Обсъждане на имотни обяви-14

• 23 919
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Томева, ето обява - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15718738348013 … k=580ye9&f1=2
тристаен НС на зелено, чиста застроена площ 67 квадрата. Много важно, че е Руски паметник. Нищо не побирам в такава площ.

# 511
Значи, аз Томева не я разбирам какво по-точно сравнява. Ако имаме на една и съща локация едни и същи квадрати и с подобни параметри като етаж, изложение, сервизни, балкони, тишина, зеленина и пр. , едното НС на ш/з, а другото СС за тотален ремонт, е нормално това, което е НС, да е с едни  20% по-скъпо, горе-долу като крайна цена. Ако обаче, Томева от опита си е виждала на дадена локация СС, което е по-скъпо от НС за едни и същи квадрати (тотал цена вкл. ремонта), най-вероятно това НС има някой съществен недостатък (може и повече от един) и затова е по-евтино.

Томева, дай примери за това, което казваш за Оборище (улицата, квартала или района??)
"Моят пример беше,  искам 2 спални макар и по- малки, каквито ще са в маломерен 3ст.ап., който ще струва в Обарище 150...160000 евро, 3т. СС пак там ще струва пак толкова...даже 170К , ако не е с преходи и вестибюли. Дори да са равни в цената. НС влиза в бюджет до 200, СС ще е аще с 20 К отгоре."

Ако е за района, вътре има различни по цена локации и не виждам как ще ги сравняваш.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 16:57 от Анонимен

# 512
Томева, аз гледам квадратурата написана в обявите, където е възможно да се лъже. Исках да кажа, че по мои впечатления, НС с хол 25 кв.м. + 2 стаи по 10 кв.м. обикновено е с обявена ЗП над 80 кв.м, при това с 1 неголяма тераса. Но, на практика , светлата му квадратура всъщност отговаря на тази на стандартен двустаен с хол 24 кв.м., стая 12 кв.м, кухня 9 кв.м, но по нот. акт 67-68 кв.м., хем вторият обикновено има голям коридор и/ или килер.
Моето впечатление е, че 3-ст апартамент НС с размери поне 30 кв.м. холокухня, 14 кв.м род. спалня, 12 кв.м. детска спалня и поне складово помещение в апартамента, ако е на тъмнозелено, е с около 10%- 20% по- скъп от съпоставим СС по локация, етаж, асансьор и т.н. , но с примерно 7-8 квадрата по-голяма светла площ. А ако вече има Акт 16 тази разлика скача на минимум 30%,  така че в повечето случаи СС-то излиза даже по-евтино с ремонта или напълно съпоставимо с НС на зелено.
Иначе наистина търсещите НС, просто не гледат СС и май това е водещото, а не съотношението квадратура/цена, нито по-малък тристаен/ по-голям тристаен.

# 513
  • София
Е да, да купуваме 4стайни панелки тогава, щото само мерките мерим

# 514
Мерките са много важни, а оттам нататък всеки си преценява с какво може или не може да направи компромис. И да - някои хора биха предпочели просторен панелен апартамент в уреден квартал  пред маломерен НС.

# 515
  • София, Bulgaria
Томева, ето обява - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15718738348013 … k=580ye9&f1=2
тристаен НС на зелено, чиста застроена площ 67 квадрата. Много важно, че е Руски паметник. Нищо не побирам в такава площ.

Даже няма и да отворя линка с такава кв. на 3ст., освен, ако не търся голям 2ст.  и тогава преглеждам и много малки 3ст. А пък и общите части 20кв...ужас..
Едно е също говорим...само дето за мен маломерен е около 85 -80 кв.,а вие сравнявате 67 кв., ако за вас това е маломерен, а 80-85 кв. е нармален,  съгласна съм, щото за мен това въобще не е 3 ст.ап., въобще не е в категорията, пък който както иска да си му вика.

Да, Тафт така е..е спалните няма да са по 10 и двете, едната сигурно ще е 12, може да има само една  баня с тоалетна.
Попея, от няколко месеца търся 3 ст. СС да не е под 90 кв. в Обарище и Център под Дондуков цените са 160..170 К за ремонт. Има и НС, около парка Заимов пак за толкова или 180К със ЗП около 100кв.м. добре си бяха всички помещения  спални по 15, дневната 35, че от горе..Но в случая твърдо искат клиентите СС и още много други изисквания, което доста стеснява възможностите.  Естествено, да не е на булевард, да има асансьор. Тези на 4..5 етаж без асансьор са по-евтини.
Всеки имот под обичайната цена за района има защо да е по-евтин, както при старото, така и при новото. При старато първо гледам дали е с вестибюл, ако е...се моля поне да не е тъмен. Защото такъв ап. и 90 кв. да е, пак не е функцианален...нямаш я втората спалня реално. Ако има прозорец вестибюла, пак може да направиш преходен хол към спалня. Въпреки,  че холчето си остава холче..

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 17:29 от tomeva

# 516
Винаги бих взел 65 квадрата НС пред 100 квадрата панел, освен ако няма да живеем 5+ човека вътре.

# 517
Никото се е загрижил за моите спални, миличкия. Идвам да го успокоя, че имам няколко собствени жилища, няколко наследствени, мъжа ми няма да коментирам имотно как е устроен, та ако ми е тясно или неудобно има на къде да се разширя. На новия имот, най много му се кефя на партерния гараж -20м2, такъв към момента нямам, а много искам. Искам суха и топла кола.

Маломерни се търсят, наистина в комплекса първо продадоха маломерните. Невероятно, но факт. Като топъл хляб ги разпродадоха. Даже и без ПМ.
Е то точно това е странното. Не е като да нямате имоти и доходи, а накрая ще живеете в маломерка с родителска стая под 13 м2 и детска под 10 м2. Да не коментираме, че имота се намира в северната промишлена зона на Варна и комплекса прилича на великата китайска стена. Аз си мислех, че маломерните недоразумения се купуват от хора, които не могат да си позволят нещо нормално или за отдаване под наем. Затова съм изненадан, че човек с възможности би живял доброволно в такова нещо.

# 518
Скрит текст:

Даже няма и да отворя линка с такава кв. на 3ст., освен, ако не търся голям 2ст.  и тогава преглеждам и много малки 3ст. А пък и общите части 20кв...ужас..
Едно е също говорим...само дето за мен маломерен е около 85 -80 кв.,а вие сравнявате 67 кв., ако за вас това е маломерен, а 80-85 кв. е нармален,  съгласна съм, щото за мен това въобще не е 3 ст.ап., въобще не е в категорията, пък който както иска да си му вика.

Да, Тафт така е..е спалните няма да са по 10 и двете, едната сигурно ще е 12, може да има само една  баня с тоалетна.
Попея от няколко месеца търся 2 ст. СС да не е под 90 кв. в Обарище и Център под Дондуков цените са 160..170 К за ремонт. Има и НС, около парка Заимов пак за толкова или 180К със ЗП около 100кв.м. добре си бяха всички помещения  спални по 15, дневната 35, че от горе..Но в случая твърдо искат клиентите СС и още много други изисквания, което доста стеснява възможностите.  Естествено, да не е на булевард, да има асансьор. Тези на 4..5 етаж без асансьор са по-евтини.
Всеки имот под обичайната цена за района има защо да е по-евтин, както при старото, така и при новото. При старато първо гледам дали е с вестибюл, ако е...се моля поне да не е тъмен. Защото такъв ап. и 90 кв. да е, пак не е функцианален...нямаш я втората спалня реално. Ако има прозорец вестибюла, пак може да направиш преходен хол към спалня. Въпреки,  че холчето си остава холче..
Напълно споделям.
Е, ако клиентите искат твърдо искат СС (явно си имат изисквания, което е нормално, мисля), ще трябва и да са готови да платят за СС, къде е драмата? А ако не са готови да платят за СС по техните изисквания, ами ще трябва да направят компромис с нещо, нали така?
Значи, в центъра под Дондуков е едно (ако имаш предвид на юг от Дондуков), а около парка Заимов е друго, ако говориш за частта около ИСУЛ. Това с локации с различни цени. Мисля, че при така зададени критерии не можем да сравняваме, защото локациите в твоя периметър са с различни цени, без оглед дали е СС или НС.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 17:29 от Анонимен

# 519
Tomeva, аз не мога особено да хвана начина на изчисляване на ЗП на НС.
Ако наистина някой може да обясни как точно го изчисляват  ...

Миналата седмица отивам на оглед 83 кв. НС 2020 г. -  Кухня+Хол / Спалня /  Б+Т / 1 "терасКа"   

Сравнявам с апартаменти в които съм живяла :  60кв. СС /   НС 2000 год. 74 кв. /  83 кв. панел - познайте кой беше най-малък от всички - този от огледа. Както и да го смятах 56 кв. максимум ги изкарах.

65 кв. НС ( по НА ) ще е 50кв. максимум

Аз след месеци огледи на СС точно заради реалната квадратура, установих че останалите фактори са по важни за мен - гараж, асансьор - а в района който търся това означава НС.

а тази миризма в старото .... искам да я забравя Simple Smile

# 520
  • София, Bulgaria
Скрит текст:

Попея от няколко месеца търся 2 ст. СС да не е под 90 кв. в Обарище и Център под Дондуков цените са 160..170 К за ремонт. Има и НС, около парка Заимов пак за толкова или 180К със ЗП около 100кв.м. добре си бяха всички помещения  спални по 15, дневната 35, че от горе..Но в случая твърдо искат клиентите СС и още много други изисквания, което доста стеснява възможностите.  Естествено, да не е на булевард, да има асансьор. Тези на 4..5 етаж без асансьор са по-евтини.
Томева, всичко това е така, ама как така 2 ст. СС да не е под 90 кв. ЗП по нот. акт, тоест, не по обяви, а реална ЗП? 90 кв ЗП си е нормален 3-ст СС с голям хол  и хубава голяма кухня, и две отделни немалки спални, защо говориш за 2стаен?
Е, ако клиентите искат твърдо искат СС (явно си имат изисквания, което е нормално, мисля), ще трябва и да са готови да платят за СС, къде е драмата? А ако не са готови да платят за СС по техните изисквания, ами ще трябва да направят компромис с нещо, нали така?
Оххх...Попея...3ст исках да кажа, търсим 3ст. СС...
Първо се борим, за максимума на желанията...компромис лесно се прави, но да така е. Нещо много критично съм се настроила на последък...гледам имоти и се чудя как да дадем такива пари, а ако трябва и компромис да се прави...

# 521
Разбрах и се редактирах Simple Smile

Добре се борите, ама хубавите имоти СС си държат цени, особено на местата, където търсите - като центъра на юг от Дондуков.

# 522
родителска стая под 13 м2 и детска под 10 м2.

Случайно се хващам за този пост, защото срещам доста подобни. Прави ми впечатление, че по презумпция голямата спалня е родителска, а малката детска. Но нашето решение беше таман на обратно.  В края на краищата родителите само спят в спалнята, а си прекарват времето в дневната, докато за детето неговата стая е 2 в 1 - и за спане, и за дневна. И затова дадохме по-голямото помещение на детиту и го обзаведохме с нощен и дневен кът. И за мен това е по-правилно - има къде да спи, има къде да чете, да посреща гости, да учи... Интересно ми е само аз ли мисля така, затова писах.

# 523
  • София, Bulgaria
Там е работата,  че хубавите имоти не се продавят.
Любима улица им е Стара планина...за там правят компромис с други неща. Гледахме един ап. на тази улица...беше като декор на филм на ужасите..

# 524
И аз съм на същото мнение. За какво ми е голяма родителска спалня , дали ще са 10 или 15 квадрата все тая. Само ще спя там.

Общи условия

Активация на акаунт