1 компютър и беше в хола.  Леглата бяха на двете успоредни стени, бюрото беше на перпендикулярната до прозореца. Учебниците на етажерки . Разни игри бяха под леглото , бяха от тези с повдигащ механизъм.  Една топка имахме, не помня къде беше вече , някъде на терасата мисля.  Колелото седеше в гаража.
Бяхме в обратни смени винаги, така че бюрото рядко ни е трябвало и на двамата едновременно , а в такива случаи аз примерно отивах в хола. Нашите не са висяли в хола нон стоп, по-често си бяха в тяхната спалня. Даже хола си беше свободен сигурно 50 % от времето поне.

# 535
Абе и аз имам и лаптоп, и таблет и ги ползвам непрекъкнато, ама съм си взела хубав голям монитор и ми е най-удобно на него вкъщи.

# 536
Живял съм в спалня с размер 12 м2. Като сложихме един хубав гардероб и стана буквално като килия. П.П. Черна станция детето ти как си пише домашните в детската стая? Седейки на леглото?

Нали написах, че стаята и е 2 в 1 - има си кът с гардероб и спалня, има си и кът с диванче, пуфче, масичка. Където и е кеф, там.  Не, че точно пише домашни де, общо взето на ръка почти не пише, а на компа където и е кеф, там работи.

# 537
Добре де, нямате ли бюро с компютър например за възрастните и то къде е? В хола не е много удобно. Ако искам нещо да пиша и работя, а не искам телевизор на главата, предпочитам бюрото да е в спалнята.
Ние даже имаме двойно бюро в спалнята. В хола не ми е удобно да сложа лаптопа на масата, защото е ниска и ме заболява гърбът. Също не ми е удобно и да го държа в мен, защото е 17 инчов. Ако се ползва PC, а не лаптоп няма как да стане без бюро.

# 538
От личен опит да ви кажа, че работата с лаптоп по дивани и кревати предполага неправилна стойка и съвсем различно натоварване на ръцете. Ако наистина работите вкъщи, по-добре е да е на бюро, ако има място разбира се.

# 539
  • Бургас
Намирам за парадоксално да се спори за размера на спалните /било то в маломерни или не тристайни/, при положение, че според статистиката над 70 % от населението е свряно в двустайки от по 50/60 квадрата. Вижте само и относителния дял на новопостроеното, предимно маломерни жилища. Средностатистическият българин не може да си позволи втора спалня, а тука и да им подаряват маломерки ги връщат Laughing

Общи условия

Активация на акаунт